MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PHOTO STORIES

Η Παναγία των Παρισίων όπως αποτυπώθηκε σε έργα Τέχνης

Ο εμβληματικός γοτθικός ναός του Παρισιού όπως αποτυπώθηκε στον καμβά από καλλιτέχνες διαφόρων εποχών.

Monopoli Team

Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί ή απλούστερα Νοτρ Νταμ βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε χτές το απόγευμα από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, προκαλώντας ανυπολόγιστες έως τώρα ζημιές στο κτίριο και στα κειμήλια που φιλοξενούσε.

Ο ναός αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του λεγόμενου οξυκόρυφου ή γοτθικού ρυθμού. Ξεκίνησε να κτίζεται το 1163 και ολοκληρώθηκε στα μέσα του 13ου αιώνα. Βρίσκεται στη νησίδα Σιτε ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα και αποτελεί ένα από τα μνημεία -συμβολα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Έχει συνολική επιφάνεια 4.800 τετραγωνικά μέτρα, 130 μέτρα μήκος, 48 φάρδος, 35 ύψος και κανονικά μπορεί να χωρέσει μέχρι και 6.000 ανθρώπους ταυτόχρονα. Η μεγαλύτερη από τις 4 καμπάνες της ζυγίζει 13.000 κιλά. Διάσημα είναι και τα αγάλματα-δαίμονες (gargouilles) που βρίσκονται περιμετρικά στα ψηλά σημεία του καθεδρικού ναού καθώς και ο εσωτερικός διάκοσμος με τα έξοχης υαλογραφικής τέχνης (βιτρώ) παράθυρα.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b