MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Molly’s Game

Α’ Προβολή, Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 2HD στις 22.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η ταινία που είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα της «πριγκίπισσας του πόκερ» Μόλι Μπλουμ, δίνει την ευκαιρία στην Τζέσικα Τσαστέιν να δώσει άλλη μια ερμηνεία – σεμινάριο που προτάθηκε για χρυσή σφαίρα.

Το «Molly’s Game» είναι η αληθινή ιστορία της Μόλι Μπλουμ μιας ολυμπιακής κλάσεως σκιέρ που ύστερα από ένα ατύχημα παράτησε τον κόσμο των σπορ και αποφάσισε να στραφεί στις σπουδές νομικής. Όμως σε κάποια φάση της ζωής της οργάνωσε κάποιες δυνατές παρτίδες πόκερ που αποδείχτηκαν αρκετά επικερδείς με συνέπεια να τις μονιμοποιήσει. Για μια δεκαετία σχεδόν στα υψηλού ρίσκου παιχνίδια πόκερ της Μόλι έπαιρναν μέρος μεταξύ άλλων η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, δημοφιλείς αθλητές, μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά και μέλη της Ρωσικής μαφίας, πριν συλληφθεί μια νύχτα από πράκτορες του FBI.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος, Άαρον Σόρκιν («The Social Nterwork», «Moneyball», «Steve Jobs», «A Few Good Men») πραγματοποιεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο πατώντας σε ένα υλικό που θα ήταν ταμάμ για τον Μάρτιν Σκορσέζε.

Όμως η λατρεία ή ο εθισμός του τζόγου δεν είναι στις προτεραιότητες του Σόρκιν ενώ η απεικόνιση της βίας – εξαιρετικά καλοφτιαγμένη και ρεαλιστική η σεκάνς της επίθεσης στο σπίτι της ηρωίδας από μαφιόζο εκτελεστή- δίνεται μόνο ως έσχατη λύση ή ουσιαστικό σεναριακό όχημα προκειμένου να αναλυθούν άλλες παράμετροι της ιστορίας. Ο σκηνοθέτης Σόρκιν έχει την αντίληψη αλλά και την ικανότητα να φτιάξει ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό όπου η περιρρέουσα ατμόσφαιρα απειλής και ρίσκου δίνεται με δεκάδες σύμβολα. Από τα παιχνίδια του πόκερ που διαρκούν μέρες μέχρι τη χρήση ναρκωτικών, τα φλερτ με τη ρωσική ή την ιρλανδική μαφία ή την ισορροπία τρόμου που διανύει καθημερινά η Μόλι παίζοντας κορώνα-γράμματα τη ζωή της, ο Σόρκιν διατηρεί αμείωτη την ένταση μιας αμείωτης και αδιόρατης απειλής όπου ανά πάσα στιγμή περιμένεις να ακούσεις το μπαμ που θα τα διαλύσει όλα.

6aa91110fccb82ee45525afd01ded645 XL

Όμως οι δραματικές συνέπειες του «παιχνιδιού της Μόλι» δεν παραμένουν περιορισμένες ή αποκλειστικά στραμμένες στη σκοτεινή πλευρά του κόσμου της παρανομίας. Κυρίως γοητεύεται από την αγέρωχη ηρωίδα του και το παρελθόν που την καθόρισε – εξαίσια η σκηνή της συνάντησης της με τον πατέρα της που υποδύεται ο Κέβιν Κόστνερ που της προτείνει σε λίγες ώρες να κάνουν «ψυχοθεραπεία για τρία χρόνια» δίνοντας της τις σκληρές απαντήσεις στα ερωτήματα που την στοιχειώνουν.

Η Μόλι Μπλουμ της Τζέσικα Τσαστέιν είναι μια ηρωίδα που θα μπορούσε να αποτελεί πρότυπο όχι μόνο για τις νέες γυναίκες αλλά για όλους: δυναμική, ευφυής, σκληρή χωρίς να το δείχνει, χαμηλών τόνων, με χιούμορ και ισχυρό κώδικα τιμής που δεν τον παραβαίνει για τίποτε και κανέναν. Αν αναρωτιέστε αν υπάρχει τέτοιος τύπος, απλά δείτε την ταινία…

Fun Fact: H Molly Bloom, η ζωή της οποίας παρουσιάζεται στην ταινία, είπε στον σκηνοθέτη Aaron Sorkin ότι ήθελε να την υποδυθεί η Jessica Chastain.

Κατηγορία: Βιογραφία

Σκηνοθεσία: Άαρον Σόρκιν

Ηθοποιοί: Τζέσικα Τσαστέιν, Ίντρις Έλμπα, Κέβιν Κόστνερ

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b