MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κάιρο Εμπιστευτικό (The Nile Hilton Incident)

Α’ Προβολή, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 21.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ένα υποδειγματικό νέο – νουάρ τοποθετημένο στο Κάιρο λίγο πριν ξεσπάσει η Αιγυπτιακή Επανάσταση.

Λίγες εβδομάδες πριν από την Αιγυπτιακή Επανάσταση, ο Νορέντιν, αξιωματικός της διεφθαρμένης αστυνομίας του Κάιρου, ερευνά το θάνατο μιας νεαρής τραγουδίστριας. Αυτό που αρχικά έμοιαζε με έγκλημα πάθους, φτάνει σε διαπλοκή μέχρι την ελίτ της εξουσίας.

Με πρωταγωνιστή-φάτσα βγαλμένη από αλλοτινές εποχές (δείτε τα φιλμ του Μελβίλ και θα με θυμηθείτε: ο Φάρες Φάρες έχει κάτι από Λίνο Βεντούρα), σκηνοθεσία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα ενός classic αστυνομικού θρίλερ αλλά την καρδιά του χωμένη βαθιά στο σήμερα και τη σύγχρονη Αίγυπτο, το φιλμ είναι μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων μηνών.

Ο ήρωας του Σαλέχ είναι ένα μπερδεμένο πλάσμα, μοιρασμένο ανάμεσα στην τυφλή υποταγή στο σύστημα (όπως όλοι οι συνάδελφοι του έτσι κι εκείνος λαδώνεται για να κάνει τα στραβά μάτια) και την ανάγκη να αλλάξει με κάποιο τρόπο τη μοίρα του. Η ευκαιρία θα δοθεί με το έγκλημα στο πολυτελές ξενοδοχείο.

Προσπαθώντας να βγάλει μια άκρη σχετικά με το τι έχει συμβεί θα έρθει σε επαφή με το πιο τρομακτικό πρόσωπο της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματιών και οργανωμένου εγκλήματος. Την ώρα που η Αίγυπτος μοιάζει με καζάνι που βράζει και ετοιμάζεται να εκραγεί, ο Νορέντιν θα αναζητήσει τρόπο να σπάσει την ομερτά προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αναγκαστικά θα έρθει σε σύγκρουση όχι μόνο με το σύστημα, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό.

The Nile Hilton Incident

Το φιλμ που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ Σάντανς είναι ένα γοητευτικό, μεθοδικό και με σπάνιο αφηγηματικό ρυθμό φιλμ που συνδυάζει υποδειγματική την πολιτικο-κοινωνική κριτική (ο αληθινός πρωταγωνιστής του έργου είναι η Αίγυπτος λίγο πριν τα επεισόδια στην πλατεία Ταχρίρ) με τους κώδικες του φιλμ νουάρ.

Κατηγορία: Θρίλερ

 Σκηνοθεσία: Τάρικ Σάλεχ

Ηθοποιοί: Φάρες Φάρες, Μαρί Μαλέκ, Αχμέντ Σελίμ

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b