MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Claire Foy: «Μη σταματάτε να μου στέλνετε ανθρωποκεντρικά έργα. Τα λατρεύω!»

Συναντήσαμε από κοντά τη βρετανίδα ηθοποιό Κλερ Φόι, η οποία ενσαρκώνει τη νέα Λίζμπεθ Σαλάντερ στην ταινία «Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης» του Στιγκ Λάρσον, που παίζεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Τον χαρακτήρα της χάκερ Λίσμπετ Σαλάντερ, της εμβληματικής πρωταγωνίστριας του «Millennium» του Στιγκ Λάρσον, έχουν υποδυθεί με δυνατές ερμηνείες στο παρελθόν μια σουηδέζα (Νούμι Ραπάς) και μια αμερικανίδα (Ρούνι Μάρα). Σειρά τώρα έχει μια βρετανίδα. Η Κλερ Φόι δεν έχει κανένα πρόβλημα να αφήσει πίσω της τη (βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα) νεαρή βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του «Crown» και να υποδυθεί την… Λίσμπετ Γ’, πλάθοντας από την αρχή τον χαρακτήρα της σημαδεμένης από μαύρα τατουάζ, punk αντιηρωίδας. Συναντήσαμε από κοντά την 34χρονη ηθοποιό με τα εντυπωσιακά μπλε μάτιαΣυναντήσαμε από κοντά την 34χρονη ηθοποιό με τα εντυπωσιακά μπλε μάτια και ιδού τι μας είπε.

Δύσκολο το φορτίο σας, καθώς οι συγκρίσεις με τις προκατόχους σας, Νούμι Ραπάς και Ρούνι Μάρα, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το καταλαβαίνω. Είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό να γίνεται κάτι τέτοιο, αφού είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Και οι δυο τους έδωσαν δύο εξαιρετικές ερμηνείες, πέτυχαν να αποδώσουν απόλυτα πειστικά το χαρακτήρα της Σαλάντερ.

Η δική σας προσέγγιση του εν λόγω ρόλου σε ποια στοιχεία του χαρακτήρα της Σαλάντερ βασίστηκε;

Προσπάθησα να δώσω έμφαση στην πλευρά της πολεμίστριας. Δεν είναι μόνο η εύθραυστη κοπέλα που παλεύει για την επιβίωση. Είναι και η αγωνίστρια εκείνη που έχει βγει νικήτρια από τις περισσότερες μάχες που έχει δώσει κι ας έχει στιγμές βαθιάς θλίψης που αναζητάει απλώς και μόνο μια ανθρώπινη επαφή ή ένα χάδι παρηγοριάς.

Η ταινία «Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης» περιγράφει και την πιο προσωπική ιστορία της Σαλάντερ, αφού η μυστηριώδης Καμίλα που εισβάλει στο σκηνικό είναι η εξαφανισμένη για χρόνια αδελφή της.

Ναι και δεν σας κρύβω πως για να προσεγγίσω αυτή τη σχέση «πάτησα» στα δικά μου βιογραφικά στοιχεία και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο «βασάνιζα» ή ξεμπρόστιαζα την αδελφή μου μπροστά στους ξένους. Δηλώνω ένοχη τώρα, αλλά τότε πραγματικά το απολάμβανα.

df 00673 r 0

Βλέπουμε ότι σας αρέσει το χιούμορ.

Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Γελάω συνέχεια. Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια χαμένη μέρα.

Ποιες κωμωδίες σας αρέσουν;

Γελάω τόσο με τους Μόντι Πάιθονς, όσο και με ποιο χοντροκομμένες κωμωδίες. Προτιμώ όμως το φλεγματικό χιούμορ. 

Αν μετά από αυτή την ταινία γίνετε σούπερ σταρ και σας προτείνουν μόνο ακριβές παραγωγές, θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις νέες συνθήκες;

Θα νιώσω μεγάλη απογοήτευση. Δεν θεωρώ όμως ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Ακόμη και σε τέτοιες ακραίες συνθήκες επαγγελματικού μονόδρομου, θεωρώ ότι μπορείς να αντιδράσεις και να συνδυάσεις το εμπορικό με το καλλιτεχνικό κομμάτι της δουλειάς αυτής. Σε όποιον σεναριογράφο με ακούει: μη σταματάτε να μου στέλνετε ανθρωποκεντρικά έργα! Τα λατρεύω.

Η νέα Λίσμπεθ Σαλάντερ είναι η Γυναίκα της νέας εποχής;

Είναι ένα σύμβολο. Μια γυναίκα σίγουρα αυτής της εποχής, αν όχι του μέλλοντος. Το παράδειγμά της μπορεί να διαβαστεί με δεκάδες τρόπους, αλλά εγώ προτιμώ εκείνον που σας είπα πιο πριν. Είναι μια πραγματική μαχήτρια που παλεύει κάθε μορφή αδικίας και την τιμωρεί ανάλογα.

a06ce37840fe88037d05fe4f4507b7fa L

*Η ταινία «Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης» κυκλοφορεί στις αίθουσες σε διανομή Feelgood.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b