MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

2ο μέρος για τα «Μαθήματα Πολέμου» στο Μέγαρο Μουσικής

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μια από τις πιο δημοφιλής παραστάσεις της περσινής σεζόν, τα Μαθήματα Πολέμου, μια πρωτότυπη;δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής για τρεις μέρες τον Μάιο του 2019

2ο μέρος για τα «Μαθήματα Πολέμου» στο Μέγαρο Μουσικής - Monopoli.gr
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το Δεύτερο Μέρος, «Μαθήματα Πολέμου ΙΙ», που πραγματεύονται τα πολιτικά οράματα του Αλκιβιάδη και τη διάψευσή τους στην καταστροφική για τους Αθηναίους εκστρατεία στη Σικελία, έρχονται με αγγλικούς υπέρτιτλους την άνοιξη του 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και μόνο για 3 παραστάσεις –Τρίτη 7, Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Μαΐου (ώρα έναρξης: 21.00)– σε μεγαλύτερη πλέον αίθουσα τριπλάσιας χωρητικότητας (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος), ώστε να ανταποκριθούν στη μεγάλη επιθυμία του κόσμου να παρακολουθήσει την παράσταση, ενώ για τον ίδιο λόγο έχει ήδη αρχίσει η προπώληση, έξι και πλέον μήνες πριν την πρεμιέρα. Τα «Μαθήματα Πολέμου ΙΙ» παρουσιάζονται στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο και αποτελούν συμπαραγωγή της Dramaticus και του ΜΜΑ.

Τα «Μαθήματα Πολέμου ΙΙ» παρουσιάζουν επεισόδια από την δεύτερη φάση του Πελοποννησιακού Πολέμου, τη Σικελική Εκστρατεία (415-413 π.Χ.), αντλώντας ιστορικό υλικό από το 6ο, το 7ο και μέρος του 8ου βιβλίου της θουκυδίδειας συγγραφής. Τα γεγονότα που ανθολογούνται στην δραματοποιημένη εκδοχή του κειμένου, παρακολουθούν τα κύρια σημεία από την πλέον δραματική –για την αθηναϊκή πολιτική– φάση του πολέμου. Από την μεγαλοϊδεατική φαντασίωση της αθηναϊκής κυριαρχίας στη Δύση, τις περιπετειώδεις τροπές των πολεμικών συγκρούσεων στην Σικελία μέχρι την τελική συντριβή των αθηναϊκών δυνάμεων και την οριστική ματαίωση του επεκτατικού οράματος. Η πολιτική και στρατιωτική «τραγωδία της Αθήνας» έχει ως τραγικό πρόσωπο τον απρόσωπο αθηναϊκό Δήμο και την τραγική διάνοιά του, όπως την ενσαρκώνουν τα πρόσωπα των μεγάλων πρωταγωνιστών (πολιτικών-στρατηγών), προπάντων του αμφιλεγόμενου Αλκιβιάδη και του αντιφατικού Νικία. Η σύλληψη του έργου ερείδεται στο νομοτελιακό τριαδικό σχήμα της αρχαίας τραγωδίας, Άτη-Ύβρις-Nέμεσις, προκειμένου να αποδώσει ερμηνευτικά τη μεγάλη «τραγωδία» της Αθήνας στη Σικελία.

Κείμενο, δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Ιστορικός σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Το Θέατρο Πρόβα αποχαιρετά τον ηθοποιό Σωτήρη Τσόγκα
Εκδηλώσεις
Το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου «ανοίγει» τα μεσάνυχτα με δύο ξεχωριστές παραστάσεις
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Πόρτα: Νέα σεζόν με Σαίξπηρ, «Κο Ζυλ» και «Ελίζα» – Early Bird στο θερινό ηλιοστάσιο
Θεατρικά Νέα
«Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ» του Στίβεν Κινγκ για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Θέατρο, συναυλίες και αφιερώματα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Θεατρικά Νέα
«Μήδεια»: Ανοίγει η προπώληση και για τις παραστάσεις του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα
Θεατρικά Νέα
Ιστορική τιμή για την Judi Dench: Θέατρο του West End θα φέρει το όνομά της
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Art & Culture
Το βράδυ που ο Γιώργος Λούκος επέστρεψε μετά τιμής στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ολυμπίων: Ένας νέος πυρήνας πολιτισμού “ανθίζει” στους Κήπους του Ζαππείου