MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι σημαντικότεροι κινηματογραφικοί ρόλοι του Leonardo Di Caprio, με αφορμή τα 44α γενέθλιά του

Σαν σήμερα, στις 11 Νοεμβρίου 1974, γεννήθηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ Leonardo Di Caprio. Με αφορμή τα γενέθλιά του, το monopoli.gr φτιάχνει μία λίστα με τις καλύτερες κινηματογραφικές εμφανίσεις του.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη
 
 

What’s Eating Gilbert Grape? (1993)

gilbert grape whats eating gilbert grape 1993

Ο Gilbert (Johnny Depp), ο μεγάλος αδερφός της οικογένειας Grape, είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα της μητέρας και των αδερφών του, ύστερα από την αυτοκτονία του πατέρα. Όταν ο Glbert απουσιάζει, ο μικρότερος αδερφός του, Arnie (Leonardo Di Caprio), που πάσχει από κάποια μορφή νοητικής υστέρησης, ασχολείται με το αγροτόσπιτο της οικογένειας, δουλεύει σε ένα μανάβικο και κάνει φιλίες με τους περιθωριακούς της πόλης του.

Πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Leonardo Di Caprio και την πρώτη, συνάμα, υποψηφιότητά του για Oscar β’ ανδρικού ρόλου, σε ηλικία μόλις 19 ετών.

Romeo + Juliet (1996)

romeo juliet 4

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας έργο του William Shakespeare. Σε αυτή την ταινία, ενώ οι σαιξπηρικοί διάλογοι διατηρούνται, οι δύο οικογένειες -Μοντέγοι και Καπουλέτοι- παρουσιάζονται ως αντίπαλες επιχειρήσεις και τα σπαθιά αντικαθίστανται με όπλα. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τον Ρωμαίο (Leonardo Di Caprio) να εκφράσει τον έρωτά του στην Ιουλιέτα (Claire Danes).

Titanic (1997)

leonardo di caprio kate winslet

Ένας επίδοξος «κυνηγός θησαυρών» ανακαλύπτει, δυόμισι μίλια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, τον Τιτανικό και ξεκινά μια ολόκληρη επιχείρηση, προκειμένου να φέρει στο φως τους θησαυρούς του πλοίου. Αυτό που καταφέρνει, όμως, είναι να πει μια ιστορία, που δεν ειπώθηκε ποτέ, αυτή του Jack (Leonardo Di Caprio) και της Kate (Kate Winslet).

Πρόκειται, μέχρι και σήμερα, για μία από τις ταινίες με τις περισσότερες εισπράξεις παγκοσμίως, μία ταινία που κέρδισε δέκα Oscars και εκτόξευσε την καριέρα του Αμερικανού ηθοποιού.

The man with the iron mask (1998)

the man with the iron mask 1998

Σε μια χώρα -Γαλλία- η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, ο βασιλιάς Λουδοβίκος 14ος (Leonadro Di Caprio) βρίσκει ευχαρίστηση στη σπάταλη ζωή και τις γυναίκες. Ύστερα από τον θάνατο ενός νεαρού στρατιώτη, ο Aramis, ο Athos και ο Porthos συνασπίζονται, προκειμένου να ανατρέψουν τον βασιλιά.

The Beach (2000)

the beach 2000

Ο εικοσάχρονος Richard (Leonardo Di Caprio) ταξιδεύει στην Ταϋλάνδη. Έχοντας στην κατοχή του έναν χάρτη που οδηγεί σε μία απομονωμένη παραλία, σε έναν επίγειο παράδεισο, ξεκινά ένα ταξίδι που τον οδηγεί στην απώλεια της αθωότητας.

Gangs of New York (2002)

gangs of new york 2002

1863. Ο Amsterdam Vallon (Leonardo Di Caprio) επιστρέφει στην Νέα Υόρκη, για να εκδικηθεί τον Bill the Butcher (Daniel Day-Lewis), τον αρχηγό μίας εκ των ισχυροτέρων συμμοριών της πόλης, για τον θάνατο του πατέρα του.

Πρόκειται για την πρώτη από τις έξι συνολικά συνεργασίες του Leonardo Di Caprio με τον Martin Scorsese.

Inception (2010)

inception movie 2010

Ο Dom Cobb (Leonardi Di Caprio) έχει μία μοναδική ικανότητα: μπαίνει στο μυαλό των ανθρώπων τη στιγμή του ονείρου και τους κλέβει τις πιο μύχιες σκέψεις τους. Αυτό τον κάνει έναν από τους πιο περιζήτητους ανθρώπους στους κόλπους της κατασκοπίας, αλλά ταυτόχρονα και καταζητούμενο.

Shutter Island (2010)

shutter island 2010

 

1954. Ο Teddy Daniels (Leonardo Di Caprio) είναι ένας πολλά υποσχόμενος αστυνομικός. Η τελευταία υπόθεση που αναλαμβάνει αφορά στην εξαφάνιση ενός ασθενούς από το Boston’s Shutter Island Ashecliffe Hospital, μία υπόθεση που θα τον οδηγήσει στην αμφισβήτηση του ίδιου του του εαυτού.

J. Edgar (2011)

j edgar 2011

Ο J. Edgar Hoover (Leonardo Di Caprio) υπήρξε για σχεδόν 50 χρόνια ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ. Γνωστός για τις ανελέητες, μα και ηρωικές μεθόδους του, κέρδισε τον θαυμασμό των συμπατριωτών του. Έχοντας κατανοήσει από νωρίς τη δύναμη της γνώσης και του φόβου, κατάφερε να δημιουργήσει ένα σκληρό προσωπείο και να αποκτήσει επιρροή στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας του.

The Great Gatsby (2013)

the great gatsby

 
Στην τρίτη κινηματογραφική μεταφορά του αριστουργήματος του αμερικανού συγγραφέα F. Scott Fitzgerald από τον Baz Luhrmann, (έχουν προηγηθεί οι ταινίες του 1949 και 1974), παρακολουθούμε την ιστορία του Nick Carraway (τον οποίο υποδύεται ο Tobey Maguire) που μετακομίζει στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να κυνηγήσει το αμερικανικό όνειρο. Εκεί γνωρίζει τον εκατομμυριούχο Jay Gatsby (Leonardo Di Caprio) και μπαίνει σε έναν κόσμο πλούτου, ψευδαισθήσεων, έρωτα και απάτης.

The Wolf of Wall Street (2013)

leonardo dicaprio the wolf of wall street paramount pictures 040416 1276x850

Λεφτά. Δύναμη. Γυναίκες. Ναρκωτικά. Για τον Jordan Belfort (Leonardo Di Caprio) τίποτα δεν είναι αρκετό.

The Revenant (2016)

the revenant snow

Ο Hugh Glass (Leonardo Di Caprio) είναι εξερευνητής σε αποστολή στην αμερικανική φύση. Μία ταινία για την επιβίωση και τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Πρόκειται για την ταινία που του χάρισε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο, ύστερα από πέντε υποψηφιότητες.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b