MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Megan Leavey

Α’ Προβολή, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 2HD στις 22.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η δεκανέας Μέγκαν Λίβι θα αναπτύξει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με έναν στρατιωτικό σκύλο. Μαζί θα εκτελέσουν με επιτυχία πολλές αποστολές μέχρι τη στιγμή που μια έκρηξη θα τους τραυματίσει…

Η ταινία είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία μιας νεαρής πεζοναύτη της οποίας η μοναδική πειθαρχία και το δυνατό δέσιμο με τον εκπαιδευμένο για μάχη σκύλο της έσωσαν πολλές ζωές κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Ιράκ. 

Την ταινία έχει σκηνοθετήσει η Gabriela Cowperthwaite σε σενάριο της Pamela Gray και του Tim Lovestedt. Πρόκειται για ένα πολεμικό δράμα το οποίο δείχει κάτι πραγματικά νέο σχετικά με τον πόλεμο, τον κόσμο των μονάδων K-9 του στρατού. Για αυτό και μόνο αξίζει να επικροτηθεί. Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει πόσο απίστευτα είναι αυτά τα σκυλιά. Αλλά πέρα από τις συναρπαστικές ενημερωτικές του πτυχές, το “Megan Leavey” είναι μια έντονα συναισθηματική ταινία. 

Mέσα από την ταινία παρακολουθούμε όλες τις διαδικασίες εκπαίδευσης στρατιωτών και σκύλων και αυτή είναι μια πτυχή της στρατιωτικής κουλτούρας που δεν είχαμε ξαναδεί. Τα σκυλιά αυτά γνωρίζουν πώς να εκσφενδονίζουν εκρηκτικές ύλες, αλλά οι στρατιώτες πρέπει να μάθουν πώς να δίνουν εντολές, να επαινούν, να καθοδηγούν και – εάν είναι απαραίτητο – να παρέχουν ιατρική βοήθεια σε περίπτωση τραυματισμού τους. 

Όλα αυτά απαιτούν έντονη σύνδεση και αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ στρατιωτών και σκύλων. Και το ενδιαφέρον είναι ότι η Mέγκαν δεν είναι ένα ιδιαίτερα ζεστό άτομο, δεν αναπτύσσει εύκολα δεσμούς με άλλους και αυτή τη φορά το καταφέρνει…

Κατηγορία: Βιογραφία

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλα Κάουπερθγουεϊτ

Ηθοποιοί: Κέιτ Μάρα, Τομ Φέλτον, Ραμόν Ροντρίγκες

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b