MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θαυμάσιος Βοκάκιος (Maraviglioso Boccaccio)

Α’ Προβολή, Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 21.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Βασισμένοι στο αριστούργημα του Boccaccio «Το Δεκαήμερο», οι Taviani επικεντρώνονται σε πέντε από τις εκατό ιστορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό, για να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες όλων των εποχών.

Στη χτυπημένη από την πανούκλα Φλωρεντία του 14ου αιώνα, δέκα νεαροί άνδρες και γυναίκες αποφασίζουν να ξεφύγουν από τον θάνατο που τους περικυκλώνει και δραπετεύουν στην εξοχή. Εκεί θα βρουν καταφύγιο σε μια απομονωμένη επαρχιακή βίλα, όπου θα περάσουν δέκα μέρες διηγούμενοι ιστορίες για την αγάπη, το πεπρωμένο και την αναγέννηση.

Μετά τον θρίαμβο του «Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει» στο Φεστιβάλ Βερολίνου, οι Paolo και Vittorio Taviani ανανεώνουν τη συνεργασία τους με τους περισσότερους συντελεστές της προηγούμενης ταινίας τους, και αναλαμβάνουν να ζωντανέψουν στη μεγάλη οθόνη τις διαχρονικές ιστορίες του Boccaccio, πάντα μέσα από το δικό τους μοναδικό πρίσμα. Γυρισμένος στα απερίγραπτης ομορφιάς τοπία της Τοσκάνης και του Λάτσιο, και σε αυθεντικούς μεσαιωνικούς πύργους, ο «Θαυμάσιος Βοκάκιος» αναπαράγει με ακρίβεια και σημασία στη λεπτομέρεια το ύφος και την αισθητική των μεγάλων ζωγράφων της Αναγέννησης. Αν και εκτυλίσσεται με φόντο μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιταλικής ιστορίας, το φιλμ είναι εκθαμβωτικά πολύχρωμο, διαθέτει χιούμορ και αισιοδοξία. Ένας ύμνος στη δίψα για έρωτα και στην ομορφιά της ζωής, ως αντίδοτο απέναντι στο σκοτάδι της κάθε εποχής, από τους βετεράνους ιταλούς δημιουργούς.

Κατηγορία: Εποχής

Σκηνοθεσία: Πάολο Ταβιάνι, Βιτόριο Ταβιάνι

Ηθοποιοί: Λέλο Αρένα, Πάολα Κορτελέζι, Καρολίνα Κρεσεντίνι

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b