MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Πάρτι (The Party)

Α’ Προβολή, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 21.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η σκηνοθέτιδα του «Ορλάντο» Σάλι Πότερ υπογράφει μια γλυκόπικρη κομεντί γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις, τα ήθη της σύγχρονης εποχής και το… Brexit!

H Τζάνετ είναι πολιτικός και μόλις πήρε μία σημαντική προαγωγή. Στη βραδιά που διοργανώνει με τον σύζυγο της Μπιλ στο κομψό της λονδρέζικο σπίτι τους, οι προσκεκλημένοι είναι λίγοι και εκλεκτοί, οι εξελίξεις όμως θα είναι πολλές και μάλλον άκομψες…

Η ταινία που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βερολίνου 2017 είναι ένας θρίαμβος της λεκτικής υπεροχής γυρισμένος σε ασπρόμαυρο.

 
 
839047ef218773bab47552d02fb3b5ff XL
 

Ενα εβδομηντάλεπτο σφυροκόπημα σε ενεστώτα χρόνο (η διάρκεια του φιλμ είναι σχεδόν όση και η διάρκεια που απαιτείται στο να ξεφύγει το μικρό πάρτι από κάθε έννοια σοβαροφάνειας και να εκτοξευτούν οι βαριές, σκληρές αλήθειες) από διαλόγους, ατάκες και κωμικά ευτράπελα. Στοιχεία που η Πότερ χρησιμοποιεί προκειμένου να στριμώξει στους τοίχους της λονδρέζικης κατοικίας τους μεγαλοαστούς ήρωες και να τους πιέσει μέχρι ασφυξίας.

Η ειρωνεία που η Πότερ διανθίζει τις αιχμηρές γωνίες του σεναρίου – μέσα από τις προσωπικές περιπέτειες των χαρακτήρων θίγονται ζητήματα όπως οι κοινωνικές παροχές, η πολιτική ορθότητα, ο ρόλος του καπιταλισμού, οι γυναίκες καριέρας κ.α.- αποτελούν την πρώτη ύλη μιας κωμωδίας η οποία στις λεπτομέρειες της δηλώνει την πραγματική της ταυτότητα: σε αυτό το πάρτι (ο τίτλος παραπέμπει και στην γιορτή που διοργανώνεται αλλά και στο κόμμα της Τζάνετ που προφανώς είναι εκείνο των Εργατικών) το χάος θα είναι εκτός από δημιουργικό και άκρως αναζωογονητικό, ενώ το κλίμα της εποχής είναι διάχυτο σε όλο το φιλμ.

Θυμίζουμε πως η ταινία γυρίστηκε τον Ιούνιο του 2016, πάνω που οι Βρετανοί είχαν ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατηγορία: Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Σάλυ Πότερ
Ηθοποιοί: Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Πατρίσια Κλάρκσον, Μπρούνο Γκαντζ

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b