MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
DECO

Τι χρειαζόμαστε για τη διακόσμηση ενός μικρού διαμερίσματος;

Τα μικρά διαμερίσματα έχουν αρκετά θετικά στοιχεία: χαμηλότερο ενοίκιο, βρίσκονται κοντά στο κέντρο και σίγουρα έχουν μία οικεία θαλπωρή

Monopoli Team

Ξέρεις όμως όσα χρειάζεται για τη διακόσμηση ενός μικρού διαμερίσματος;

Δυστυχώς όταν οι άνθρωποι ξεκινούν τη διακόσμηση ενός μικρού διαμερίσματος σκέφτονται πώς να το κάνουν λειτουργικό, αλλά κανείς δεν σκέφτεται το design. Να θυμάσαι ένα πράγμα: Το διαμέρισμά σου μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι και ένα μεγάλο έργο τέχνης.

Ωστόσο, στην προσπάθειά σου να βρεις μία ισορροπία, μην ξεχνάς ότι ένα σπίτι θα πρέπει πρώτα από όλα να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα. Αρχικά θα πρέπει να επικεντρωθείς στο να το γεμίσεις με πράγματα που σε ευχαριστούν και που εκφράζουν τη προσωπικότητά σου.

Κάνε χωρίσματα στον χώρο σου με προσοχή

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να είναι ενδιαφέρον το να μένεις σε έναν ενιαίο χώρο, αλλά η έλλειψη ορισμού του χώρου κουράζει εύκολο το μάτι. Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς ώστε να διαχωρίσεις τις περιοχές του σπιτιού και να δώσει στη κάθε μία και από έναν σκοπό. Για παράδειγμα, τοποθέτησε έναν μπουφέ ανάμεσα στη κουζίνα και την τραπεζαρία για ευκολότερη πρόσβαση και έξτρα αποθηκευτικό χώρο. Βάλε τον καναπέ σου κολλητά στα πόδια του κρεβατιού σου ώστε να κοιτάει προς το σαλόνι.

Αν πάλι έχεις κάποιο ιδιαίτερο χόμπι, μη διστάσεις να το εκμεταλλευτείς. Βάλε, ας πούμε, ένα ποδήλατο ακουμπισμένο σε κάποιο τοίχο ή γέμισε το χώρο σου λουλούδια και φυτά.

Επένδυσε σε έπιπλα που έχουν πολλαπλή χρήση

Όταν έχεις να κάνεις με ένα μικρό σπίτι, κάθε εκατοστό μετράει. Εκμεταλλεύσου το, παίρνοντας έπιπλα που έχουν πολλαπλή χρήση. Η κρεβατοκάμαρα είναι ένας χώρος που σίγουρα μπορείς να τον αξιοποιήσεις με τέτοιο τρόπο.

Τι θα έλεγες για ένα κρεβάτι που μπορεί να γίνει και καναπές ώστε να βλέπεις τηλεόραση και ταυτόχρονα να υπάρχει αρκετός αποθηκευτικός χώρος;

Διαβάστε περισσότερα στο www.savoirville.gr

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b