MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Μεγάλες προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 1-7 Νοεμβρίου με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Δύο από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς βγαίνουν αυτή τη βδομάδα στην αίθουσα. Το «Bohemian Rapsody» δεν είναι αυτό το φιλμ που έχει κατά νου ο μουσικόφιλος θεατής που γνωρίζει τι εστί Φρέντι Μέρκιουρι και Queen. Καμιά πρωτοτυπία, συρραφή από κλισέ, άτολμη σκηνοθεσία από πλευρά Μπράιαν Σίνγκερ, γνωστά αναμασήματα των πιο γνωστών στιγμών του συγκροτήματος και ένα φινάλε βγαλμένο θαρρείς από το αρχείο του MTV με την αναπαράσταση τη περίφημης συναυλίας του Live Aid. Ευτυχώς δηλαδή που ο καταπληκτικός Ράμι Μάλεκ στέκει στο ύψος των περιστάσεων και δεν κάνει παραφωνίες στην ερμηνεία του ως Φρέντι Μέρκιουρι.
Δείτε που παίζεται

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για τον Λούκα Γκουαντανίνο που άφησε τα ερωτικά πάθη («Είμαι ο έρωτας», «Κάτω από τον ήλιο», «Να με φωνάζεις με το όνομα σου») για τον μεταφυσικό τρόμο και την πάτησε. Το Suspiria, ριμέικ της κλασικής ταινίας του τρόμου που γύρισε ο Ντάριο Αρτζέντο το 1977, είναι μια πομπώδης και άψυχη διασκευή που προκαλεί… τρόμο με τις αστοχίες, τις μεγαλόσχημες ιδέες και την ανύπαρκτη αγωνία της.
Δείτε που παίζεται

Ευτυχώς δηλαδή που ο 75χρονος Μάικ Λι έχει την τόλμη να καταπιαστεί υποδειγματικά με ένα ιστορικό γεγονός που άλλαξε την πορεία της εργατικής τάξης στην Αγγλία. Το «Peterloo» περιγράφει την αιματηρή κατάληξη μιας ειρηνικής πορείας στο Μάντσεστερ του 1819, τέσσερα μόλις χρόνια από τη μάχη του «Waterloo» με την οποία ο σκηνοθέτης δεν κάνει απλώς λογοπαίγνια αλλά και σαφείς δημιουργικούς καλλιτεχνικούς και ιδεολογικούς παραλληλισμούς.
Δείτε που παίζεται

Από κοντά και ο κινέζος Ζία Ζάνγκε με το ιδιόρρυθμο και μινιμαλιστικό γκανγκστερικό ερωτικό δράμα του «Οι στάχτες μιας αγάπης».
Δείτε που παίζεται

To ντισνεϊκό «Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» μας προσφέρει μαγικές εικόνας και μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στα Χριστούγεννα.
Δείτε που παίζεται

Τέλος το αργεντικο-μεξικάνικο δικαστικό θρίλερ «Η κατηγορούμενη» μας συστήνει ένα μουσικό είδωλο της Αργεντινής, την Λαλί Εσποζίτο, που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ.
Δείτε που παίζεται

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b