MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ωραιότερες κινηματογραφικές συνθέσεις του Νίνο Ρότα

Στις 3 Δεκεμβρίου 1911 γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης Νίνο Ρότα. Ξεκίνησε ως παιδί θαύμα από το ωδείο του Μιλάνου κι έφτασε να μας χαρίσει ορισμένες από τις συγκλονιστικότερες κινηματογραφικές συνθέσεις, για θρυλικές ταινίες όπως Ο Νονός, Dolce Vita και 81/2.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Στις 3 Δεκεμβρίου 1911 γεννιέται στο Μιλάνο ο Νίνο Ρότα. Με καταγωγή από μουσική οικογένεια, αποφασίζει να ακολουθήσει και ο ίδιος αυτήν την πορεία, μια πορεία που θα τον οδηγήσει στο να σπουδάσει μουσική στο Ωδείο της πόλης του ως παιδί – θαύμα.

Σε ηλικία μόλις 13 ετών συνέθεσε μία όπερα και ένα ορατόριο, ενώ ένας από τους πιο καταξιωμένους διευθυντές ορχήστρας της εποχής, ο Αρτούρο Τοσκανίνι, τον παρότρυνε να συνεχίσει τις σπουδές του στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α., πράγμα το οποίο και έκανε.

Η καριέρα του ως συνθέτης μουσικής κινηματογραφικών παραγωγών ξεκίνησε το 1933, χρονιά κατά την οποία συνεργάστηκε με τον Ραφαέλε Ματεράτσο στην ταινία Treno Popolare.

To 1952 ξεκινά η συνεργασία του με τον Φεντερίκο Φελίνι, η οποία, μάλιστα, θα διαρκέσει 30 ολόκληρα χρόνια. Η πρώτη ταινία του Φελίνι για την οποία θα συνθέσει τη μουσική ο Ρότα είναι Ο Λευκός Σεΐχης, ενώ θα ακολουθήσουν τα θρυλικά La Strada, Dolce Vita και 81/2.

Η μεγάλη του, όμως, επιτυχία θα έρθει με τον Νονό του Φράνσις Φορντ Κόππολα, με τη δεύτερη ταινία της τριλογίας να του χαρίζει το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής.

Ο Νίνο Ρότα έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου 1979.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b