MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend 18 – 20/1: 10 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

Monopoli Team

“Μπλε” του Ντέιβιντ Νέγριν

Μια ιστορία για την ανθρώπινη φύση που, σε κάθε εποχή ανά τους αιώνες, είναι συνδεδεμένη με τη συντροφικότητα και την αποδοχή του άλλου. Το άλλο, ως ένα πλάσμα, ή ως μια εσωτερική ανακάλυψη ενός βαθύτερου είναι. Σε κάθε περίπτωση, μια συνάντηση που επιβάλλεται για να χρωματίσει και να δώσει πνοή. Με μπλε. Και ξαφνικά, όλα αλλάζουν και όλα αποκτούν σκοπό…

Κάθε Παρασκευή, 21.15
Θέατρο Olvio
Γενική Είσοδος: 10€, Φοιτητικό, ανέργων: 8€, Παιδικό κάτω των 12 ετών: 6€, Ατέλειες ηθοποιών: (ανάλογα τη διαθεσιμότητα)

“Το σπίτι του Καραγκιόζη”

Πώς είναι το σπίτι του Καραγκιόζη; Έχει σαλόνι; Πώς είναι η κουζίνα του; Τί κρύβει στα μπαούλα του; Πού κοιμάται; Θα θέλατε να το εξερευνήσετε; Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης των παιδιών Ηλίας Καρελλάς, έχει το κλειδί και μας καλωσορίζει στο σπίτι του Καραγκιόζη! Μέσα από μια πολυδιάστατη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπίτι του Καραγκιόζη, θα ανακαλύψουμε μυστικά κρυμμένα στα βάθη των αιώνων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, θα δούμε σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο. Στο τέλος όμως αυτής της διαδρομής o Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη και μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, μας προσκαλεί να απολαύσουμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης μαέστρος»!
Σάββατο 19/1, 17:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Γενική είσοδος: 10€

Comics: Εισαγωγή στα Comics και στο Character Design

Τον Ιανουάριο ξεκινάει ένα εργαστήριο για τους εφήβους που ονειρεύονται να δημιουργήσουν το δικό τους σύμπαν comics. Στην πρώτη συνάντηση, ανακαλύπτουν τι είναι τα comics, γιατί είναι ξεχωριστά και πώς χρησιμοποιείται αυτό το μέσο για να πούμε τις ιστορίες που θέλουμε. Στη δεύτερη συνάντηση, με βάση την βασική ανατομία και προοπτική, αρχίζει ο σχεδιασμός των χαρακτήρων μέσα από ασκήσεις και παραδείγματα.

Σάββατο 19/1, 17.00 – 19.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Για εφήβους 12-17 ετών
Έως 20 συμμετοχές ανά εργαστήριο
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

Μαθήματα BMX για εφήβους

Ένα εργαστήριο που λύνει όλες τις απορίες γύρω από το ΒΜΧ: Ποια είδη υπάρχουν, ποιοι τύποι ποδηλάτου, ποια είναι η σωστή στάση σώματος και πώς στήνεται σωστά ένα ποδήλατο ΒΜΧ. Και φυσικά, πώς κάνουμε διάφορα παλιά και νέα κόλπα. Θα υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι κατηγορίες ποδηλάτων ΒΜΧ.

Κυριακή 20/1, 11:00 – 15:30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Συμμετοχή ελεύθερη
Για εφήβους 12-18 ετών, με σειρά προτεραιότητας 
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: MBike, μαζί με τους εκπαιδευτές Γιώργο Κίκο και Χρήστο Κολομβάτσο

«Ποταμού λαλιές» από την ομάδα Παραμυθοκαμώματα

Τα ποτάμια κυλάνε και πίσω δεν γυρνάνε. Άλλοτε φουσκώνουν, παρασέρνουν, άλλοτε κυλούν αργά και σε καλούν. Όπως και να χει, αν σταθείς δίπλα τους κι ακούσεις το τραγούδι τους, θα μάθεις για κεινο το νιούτσικο μικρό που εχάθη στα νερά τους, για να βρεθεί σαν πρίγκιπας να ψάχνει τρία κiτρα. Θα μάθεις πως η κουβέντα ενός μωρού έφερε πίσω στη ζωή έναν κυνηγό και για τον Άνεμο ψηλά που αγάπησε μια κόρη.

Ιστορίες κεντημένες στις όχθες των ποταμών μπλέκουν με ήχους μουσικούς βγαλμένους από τα βάθη της ψυχής και συναντούν τους ποταμούς για να τους προσκυνήσουν. Τρεις ιστορίες από την Ελλάδα, την Αφρική και την Ινδιάνικη γη μας δείχνουν τη δύναμη της μνήμης, της αγάπης, της θέλησης.

Κυριακή 20/1, 19:00
Εισιτήριο 7€, μειωμένο – ανέργων 5€
Ιδιόμελο – Χώρος Τέχνης

Παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική
Ηλικίες παιδιά 10+ έφηβοι και ενήλικες

Εργαστήριο: «Μία Κυριακή με… δημιουργικούς ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού που ζουν στην ίδια πόλη με εμάς!»

Εικαστικοί και εικονογράφοι, συγγραφείς και δημοσιογράφοι, χορογράφοι και μουσικοί, σκηνοθέτες και ηθοποιοί, σχεδιαστές κοσμημάτων και αρχιτέκτονες, ανήσυχοι κηπουροί και ευρηματικοί σεφ, συναρπαστικοί επιστήμονες και ονειροπόλοι εφευρέτες μοιράζονται τις σκέψεις τους, τα όνειρά τους, τις εμπειρίες τους και οδηγούν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της τέχνης ώστε να νιώσουν και την εμπειρία της δημιουργίας.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, 11:30 – 13:30
Μια Κυριακή με… τον ζωγράφο Αλέκο Κυραρίνη
«Άγγελοι με τυπώματα σε ξύλο και χαρτί»: Σε αυτό το εικαστικό ταξίδι θα γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη και το έργο του, θα μιλήσουμε για τεχνικές και χρώματα, και στο τέλος θα βιώσουμε την συναρπαστική εμπειρία της δημιουργίας.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
12€. Έκπτωση 10% σε αδέλφια. Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.

“Μουσική χρονομηχανή”

Μια αφηγήτρια και μια δημιουργός κόμικς συναντιούνται για να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο που συνδυάζει μοναδικά τη μουσική με τον λόγο και την εικόνα. Σε κάθε συνάντηση τα παιδιά ταξιδεύουν σε έναν διαφορετικό μουσικό προορισμό με τη βοήθεια της εικονογραφημένης αφήγησης. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά γίνονται τα ίδια δημιουργοί και φτιάχνουν τα δικά τους κόμικ. Σε συνεργασία με την Comicdom Press & την Athens Comics Library.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου – «Τα ταξίδια του Σεβάχ»
Διάρκεια: 90 Λεπτά. Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη, 10€.

“Της φύσης το μυστικό”

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης “Δρώμενα” παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική διαδραστική παιδική παράσταση. Η Σπαζοκεφαλίτσα, ένα έξυπνο μπαλόνι που δεν σκάει με τίποτα, ταξιδεύει και γνωρίζει τη Χοροπηδηχτούλα, μία χαρούμενη λαγουδίνα που ζει στα καταπράσινα λιβάδια και γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Με τη βοήθεια των παιδιών, οργανώνουν την πιο φαντασμαγορική αποστολή διασκέδασης, όπου με τη δύναμη της συνεργασίας καταφέρνουν να λύσουν τους γρίφους της Σοφής Νεράιδας. Μαθαίνουν την πρωτότυπη μουσική των ζουζουνιών, τον αστείο χορό των λουλουδιών και σκαρφαλώνουν στα χρώματα του Ουράνιου Τόξου. Μία μουσικοθεατρική παιδική παράσταση που μας αποκαλύπτει ότι η αγάπη, η φιλία και η αποδοχή είναι πάντα η καλύτερη λύση.

Κάθε Κυριακή, 17:30
θέατρο της Ημέρας. 7€, Ομαδικά και ανέργων: 5€

“Τα εν Δήμω… εν δήμω”

Το Δημαρχείο της Αθήνας ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό και μοιράζεται αρχειακές μαρτυρίες από τα πεπραγμένα του Δήμου στο πέρασμα του χρόνου. Οι επισκέπτες περιηγούνται στην αρχιτεκτονική, στις μνημειακές τοιχογραφίες των Φ. Κόντογλου και Γ. Γουναρόπουλου, στη συλλογή μικρογλυπτικών ομοιωμάτων των Δημάρχων, σε βιτρώ, γλυπτά και ζωγραφικά έργα. Γνωρίζουν ακόμα την ιστορικότητα του θεσμού και εξοικειώνονται με τις λειτουργίες της αυτοδιοίκησης μέσα από τη συλλογή των Πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδική ξενάγηση προσφέρεται και για τα παιδιά που, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνουν ρόλους, ως “αρχιτέκτονες”, “καλλιτέχνες”, αλλά και ως “δημοτικοί σύμβουλοι”!

Σάββατο 19/1
Ξενάγηση για παιδιά (8 – 12 ετών) και διαδραστικό πρόγραμμα: 10:00-11:30
Δημαρχείο Αθήνας. 
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b