MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Mimosas

Α’ Προβολή, Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 21.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Μεγάλο Βραβείο της Εβδομάδας Κριτικής, 69o Φεστιβάλ Καννών για ένα πνευματικό γουέστερν γυρισμένο στα οροπέδια του Μαρόκου.

Ενα καραβάνι συνοδεύει έναν ετοιμοθάνατο Σεΐχη, διασχίζοντας την οροσειρά του Άτλαντα στο Μαρόκο. Η τελευταία του επιθυμία είναι να ταφεί με τους αγαπημένους του. Αλλά ο θάνατος δεν περιμένει. Οι άνθρωποι του καραβανιού, που φοβούνται το πέρασμα ανάμεσα στα βουνά, αρνούνται να συνοδεύσουν τον νεκρό. Ο Άχμεντ και ο Σαΐντ, δύο κλέφτες που ταξιδεύουν με το καραβάνι, προσποιούνται πως ξέρουν το δρόμο και υπόσχονται να εκπληρώσουν την επιθυμία του αποθανόντα. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ένας άνδρας με το όνομα Σακίμπ είναι ο επίλεκτος που θα ταξιδέψει στα βουνά με μια αποστολή: να βοηθήσει αυτό το αυτοσχέδιο καραβάνι.

Ένα ελεγειακό, μυστικιστικό σχεδόν, γουέστερν που ακολουθεί τη νοητή γραμμή μιας αληθινής οδύσσειας προκειμένου να αναδείξει τα απόκρυφα μυστικά της. Το φαντασιακό στοιχείο αναμειγνύεται με τη θρησκευτική αγωνία σε μια ταινία που διακρίνεται για την εικαστική μεγαλοπρέπεια της.

Γυρισμένο με φόντο την επιβλητική οροσειρά του Άτλαντα, η ταινία μιλάει για τα ακατανόητα θαύματα της ζωής και τη αινιγματική διασταύρωση δύο κόσμων: του αρχαίου και του σύγχρονου, όπου η πίστη του ανθρώπουδοκιμάζεται πιο έντονα από ποτέ.

Κατηγορία: Δραματική

Σκηνοθεσία: Όλιβερ Λάσε

Ηθοποιοί: Αχμέντ Χαμούντ, Σακίμπ Μπεν Ομάρ, Σαΐντ Αγκλί

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b