MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 8 – 10/3: 7 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς

Monopoli Team

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απόκριες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

• Εικαστικό εργαστήρι 
Απόκριες, η γιορτή της μεταμφίεσης, του χορού και της διασκέδασης, η γιορτή που γινόμαστε όποιοι θέλουμε. Δημιουργούμε αποκριάτικα πορτραίτα με μάσκες, φτερά, κομφετί και σερπαντίνες.

• Το εργαστήρι της τρέλας… 
“Καλώς το καρναβάλι με τους τρελούς χορούς, που ντύνει μασκαράδες μεγάλους και μικρούς”, λέει το τραγούδι και η μάγισσα του παραμυθιού έρχεται και μας μεταμορφώνει από πρίγκιπες και πριγκίπισσες σε βατράχους!

• Παραμύθι και φαντασία 
Παρέα θα γνωρίσουμε την ιστορία ενός αγοριού μέσα από το όμορφο παραμύθι της Ζωρζ Σαρρή “Ο Αρλεκίνος”. Με φαντασία, χρώμα και χορό, το ταξίδι μας ξεκινά.
Το εργαστήρι του Καραγκιόζη μασκαρά
Αποκριές χωρίς το Καραγκιόζη δεν γίνονται, γι’ αυτό φοράει την αποκριάτικη στολή του και σας περιμένει σε ένα εργαστήρι με τρελό κέφι και πολλές ανατροπές.

• Το Γαϊτανάκι και οι άλλοι… 
Από τα λίγα έθιμα που διατηρούνται αυτούσια στις μέρες μας. Χορεύουμε με το παραδοσιακό γαϊτανάκι, που δένει απόλυτα με το αποκριάτικο πνεύμα, παίζουμε παιχνίδια μεταμορφωνόμαστε με face painting και λικνιζόμαστε στους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς.
Σάββατο 9/3, 11:00 – 14:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Είσοδος ελεύθερη

ΗΜΕΡΙΔΑ

Ιmprov Theater για παιδιά και εφήβους

Το improv Theater είναι μια μορφή θεατρικής τέχνης όπου τα πάντα δημιουργούνται επί σκηνής. Δεν υπάρχει τίποτα προσχεδιασμένο και οι ηθοποιοί καλούνται να αυτοσχεδιάσουν, έχοντας, συνήθως, για έμπνευση μια πρόταση από το κοινό. Η ημέρα αυτή είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά και τους γονείς να γνωρίσουν από κοντά τα οφέλη αυτής της ιδιαίτερης μορφής τέχνης.

Οι τεχνικές του improv, βασισμένες σε παιχνίδια, αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία του παιδιού και αγκαλιάζουν την μοναδικότητα του. Βοηθούν το παιδί να αναγνωρίσει τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του, είτε θορυβώδεις είτε ντροπαλός, και να τα χειριστεί εποικοδομητικά για τον ίδιο και την ομάδα.
Σάββατο 9/3
12:00 – 14:00: Improv για παιδιά Δημοτικού
15:00 – 17:00: Improv για παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου
18:00 – 19:30: Παράσταση Improv Theater από την ομάδα της ImproVIBE
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιωματικά Σαββατοκύριακα “Αποκριάτικο ξεφάντωμα”

Το τρίωρο βιωματικό αποκριάτικο πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με τα ήθη και τα έθιμα των αποκριών, κατασκευή μάσκας και χαρταετού και ένα μεγάλο αποκριάτικο ξεφάντωμα με το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών.

Τα παιδιά βιώνουν με ξεχωριστό τρόπο τις Απόκριες μέσα στη φανταστική καρναβαλική ατμόσφαιρα που δημιουργούμε στο Paradise Park. Έτσι, τα παιδιά παίζουν, μαθαίνουν, χορεύουν, διασκεδάζουν και βιώνουν την πιο κεφάτη γιορτή του χρόνου, τις Απόκριες.
Σάββατο 9/3, 16:00, Κυριακή 10/3, 11:00
Είσοδος 12€ το κάθε παιδί, Γονείς / συνοδοί είσοδος δωρεάν
Για κρατήσεις στο 210 2466466
Paradise Park Athens

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

“Αποκριάτικα παιχνιδοκαμώματα”

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης για δεύτερη συνεχή διοργανώνει το διήμερο Αποκριάτικο παιδικό φεστιβάλ ”Αποκριάτικα παιχνιδοκαμώματα” μια εκδήλωση που περιλαμβάνει πρωτότυπες και ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά.

Βάλτε τις στολές σας μασκαρευτείτε και πηγαίνετε να χαρείτε μαζί μέσα στο πνεύμα των ημερών, μέσα από 18 πρωτότυπες θεαματικές δράσεις για τα παιδιά μαθαίνουμε, δημιουργούμε και διασκεδάζουμε πολύ.
Σάββατο 9/3, Κυριακή 10/3, 17:00 – 21:00
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Δωρεάν

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Σ΄ ένα γαϊτάνι μπλέχτηκαν τραγούδια κι ιστορίες”

Η ομάδα αφήγησης “Χείλια λένε παραμύθια” (Πέγκυ Καραγιάννη & Καλλιόπη Λιαδή) καλεί μικρούς και μεγάλους στον Πολυχώρο Διέλευσις να γελάσουν, να τραγουδήσουν, να διασκεδάσουν και ν’ανακαλύψουν πώς “Σ΄ένα γαϊτάνι μπλέχτηκαν τραγούδια κι ιστορίες”. 

Αποκριά, και μια πολύχρωμη στολή ετοιμάζεται σιγά-σιγά. Κάθε κομμάτι της και ένα παραμύθι, κάθε ραφή της κι ένα τραγούδι. Και το μικρό παιδί που την περιμένει, βλέπει στη μεγάλη μασκαράτα να περνά ένας φασαριόζος πετεινός, ένας γλυκόλαλος γάιδαρος, μια καταφερτζού αλεπού, ένας μπουνταλάς λύκος, φοβιτσιάρηδες δράκοι, μια μερμήγκω και μια βασιλοπούλα. Oι ήρωες παρασύρουν μικρούς και μεγάλους στις περιπέτειες τους και ένα κεφάτο αφηγηματικό γαϊτανάκι ξεκινά.
Κυριακή 10/3, 12:00
Πολυχώρος Πολιτισμού “Διέλευσις”
Κανονικό: 7€, Μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι): 5€

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κυριακές στην Τεχνόπολη

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, μας περιμένει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μια… ξέφρενη φιέστα καρναβαλιού. Από τις 11.00 έως τις 14.00, μικροί και μεγάλοι φορώντας πολύχρωμες μάσκες παίζουν με γιρλάντες, σερπαντίνες και χαρτοπόλεμο. Ντυθείτε ευφάνταστα και πηγαίνετε στην Τεχνόπολη για να δημιουργήσετε, να παίξετε και φυσικά να χορέψετε σε αποκριάτικους ρυθμούς.
Kυριακή 10/3, 11:00
Τεχνόπολη
Δωρεάν με κράτηση στο 2130109327

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Ευγένιος Τριβιζάς στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Θέλετε να μάθετε πόσα στραγάλια χωράνε σε μια μαύρη τρύπα του διαστήματος; Πού βρίσκεται κρυμμένο το όγδοο χρώμα του ουράνιου τόξου; Γιατί οι καμηλοπαρδάλεις έχουν γαλάζιες γλώσσες;

Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τον Ευγένιο Τριβιζά που καταφθάνει με το Εξπρές των Ονείρων και μας περιμένει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”, Κύπρου 68, Αργυρούπολη.
Kυριακή 10/3, 11:00
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b