MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 8 – 10/3: 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας

Monopoli Team

ΌΠΕΡΑ

Η κερένια κούκλα, του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου

Η κερένια κούκλα, έρχεται μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του πάντα ανήσυχου Σίμου Κακάλα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Νίκος Βασιλείου έχει την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης του εξαιρετικού συνόλου σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble.

Στις σκονισμένες φτωχογειτονιές μιας παραπλανητικά ειδυλλιακής Αθήνας, ο λυρικός, συγκινησιακά παρεμβατικός λόγος του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου ξετυλίγει με πεσιμιστική διάθεση ένα κοινότοπο αστικό δράμα ταπεινών και καταφρονεμένων, σαν να ήταν οι τραγικοί ήρωες ενός αρχαίου δράματος: καθένας τους έχει το δίκιο με το μέρος του και κανείς τους δεν έκανε κάτι για το οποίο πρέπει να πληρώσει ή να τιμωρηθεί.
Παρασκευή 8/3, 20.30 (έως 23 Μαρτίου 2019)
Εθνική Λυρική Σκηνή, ΚΠΙΣΝ
€18, €25 Φοιτητικό, παιδικό: €15

ΜΟΥΣΙΚΗ

Σπύρος Γραμμένος & Πάνος Φραγκιαδάκης live

Ο ένας, τύπος αθλητικός που κοντεύει τα σαράντα και δηλώνει δεκάξι. Ο άλλος, σαν τον Δαλάι που παρακαλάει να πάρει κάποιος τον γιατρό. Οι δυο τους λένε τα κομμάτια τους και μοιράζονται τις προσωπικές τους στιγμές μαζί σας.
Παρασκευή 8/3, 22.30
Σταυρός του Νότου
13€ με μπύρα ή κρασί

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Μολιέρου ο «Μισάνθρωπος» παρουσιάζεται στην εξαιρετική μετάφραση, εκ νέου επεξεργασμένη, της Χρύσας Προκοπάκη, ενώ τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Χουβαρδάς. Ένας αθεράπευτα ειλικρινής ήρωας που απεχθάνεται την υποκρισία κερδίζει τη συμπάθεια και τον θαυμασμό μας. Χάρη στη μαεστρία του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου αναδεικνύεται σε σύμβολο που εκφράζει και δικές μας αγωνίες. Ο Αλσέστ μοιάζει να φέρει βιώματα του συγγραφέα για μια από σκηνής διαμαρτυρία. Εκεί συναντά τη δική μας φωνή.
Παρασκευή 8/3, Σάββατο 9/3, 20:30 (έως 21 Απριλίου 2019)
Εθνικό Θέατρο, Κεντρική Σκηνή
Από 10€

ΘΕΑΤΡΟ

Η Δίκη σε σκηνοθεσία Krystian Lupa

Ηθοποιοί απολύονται, σκηνοθέτες αποχωρούν, πολυαναμενόμενες παραστάσεις λογοκρίνονται, το θέατρο παρακμάζει. Μια υπερσυντηρητική κυβέρνηση απομακρύνει τον καλλιτεχνικό διευθυντή ενός ιστορικού θεάτρου και στη θέση του επιβάλλει έναν άλλον, της αρεσκείας της. Η «Δίκη» του Κάφκα διαδραματίζεται με ανατριχιαστικό τρόπο στη σημερινή Πολωνία. Και ο Κρίστιαν Λούπα –θύμα των πρακτικών που έπληξαν το ιστορικό Teatr Polski του Βρότσλαβ– καταφεύγει στην προφητική δυστοπία που απηχεί τον παράλογο κόσμο μας.
Παρασκευή 8/3, Σάββατο 9/3, Κυριακή 10/3, 19.00
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Από 7€

ΣΙΝΕΜΑ

Captain Marvel

Η πρώτη υπερηρωίδα της Marvel με αποκλειστικά δική της ταινία δείχνει πανέτοιμη για την κατάκτηση του σινε-σύμπαντος. Οταν ένας μαινόμενος διαγαλαξιακός πόλεμος ανάμεσα σε δύο εξωγήινες φυλές καταλήγει στη Γη, η Κάρολ Ντάνβερς και οι σύμμαχοι της βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα…

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b