MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 15 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

2ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών – Ανοιχτές Πόρτες

2/11, 17:00 3/11, 18:00 4/11, 17:30

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Δεκαέξι θεατρικές ομάδες, οι οποίες συμμετείχαν στο Πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων δημιουργών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α) σε συνεργασία με το  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ΜΜΑ) θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε όλους τους χώρους του ΔΘΠ σε ένα φεστιβαλικό τετραήμερο το οποίο περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου, χορού, performance.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 

boundaries

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ

“Γυναίκες και πολιτική”

2/11: 18:00, 19:00, 21:00  3/11: 16:30, 19:00, 21:00

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ένα διήμερο με ενδιαφέρουσες προβολές και συζητήσεις στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. 

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 
• 18:00 Ειδική προβολή σε συνεργασία με την πρεσβεία του Καναδά 
Michaelle Jean – Μια αφοσιωμένη Γυναίκα 
Ζαν-Ντανιέλ Λαφόντ (Καναδάς) – 52’ – Ντοκιμαντέρ 
 

• 19:00 Εγώ αποφασίζω 
Μια ομάδα γυναικών σκηνοθετών στην Ισπανία – Ντοκιμαντέρ 
Συζήτηση: Colette de Troy. Marie Vermeiren (Elles Tournent) 

• 21:00 Σύνορα 
Χλόη Ρομπισώ (Καναδάς) – Ταινία Μυθοπλασίας 
Συζήτηση: Colette de Troy. Marie Vermeiren (Elles Tournent) 

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 

• 16:30 Τα κορίτσια της βροχής 
Αλίντα Δημητρίου (Ελλλάδα) – Ταινία Μυθοπλασίας 
Εισαγωγή από Ρέα Βαλντέν, θεωρητικό κινηματογράφου, μέλος ΔΣ του WIFT-GR

• 19:00 Προβολή 3 Ταινιών Μικρού Μήκους 
– Μια ελληνική τραγωδία της Νικόλ Βαν Γκέτεμ (Βέλγιο) – Ταινία κινούμενων σχεδίων 
– Ελίαν Βόγκεν Πόλσκυ των Χάλε Τσίνικαρ και Ανιές Ουμπέρ (Βέλγιο) – Ντοκιμαντέρ 
– Προηγούνται οι κυρίες της Μόνα Αλ Ναγκάρ (ΗΠΑ) – Ντοκιμαντέρ 
Συζήτηση: Colette de Troy. Marie Vermeiren (Elles Tournent), Agnes Hubert 

• 21:00 Μιλήστε μου για τη βροχή 
Ανιές Ζαουί (Γαλλία) – Ταινία Μυθοπλασίας 
Συζήτηση: Colette de Troy. Marie Vermeiren (Elles Tournent) 

408304

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

“Η κρητική λύρα στη δυτικοευρωπαϊκή μουσική”

2/11, 19:30

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Παρουσίαση της 12ετούς έρευνας-μελέτης του τσελίστα, λυράρη και συνθέτη Γιώργου Καλούδη για την τετράχορδη κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές. Μια αναπροσαρμοσμένη παραδοσιακή κρητική λύρα, την οποία ο ίδιος εμπνεύστηκε και δημιούργησε, με σκοπό την ερμηνεία και ηχογράφηση ενός από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της μουσικής, τις Σουίτες για σόλο βιολοντσέλο του J.-S. Bach.

O συνθέτης θα μιλήσει για την σημασία της κρητικής λύρας στην ιστορία της μουσικής, των ήχων και των δονήσεων, θα ξεδιπλώσει τις ερμηνευτικές δυνατότητες της τετράχορδης κρητικής λύρας με συμπαθητικές χορδές, πάνω στην Δυτική Ευρωπαϊκή μουσική, από τον Μεσαίωνα, την Αναγέννηση, το Μπαρόκ έως και την σύγχρονη εποχή.

101715

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

“Άκουσε με” της Μανίνας Ζουμπουλάκη 

2/11, 18:00

Ιανός (Σταδίου)

Υπογράφει η Μανίνα Ζουμπουλάκη το νέο της βιβλίο με τίτλο“Άκουσε με”.

405207

ΘΕΑΤΡΟ

“Συμπέθεροι από τα Τίρανα”

2, 3/11, 20.30

Θέατρο “Ξυλοτεχνία”

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Περιστερίου – Θεατρική Σκηνή “Ανδρέας Βαρούχας” παρουσιάζει στο κοινό την παράσταση “Συμπέθεροι από τα Τίρανα” των Ρέππα – Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Φάνη Κάσσιου.

La noche

ΜΟΥΣΙΚΗ

Halloween: La Noche de los Muertos

2/11, 23:05 – 08:00

Steam Athens

H μέρα των νεκρών “La Noche de los Muertos” γίνεται πραγματικότητα σε ένα Halloween σκηνικό στο Steam Athens. Ετοιμαστείτε να περιπλανηθείτε στη μυστικιστική νύχτα των νεκρών στο “σκοτεινό” χώρο του Steam Athens, έξω από την πραγματικότητα και τα συνηθισμένα με ένα δυναμικό secret line up. ** Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

oie 2916389jxi0ydl5

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου

2 & 3/11, 17:00 – 02:15  4/11, 17:00 – 23:30

Καλυψώ

Θα προβληθούν 119 ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους- από 34 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες αστυνομικές, τρόμου, θρίλερ, αγωνίας, μυστηρίου, φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας, “μαύρες” κωμωδίες, κινουμένων σχεδίων και μουσικές/χορευτικές. Οι περισσότερες από αυτές προβάλλονται σε πανελλαδική πρεμιέρα ενώ κάποιες άλλες για πρώτη φορά στην Ευρώπη και τον κόσμο. Στην πλειονότητά τους έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ. 

Δείτε το πρόγραμμα των προβολών εδώ.

armakollas g 2 photo katoufas brothers

ΈΚΘΕΣΗ

Ομαδική έκθεση νέων εικαστικών “The start”

2/11, 11:00 – 20:30  3/11, 11:00 – 16:00

Evripides Art Gallery 

Η Evripides Art Gallery συνεχίζοντας την προσπάθεια στήριξης και ενθάρρυνσης νέων καλλιτεχνών, καθώς και ανάδειξης καινούργιων συνεργατών, φιλοξενεί την ομαδική έκθεση πέντε νέων εικαστικών, αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, η οποία θα είναι στη διάθεση του κοινού έως την 1η Δεκεμβρίου 2018. 

Έναν χρόνο μετά την αποφοίτηση τους από την ΑΣΚΤ, ο Γιώργος Αρμακόλλας, ο Γιάννης Ευθυμίου, η Έλενα Κυρκιλή, ο Διονύσης Παππάς και η Μαλβίνα Τσιώρα μας συστήνονται, παρουσιάζοντας την δική τους εκδοχή στις σύγχρονες εικαστικές τάσεις και μας καλούν να ανακαλύψουμε τη δουλειά τους.

409119

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

“Κουκάκι – περίπατος στην ιστορία του”

4/11, 11:00

Μετρό Ακρόπολη

Ξεκινάμε από του Μακρυγιάννη και καταλήγουμε στο Περιβολάκι, περνώντας από Γαργαρέτα και πλατεία Κουκακίου. Περιοχές με έντονο ιστορικό, αρχαιολογικό και αρχιτεκτονικό στοιχείο με την Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης να τις κατατάσσει, δικαίως, στον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Αθήνας. Πεζόδρομοι, πλατείες, υπέροχα νεοκλασικά, κτίρια του μεσοπολέμου και αστικές πολυκατοικίες, μουσεία, σχολές χορού, όμορφα, ποιοτικά και ψαγμένα στέκια διασκέδασης συγκεντρώνουν κάθε μέρα πληθώρα επισκεπτών οι οποίοι χαίρονται μαζί με τους κατοίκους αυτή την γειτονιά που παρόλο που είναι πλέον ξακουστή στα πέρατα του κόσμου, διατηρεί την γοητεία και τον χαρακτήρα της. 

Ξεναγός μας ο αρχιτέκτων Νίκος Καβαδάς, ενώ η Δρ. Αρχαιολόγος Έλενα Κόρκα θα μας μεταφέρει τις γνώσεις και τις αναμνήσεις από την περιοχή. 

408774

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

13η Γευσιγνωσία του Oenocosmos – Wine Fair 2018

4/11, 12:00 – 20:00

Athenaeum InterContinental Athens

Στη 13η Γευσιγνωσία του Oenocosmos μπορούμε για μια ακόμη χρονιά να δοκιμάσουμε επιλεγμένες ετικέτες οινοποιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να ανακαλύψουμε γεύσεις που θα διεγείρουν τον ουρανίσκο μας. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα Aphrodite I-II του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental Athens, θα διατίθενται για δοκιμή επιλεγμένες ετικέτες οινοποιείων/παραγωγών.

12:00 – 16:00 (Μόνο για επαγγελματίες) 
16:00 – 20:00 (Είσοδος ανοιχτή στο οινόφιλο κοινό)

RENA

ΌΠΕΡΑ

“Ο Λούντβιχ της Ρένας”

4/11, 11:30

ΤΡΙΑΝΟΝ FILMCENTER

Στην Αθήνα του ’50 η όμορφη νεαρή Αθηναία, Ρένα Παπαθανασίου, είναι πολλά υποσχόμενη νέα πιανίστα κι αγαπά τον Beethoven. Ονειρεύεται να παίξει κάποτε το 5ο του Κοντσέρτο για Πιάνο & Ορχήστρα, ένα κομμάτι που πραγματικά λατρεύει, ένα κομμάτι που την έχει από παιδούλα καταγοητεύσει… Στην Αθήνα του σήμερα, οι θυγατέρες κι ο ανιψιός της, ο συνθέτης και μαέστρος Φοίβος Παπαδόπουλος, τιμούν τη μνήμη της Ρένας! 

Και η ΑΣΟΝ ευχαρίστως συμπράττει. Υπό τη διεύθυνση του Φοίβου Παπαδόπουλου και με σολίστα στο πιάνο τον Χαράλαμπο Αγγελόπουλο, θα παρουσιαστεί το περίφημο “Αυτοκρατορικό” – 5ο Κοντσέρτο για Πιάνο & Ορχήστρα, καθώς και η 5η Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Η εκδήλωση θα ανοίξει με το “Preludiopomposoedespressivo”, μια “πρώτη εκτέλεση” για την ΑΣΟΝ και τούτη την ιδιαίτερη συναυλία, έργο γραμμένο από τον Φοίβο Παπαδόπουλο. 

 
Alergias estacionales en madres lactantes 1
 
 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2018

4/11, 11:00

Πεζόδρομος Διονυσίου Αεροπαγίτου

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 διοργανώνει μια εκδήλωση – γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό. 

Ώρα προσέλευσης: 11.00 
Ώρα λήξης: 14:00

Σημεία στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Πάτρα: Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’ 
Θεσσαλονίκη: Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης 
Ιωάννινα: Θεατράκι Λίμνη Ιωάννινα 
Κοζάνη: Ο χώρος δεν έχει ανακοινωθεί 
Λαμία: Πλατεία Ελευθερίας 
Μεσσηνία: Accordo Cafe 
Πάρος: Πλατεία Μαντώ Μαυρογένους, στην Παροικιά (σε περίπτωση άστατου καιρού στη καφετέρια “Coffee Shop”, στην Πλατεία) 
Σαντορίνη: Pyrgos Restaurant, Αίθουσα “Αγία Φωτεινή”, στον Πύργο 
Χανιά: Πνευματικό Κέντρο Χανίων 
Κέρκυρα: 1ο – 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας 
Λέσβος: Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο

xiromeritiko sergiani 700x405

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

3ο Ξηρομερίτικο σεργιάνι στην παράδοση

4/11, 18:00 – 21:00

Τεχνόπολη

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρόμερου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) και οι Σύλλογοι Μέλη της σας προσκαλούν στην Μουσικοχορευτική – Θεατρική εκδήλωση, “3ο Ξηρομερίτικο σεργιάνι στην παράδοση”, αφιερωμένο στην Ξηρομερίτισσα Γυναίκα – Μάνα. Τα χορευτικά των συλλόγων Φυτειωτών Αθήνας “το Λιγοβίτσι”, Ελληνικής Παράδοσης Ιλίου, Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου και Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών, θα παρουσιάσουν χορούς της περιοχής με τη συμμετοχή ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής. Την Ξηρομερίτισσα μάνα θα αποδώσει θεατρικά η Κατερίνα Κώστα, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει η ηθοποιός Ιωάννα Παλαιοπάνου. 

depositphotos 111110614 stock photo brush to paint the picture

EΡΓΑΣΤΗΡΙ

Live painting act

4/11, 15:00

BOO! Art Café – bar 

Στο BOO! Café –bar ζωντανεύει για τέταρτη συνεχή χρονιά, το “ανοιχτό” εργαστήρι ζωγραφικής, γεμίζοντας τη γειτονιά του Ψυρρή με χρώματα και μουσική. Ελάτε να ζωγραφίσουμε “ζωντανά” και να δημιουργήσουμε για λίγες ώρες μια μικρή Μονμάρτη στην καρδιά της Αθήνας. Μη ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το καβαλέτο, τα υλικά σας και όρεξη για δημιουργία. 

akropolios

Δωρεάν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b