MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ίρις (In the Shadow of Iris)

Α’ Προβολή, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 2HD στις 22.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ο πλούσιος τραπεζίτης Αντουάν Ντοριό τρώει σε ένα πολυτελές εστιατόριο μαζί με την όμορφη γυναίκα του, Ίρις, η οποία εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Του ζητείται ένα τεράστιο ποσό για λύτρα και υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας, ξεκινά να αφήσει τα χρήματα σε έναν απόμερο σταθμό τρένου, όπως του έχει ζητηθεί. Όμως η Ίρις δεν είναι εκεί…

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ζαλίλ Λεσπέρ διασκευάζει το «Chaos» του Χιντέο Νακάτα με τον Ρομέν Ντουρί, τη θεσπέσια Σαρλότ Λε Μπον και τον ίδιο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

2f6c3705136ed919b27126ca6c688037 XL

Η νουάρ ατμόσφαιρα που σκιτσάρει αρχικά και με μεθοδικό τρόπο ο Λεσπέρ (περισσότερο αποτελεσματικές οι σκηνοθετικές ιδέες του στο βραβευμένο «Yves Saint Laurent»), γρήγορα δίνει την σκυτάλη σε ένα υπερφίαλο και τίγκα στις ανατροπές σενάριο δηθενιάς και εύκολου εντυπωσιασμού που απευθύνεται στα βασικά ένστικτα του ηδονοβλεψία θεατή. Η δύναμη της εικόνας, τα ερωτικά τελετουργικά (με αρκετή δόση σαδομαζοχισμού που έχουν ως θύμα τον ίδιο το σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή- κυριολεκτικά όμως…), μια αίσθηση μυστηρίου που θέλει να αρθρώσει και πολιτικοκοινωνικό σχόλιο – το τρίτο πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Μαξ, ένας χωρισμένος πατέρας και μηχανικός αυτοκινήτων, διαλυμένος από τα χρέη- και κυρίως η απόπειρα να σχεδιαστεί το τέλειο έγκλημα προκειμένου να φανεί το πιο ευφυές πρόσωπο της ιστορίας, δημιουργούν ένα χαοτικό σύνολο που κάποια στιγμή βγαίνει εκτός ελέγχου.

Κατηγορία: Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Τζαλίλ Λεσπέρ

Ηθοποιοί: Ρομέν Ντουρίς, Σαρλότ Λε Μπον, Τζαλίλ Λεσπέρ

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b