MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το βιβλίο της ημέρας: Μαύρη Ταρταρούγα της Κατερίνας Γιαμά

Το νέο βιβλίο της συγγραφέως Κατερίνας Γιαμά, «Μαύρη Ταρταρούγα», κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Bookstars.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Στο έκτο βιβλίο της η Κατερίνα Γιαμά προκαλεί τον αναγνώστη να συμπορευτεί μαζί της στην έρευνα μιας ιδιόρρυθμης πεταλούδας για να αποκαλύψει αργά αργά τις προθέσεις της.

Ο εντομολόγος Βρανόπουλος την “ακολουθεί” με τη θέλησή του στο δάσος μιας κλειστής κοινωνίας, ουσιαστικά στο σκοτάδι στενών αντιλήψεων για την γυναικεία ερωτική ζωή που κρύβεται κάτω απ’ τα φτερά της πεταλούδας αυτής. Η κυριαρχία του αρσενικού πάνω στο θηλυκό αποτυπώνεται μέσα στην ίδια τη φύση δημιουργώντας ένα σκηνικό μυστηρίου. Οι ήρωες ακροβατούν θαρρείς, πάνω από το επικίνδυνο κενό της αποκάλυψης της αλήθειας και ο αστυνόμος Ζέρας επιστρέφει από τη “Ροζ Σκακιέρα”, το δεύτερο βιβλίο της, για να τοποθετήσει το δίχτυ ασφαλείας αποκάτω τους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την πεταλούδα είναι μονόδρομος…

mavritartarougabookstars

Η Κατερίνα Γιαμά γεννήθηκε στη Λιβαδειά Βοιωτίας και σήμερα ζει στη Χαλκίδα. Από τα γυμνασιακά της χρόνια ασχολήθηκε με το γράψιμο αρχίζοντας από θεατρικά μονόπρακτα μικρής έκτασης, νουβέλες και ποιήματα σε ελεύθερο στίχο. Σπούδασε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικές Επιστήμες ενώ δούλεψε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα με δημιουργικότερη την δημοσιογραφική της πορεία σε τοπικά ΜΜΕ της Χαλκίδας. Το 2003 της απονεμήθηκε Έπαινος από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας για την συμμετοχή της στον 5ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό ιαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος ενώ το 2017 συμμετείχε στους Δελφικούς Ποιητικούς Αγώνες με το ποίημά της «Δελφικό».

Το 2012 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα, ρομαντικής πλοκής, «Καληνύχτα και Όνειρα Γαλάζια» ενώ ένα χρόνο μετά το αστυνομικό μυθιστόρημα «Ροζ Σκακιέρα» και τα δύο από τις εκδόσεις Bookstars. Το 2014 εκδόθηκε το εφηβικό, φανταστικό μυθιστόρημα «Αστερόπετρα» και ακολούθησε δύο χρόνια μετά η κοινωνική σάτιρα «Μπιντές από μετάξι».

Τον επόμενο χρόνο εκδόθηκε το «Τετράδιο του Παλέρμο», ένα ταξίδι στον μύχιο κόσμο των σκέψεων και των φιλοσοφικών αναζητήσεων με φόντο το μυστηριακό Παλέρμο.  Παραμένει συνεργάτης του Περιοδικού «αν» που εκδίδεται στη Χαλκίδα και διατηρεί blog στο διαδίκτυο με τίτλο «Κατερίνα Γιαμά – Ανήσυχη πένα» τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Κοινωνίας Ελλήνων Συγγραφέων και των Ποιητών του κόσμου.

 

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b