MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΑΘΗΝΑ
ΤΡΙΤΗ
25
ΙΟΥΝΙΟΥ
  • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

    Gourmet Σαρακοστή #20: Χαλβάς σιμιγδαλένιος

    Ένα σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό, ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας

    Monopoli Team

    Ένα παραδοσιακό γλυκό για όλες τις ώρες που θα σας κερδίσει με την καταπληκτική του γεύση και με μυρωδιά.

    Υλικά:

    -1 φλ. ηλιέλαιο
    -1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
    -1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
    -2 ½ φλ. ζάχαρη
    -4 φλ. νερό
    -½ φλ. σταφίδα μαύρη
    -1 φλούδα λεμονιού
    -2 φλούδα πορτοκαλιού
    -1 κ.σ. κανέλα
    -1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
    -150 γρ. αμύγδαλο λευκό

    Εκτέλεση:

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Ψήνουμε το αμύγδαλο σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα για 5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ηλιέλαιο με τα δύο σιμιγδάλια σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το μείγμα και να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι για 5 περίπου λεπτά. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε , την κανέλα και το γαρίφαλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε και τις 4 φλ. νερό. Μεταφέρουμε στη φωτιά και χαμηλώνουμε λίγο. Ρίχνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το λεμονί και ανακατεύουμε 15 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει ο χαλβάς μας. Όταν είναι έτοιμος, προσθέτουμε το αμύγδαλο, τις σταφίδες και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα χαλβά με τρύπα στη μέση  και ισιώνουμε τον χαλβά μας με ένα κουτάλι. Αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα ή και αμίγδαλα αν μας αρέσουν.

     

     

     

    Περισσότερα από Διατροφή
    Λατρεύεις το ξανθό σου μαλλί αλλά έχεις βαρεθεί να το βλέπεις θαμπό και γεμάτο κιτρινίλες; Υπάρχει λύση!