MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Gourmet Σαρακοστή #10: Μακαρονάδα με θαλασσινά

Τα μακαρόνια είναι πάντα ευπρόσδεκτα στο τραπέζι μας. Αυτή τη φορά σας έχουμε μια υπέροχη και εύκολη συνταγή με θαλασσινά

Monopoli Team

Απολαύστε τη με ένα δροσερό, ανάλαφρο λευκό κρασί και νιώστε τη θαλασσινή αύρα στο τραπέζι σας!

Υλικά:

– 1/3 φλ. ελαιόλαδο
– 1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
– 2 σκ. σκόρδο σπασμένες
– 880 γρ. φρέσκα μύδια καθαρισμένα και πλυμένα
– 2 καλαμάρια κομμένα σε φέτες
– 300 γρ. φρέσκες γαρίδες
– 1/3 φλ. ούζο
– 3 ντομάτες ώριμες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
– 500 γρ. σπαγγέτι
– αλάτι
– φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
– 2-3 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μύδια, τραβώντας το μουστάκι τους προς αντίθετη φορά και τρίβουμε το κέλυφος με καθαρό σφουγγάρι ή βουρτσάκι. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι, ύστερα καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και κρατώντας τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα και κόβουμε σε φέτες το καλαμάρι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2′ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σπασμένα σκόρδα σε δυνατή φωτιά για 2′-3′. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2′ – 3′ να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το ούζο. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και το καλαμάρι σε πιάτο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μύδια. Σκεπάζουμε και βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 3′-4′ μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να βγάλουν τα ζουμάκια τους. Κουνάμε μια δυο φορές το τηγάνι για να ανοίξουν πιο εύκολα. Όσα δεν ανοίξουν, αφού τα ανακατέψουμε τα αφαιρούμε και τα πετάμε. Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες και το καλαμάρι.

Με τσιμπίδα και όπως στάζουν ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα θαλασσινών. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2′-3′ να πιουν τα σπαγκέτι τα υγρά των θαλασσινών και της σάλτσας.
Δεν αλατίζουμε αν δεν δοκιμάσουμε πρώτα. Τα φρέσκα μύδια είναι πολύ νόστιμα και συνήθως δεν προσθέτουμε αλάτι στο μαγείρεμα.

Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε, ισομοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Tip! Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες, τις αφήνουμε να μαλακώσουν εντελώς πριν τις ψήσουμε. Έτσι, θα διατηρηθούν μαλακές.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b