MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο ξεχωριστός κύριος Όσκαρ Γουάιλντ

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 29 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου με μια ματιά

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Έργο ζωής ήταν για τον Ρούπερτ Έβερετ η ολοκλήρωση της ταινίας «Ευτυχισμένος Όσκαρ» που τον απασχόλησε και τον κράτησε μακριά από άλλες δουλειές για μια σχεδόν δεκαετία. Ο ίδιος ο Έβερετ υποδύεται συγκλονιστικά τον Γουάιλντ στην ταινία (όπου κρατά επίσης το ρόλο του σκηνοθέτη και του σεναριογράφου) που πασχίζει φιλότιμα να ξεφύγει από τα μέτρα της συμβατικής βιογραφίας-αγιογραφίας και ενίοτε τα καταφέρνει.

Το «Creed II» είναι το σίκουελ της προ τριετία ταινίας που επανέφερε στο προσκήνιο το μύθο του Ρόκι Μπαλμπόα με τον Σταλόνε να γίνεται ο έκτος μόλις ηθοποιός στην ιστορία των όσκαρ που προτείνεται δεύτερη φορά για τον ίδιο ρόλο. Το αθλητικό δράμα με νέο ήρωα τον Άντονις Κριντ αξιοποιεί κατάλληλα την πρώτη κινηματογραφική ύλη και δανείζεται στοιχεία από το παρελθόν του Ρόκι και ειδικά από την περίφημη σύγκρουση του με τον θηριώδη Ιβάν Ντράνκο (θα συγκινηθούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θεατές με την παρουσία του Ντολφ Λούνυτγκρεν αλλά και της Μπριγκίτε Νίλσεν) για να δώσει περισσότερο ζουμί στην κληρονομιά του Μπαλμπόα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=HtocAFNYciE

Στην «Σιωπηλή επανάσταση» ένα αυθεντικό γεγονός στην Ανατολική Γερμανία του 1956, με πρωταγωνιστές μια χούφτα μαθητών που διαμαρτύρονται για την εισβολή των σοβιετικών στρατευμάτων στην Ουγγαρία, μετατρέπεται σε δριμύ κατηγορώ κατά του κομμουνισμού.

Ο «Ρομπεν των δασών» με τον ανερχόμενο Τάρον Έγκερτον έχει σοβαρό πρόβλημα αστοχίας και αποτελεσματικότητας, ενώ η «Δαιμονισμένη Χάνα Γκρέις» δείχνει πως ένας εξορκισμός μπορεί να έχει τρομακτικές συνέπειες ακόμη και μετά θάνατον.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b