MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TRAVEL

Ποιες συνήθειες μπορείτε να υιοθετήσετε στα ταξίδια σας

Υπάρχουν διάφορα είδη ταξιδιωτών και ο καθένας επιλέγει διαφορετικό τρόπο να περάσει τον χρόνο του όταν πηγαίνει διακοπές.

Monopoli Team

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε κάποιες συμβουλές για εσάς που αγαπάτε τα ταξίδια και θα σας βοηθήσουν να σας μείνουν αξέχαστα.

1. Να πίνετε το αγαπημένο σας; ρόφημα στην πτήση

Όταν ξεκινάτε να ταξιδεύετε, όλα σας φαίνονται πρωτόγνωρα και καινούργια, για παράδειγμα ίσως δεν βρίσκετε τόσο εύκολα σε ποιο gate είναι η πτήση σας. Μετά φτάνετε στον προορισμό σας και προσπαθείτε να εναρμονιστείτε με το περιβάλλον, την κουλτούρα, τη γλώσσα. Δηλαδή πράγματα εκτός του comfort zone σας. Εντάξει, είναι λογικό να νιώθετε μία μικρή ανησυχία. Οπότε για να ηρεμήσετε, παραγγέλνετε καφέ ή τσάι ή κάποιο αναψυκτικό που σας αρέσει.

Tip: Μην ξεχάσετε να πιείτε αρκετό νερό πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της πτήσης!

2. Αγόραστε ένα ημερολόγιο και καταγράψτε τις εμπειρίες σας

Όσο και αν σας αρέσει να βγάζετε φωτογραφίες και βίντεο από τα ταξίδια, τα οποία συχνά ανεβαίνουν στο Instagram, έχετε μία άλλη αίσθηση όταν καταγράφετε τις εμπειρίες σας σε χαρτί. Στην ουσία σημειώνετε τα εστιατόρια που πήγατε, τι φάγατε εκεί ή ποιο μουσείο σας έκανε εντύπωση. Καθώς και τι νιώθατε εκείνη τη στιγμή. Ένα μικρό ημερολόγιο ή και σημειωματάριο σε όποιο μέρος επισκέπτεστε, είναι σαν ένα είδος αναμνηστικού. Ακόμη, αυτό το σημειωματάριο θα λειτουργεί σαν ένας μικρός ταξιδιωτικός οδηγός για τα dos και don’ts για το συγκεκριμένο μέρος.


3.  Πάρε μαζί σας μία μαξιλαροθήκη

Μπορεί να είστε ερωτευμένη με τα ταξίδια και να σχεδιάζετε ήδη τα επόμενα με ενθουσιασμό. Μερικές φόρες όμως, ίσως σας λείψει το σπίτι σας, αυτή η οικεία αίσθηση. Ειδικά, όταν είστε συχνά σε αεροπλάνα, ξενοδοχεία, τρένα και καινούργια εστιατόρια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πακετάροντας, λοιπόν, την αγαπημένη σας μαξιλαροθήκη στη βαλίτσα σας νιώθετε λιγότερο homesick. Άλλωστε, η μαξιλαροθήκη δεν πιάνει χώρο στη βαλίτσα σας και μπορεί να είναι και πρακτική για να προφυλάξετε εύθραυστα αντικείμενα ή και τον εξοπλισμό της κάμερας. Δοκιμάστε το!

Δείτε τη συνέχεια στο savoir ville.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b