MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

1o Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με την υποστήριξη της COSMOTE TV

Η COSMOTE TV στηρίζει, ως Μεγάλος Χορηγός, το 1ο Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, το οποίο ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Με μήνυμα «Κατάλληλο κάτω των 18», το νεοσύστατο φεστιβάλ, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 18 ετών και τις οικογένειές τους, κάνει πρεμιέρα στις 7/12, με την προβολή της γαλλικής ταινίας κινουμένων σχεδίων, «Η Dilili στο Παρίσι», παρουσία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Μισέλ Οσελό. 

Το πρόγραμμα του ">1ου Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, περιλαμβάνει περισσότερες από 74 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, φιλμ κινουμένων σχεδίων και live action από 30 χώρες, σε 22 διαφορετικές γλώσσες. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν το υποψήφιο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου animation Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού (The Giant Pear) και η ταινία Το Κορίτσι που το Έσκασε (Girl in Fight), που είναι υποψήφια για το Νεανικό Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.  Όλες οι προβολές, θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες Δημήτρης Μητρόπουλος και Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

COSMOTE TV athicff

Παράλληλα με τις προβολές ταινιών, οι μικροί θεατές θα μπορούν να συμμετάσχουν σε κινηματογραφικά εργαστήρια, να επισκεφτούν ειδικά διαμορφωμένους παιδικούς χώρους ψυχαγωγίας και βιβλιοθήκες και να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια τεχνολογίας. Τις δράσεις αυτές συνδιοργανώνουν το Παιδικό Μουσείο και η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ, είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες www.athicff.com & www.megaron.gr.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b