MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Νέοι Πάολο Σορεντίνο και Ντέιμιεν Σαζέλ στις αίθουσες

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 18-24 Οκτωβρίου με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Προορισμένος – αν όχι και φτιαγμένος με τέτοιο τρόπο- για να διχάσει ο «Loro» του  Πάολο Σορεντίνο αφηγείται μια πενταετία από την ύστερη περίοδο της πολιτικής καριέρας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι που διαθέτει τα πάντα: πάρτι με σεξ, θεσπέσιες γυναίκες, πολιτικές μηχανορραφίες, ανέκδοτα για την πολιτική, ποδόσφαιρο και θρησκεία, τόλμη και γοητεία ενώ στην ούγια αυτού του φινετσάτου ιταλικού σινε-μοντέλου συναντάμε την αόρατη κλωστή που ενώνει το ταμπεραμέντο του δημοφιλή πολιτικού με το θυμικό του μέσου ιταλού ψηφοφόρου. Αυτό τα λέει όλα.

Δεύτερο φιλμ που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των σινεφίλ είναι ο «Πρώτος άνθρωπος» που περπάτησε στη Σελήνη. Ο Ντέιμιεν Σαζέλ του «La La Land» καταπιάνεται με μια στιγμή δόξας του αμερικανικού έθνους, την οποία προσεγγίζει μέσω της ιδιαίτερης προσωπικότητας του Νιλ Αρμστρονγκ. Κράχτες του καλογυρισμένου φιλμ είναι φυσικά ο Ράιαν Γκόσλινγκ που υποδύεται το θρυλικό αστροναύτη και η Κλερ Φόι στο ρόλο της γυναίκας του.

Σημαντικό επίσης και το παράδοξο ισραηλίτικο «Πόθος» του Σάφι Γκάμπιζον που διακρίθηκε στο φεστιβάλ Βενετίας και δείχνει πως ένας εργένης βλέπει την ήρεμη ζωή του να διαλύεται όταν μια πρώην φίλη του τού αποκαλύπτει ότι πριν από 20 χρόνια είχε γεννήσει το παιδί του.

Η αργή, σχεδόν τελετουργική αλλά και πάνσοφη ταινία του ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε- Έντα «Το τρίτο έγκλημα» είναι μια εμπεριστατωμένη μελέτη πάνω στο δίπτυχο έγκλημα-τιμωρία. 

Tο «Κτήνος» του πρωτοεμφανιζόμενου Μάικλ Πιρς είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για ένα απρόβλεπτο νεανικό έρωτα, που ανθίζει σε ένα αφιλόξενο τόπο. 

Το «Peppermint» είναι μια προβλέψιμη, βίαιη και τίγκα στα κλισέ περιπέτεια εκδίκησης με την Τζένιφερ Γκάρντνερ να ντύνεται «Ράμπο» για να ξεπαστρέψει τους δολοφόνους της οικογένειας της.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=138&v=eeBMQpzoEXQ

Tο εκκεντρικό αλλά και ενδιαφέρον μεταμοντέρνο νουαράκι «Δύσκολες ώρες στο Ελ Ροαγιάλ» μπορεί να περηφανεύεται για το πρωτοκλασάτο καστ που διαθέτει (Τζεφ Μπρίτζες, Ντακότα Τζόνσον, Κρις Χέμσγουορθ, Νικ Οφερμαν, Τζον Χαμ), όπως και ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Πάντι Κονσιντάιν για τη δεύτερη ταινία του με τίτλο «Το ένστικτο της επιβίωσης» που αφηγείται το δράμα ενός πυγμάχου που χάνει τη μνήμη του.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=QWsaAerW9eI

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b