MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

10 + 2 άλμπουμ που περιμένουμε μέσα στο 2019

Νέες διεθνείς κυκλοφορίες, από Childish Gambino έως Lana Del Rey, που θα φέρουν την άνοιξη

Βillie Eilish
author-image Μαρία Μαρκουλή

Άλμπουμ που θα χαρακτηρίσουν τον ήχο του 2019 και καλλιτέχνες που μας ενδιαφέρουν να μάθουμε τα νεότερά τους, από τους Vampire Weekend ως την Solange και από τον Childish Gambino ως την Lana Del Rey.

Μερικά από τα άλμπουμ που περιμένουμε πιο πολύ να ακούσουμε, ακολουθούν:

Vampire Weekend –   FOTB

Aφού άφησαν λίγο το μυστήριο να απλωθεί _και υπήρχε αρκετό ήδη γύρω από την επανεμφάνισή τους με καινούργιο άλμπουμ μετά από πέντε χρόνια_ οι Vampire Weekend (σπουδαία μπάντα με μεγάλο φάσμα επιρροών, εμπνεύσεων και το γνωστό νεοϋορκέζικο νεύρο τους) ετοιμάζονται να παραδώσουν το τέταρτο άλμπουμ τους,, με τίτλο FOTB (τι σημαίνει, το εξήγησαν: Father of the Bride). Mέχρι την στιγμή της κυκλοφορίας του, δίνουν στο κοινό έξοχα ξεχωριστά κομμάτια, ωραιότατα δείγματα για τη συνέχεια,  όπως το Harmony Hall και το  2021.

 Ariana Grande – “Thank you, next”

Οι φαν της Ariana Grande διψούν για κάθε τι που προέρχεται από το είδωλό τους. Και η Ariana έχει αποδείξει ότι νοιάζεται. Και επικοινωνεί με μικρές ή και μεγαλύτερες γεύσεις κάθε τόσο από το νέο άλμπουμ της. Έχουν, στο μεταξύ, συμβεί πολλά και πολλά ζητήματα την αφορούν για να εστιάσει σε αυτά. Η επίθεση στο σόου της στο Μάντσεστερ επιστρέφει κεντρικά στην θεματολογία της. Αλλά το Thank You, Next  (που αναφέρεται και στον πρόσφατο χωρισμό της) υπόσχεται ότι θα μοιράσει και αισιοδοξία.

Βillie Eilish

Mε ένα θαυμάσιο τραγούδι δίκαια να συγκεντρώνει τα καλύτερα σχόλια, το When I Was Older, γραμμένο από την Billie Elish με έμπνευση από την ταινία Roma του Alfonso Cuaron,  η αμερικανίδα που έκανε αίσθηση πριν από δυο χρόνια με το Ocean Eyes, παραδίδει το πρώτο της  άλμπουμ που άνετα και με αέρα μπαίνει στις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές «υποσχέσεις» των ημερών.

Cardi B

Άλλοι (όλο και πιο λίγοι, είναι η αλήθεια) αφήνουν χρόνια να περάσουν ανάμεσα στα άλμπουμ που κυκλοφορούν, άλλοι επιστρέφουν με καινούργια πρότζεκτ κάθε χρόνο. Η «Βασίλισσα του Bronx» και του Instagram επίσης, Cardi B, μετά την επιτυχία του περσινού Invasion of Privacy, ανακοίνωσε νέο άλμπουμ μέσα στη χρονιά. Kαι «ζεστή» από το σουξέ, τις συνεργασίες, τα ρεκόρ, δεν θα αργήσει να επιστρέψει στον στίβο.

Ryan Adams, Big Colours

Άλλοι πάλι  δηλώνουν «παρών» μέσα στο ’19, όχι με ένα αλλά με τρία νέα άλμπουμ. Για τον Ryan Adams ο λόγος, που παρουσιάζει πρώτα το Big Colours και ειδοποιεί τους φαν να μην απομακρυνθούν πολύ, έρχονται κι άλλα. Γιατί όπως έχει φανεί και στο παρελθόν, ο Ryan Adams, πιστός στο πνεύμα του indie/americana rock του και σαν τζέντλεμαν που είναι, δεν αφήνει την μούσα του να περιμένει.

Childish Gambino

Tρία  τραγούδια, με πρώτο και δυνατότερο το This Is America,, προετοιμάζουν το έδαφος για τα νεότερα από τον Childish Gambino (Donald Glover), τον πολύ σημαντικό ράπερ/παραγωγό/σκηνοθέτη/ηθοποιό/συγγραφέα από  την Ατλάντα. Ένας από τους πιο αξιοπρόσεκτους παίκτες του hip hop, αλλά και της σύγχρονης μουσικής σκηνής, o Gambino θα εμφανιστεί τον Απρίλιο σαν headliner στο μεγάλο Coachella φεστιβάλ στην Καλιφόρνια, οπότε κάπου εκεί την άνοιξη αναμένεται και το νέο άλμπουμ.

Lana Del Rey – Norman Fucking Rockwell

Hope is a dangerous thing for a woman like me to have, but I have it” τραγουδάει η Lana Del Rey στο  πρόσφατο single και συνεχίζει να γοητεύει με τα ατμοσφαιρικά τραγούδια και το προσωπικό της στιλ. Ό,τι έχουμε ακούσει από το καινούργιο έργο της είναι εξαιρετικό και μας προετοιμάζει για μια ακόμη άψογη παραγωγή.

Run The Jewels – 4

Είναι καιρός και για τους Run The Jewels να εμφανιστούν στις αφίξεις. Το ντουέτο Killer Mike και El-P με πολιτικό, αιχμηρό λόγο και με την δική τους «ανεξάρτητη» ταυτότητα στο hip hop ανεβάζουν τον πήχη και υποχρεώνουν όλους να σταματήσουν ό,τι κάνουν και να τους ακούσουν. Έχει συμβεί και φαίνεται πως θα επαναληφθεί και φέτος.

Solange

Η αδελφή της Beyonce, που κέρδισε δίκαια την προσοχή του κόσμου, ετοιμάζεται να επιστρέψει με καινούργιο έργο και τραγούδια για τις Αφρο-αμερικάνες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες του σήμερα. Αυτό, ή και κάτι άλλο – θα δείξει, μιας και η Solange, όπως η αδελφή της η Beyonce και ο Jay-Z, προτιμά να αιφνιδιάζει και να κάνει την έκπληξη. Δηλαδή αυτή τη στιγμή, ή αύριο ή μετά το καλοκαίρι, μπορεί να κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ της.

The Raconteurs

Ο Jack White δεν ησυχάζει και πότε «ξυπνάει» το ένα πρότζεκτ του, πότε το άλλο, πότε κάθεται στην Third Man Records και κατεβάζει ιδέες.  Αυτό τον καιρό δραστηριοποιούνται οι Raconteurs που μετά από τα πολύ καλά πρώτα τραγούδια που επικοινώνησαν δείχνουν ζωηροί και σε φόρμα για το πλήρες θέμα τους. Σε λίγο κοντά μας.

The Chemical Brothers > No Geography >

Οι  Chemical  Brothers πιστεύουν στη «θρησκεία» των ηλεκτρονικών μεγάλων ρυθμών και των αποκαλυπτικών visuals και δεν κουράστηκαν να ηλεκτρίζουν τα πλήθη, έτσι όπως το Μάντσεστερ μπορεί να κάνει. No Geography το άλμπουμ της επιστροφής τους.

 Jenny Lewis –  On the Line

Εκλεκτή, φίνα, μεστή ποπ με καλοδουλεμένες συνθέσεις και ποιότητα όπως παλιά – έτσι μας έχει συνηθίσει η Jenny Lewis από την Καλιφόρνια και κανέναν δεν εκπλήσσει που τραγουδάει μαζί με τύπους σαν τους Beck, Dan Was και Ringo Starr επίσης. Η Jenny Lewis θα είναι εδώ με το On The Line καινούργιο, τέταρτο  άλμπουμ της και αυτό, σημειώστε, είναι ένα πολύ καλό μουσικό νέο.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b