MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Lost in series… ή survival guide για τη νέα τηλεοπτική σεζόν

Μπορεί και όλα να άρχισαν από εκείνο το Lost. To Lost που πριν από 14 χρόνια τέτοιες μερες στις 22 Σεπτεμβρίου του 2004, έκανε πρεμιέρα και άλλαζε την τηλεοπτική ιστορία. Aπό τη Μαρία Μαρκουλή

author-image Μαρία Μαρκουλή

Χαμένοι στο νησί με τα μυστήρια οι επιβάτες της πτήσης Οceanic Airlines 815, όλο και πιο βαθιά εμείς στο δάσος των σειρών. Κοίταζες το δέντρο, αλλά έπρεπε να παρατηρείς στο βάθος και την βλάστηση, πλούσια, πυκνή, με συνεχώς και περισσότερους κύκλους, νέες σεζόν και καινούργια επεισόδια. Που τέλειωναν πάντα με ένα ερωτηματικό- και μετά; Τι γίνεται;

Θα σου πω τι γίνεται μετά. Μετά είναι αργά να κάνεις πίσω. Βρίσκεσαι και κολυμπάς στον ωκεανό των σειρών. Που εξελίσσονται, αναβαθμίζονται, είναι ένα βήμα κάθε φορά μπροστά, σεναριακά συναρπαστικές και με σκηνοθετικά προσόντα να κρατήσουν τους απαιτητικούς και τους σινεφίλ στην οθόνη.

Μια ανάσα για να συνεχίσουμε, καθώς βρέχει επεισόδια και δεν προλαβαίνω και στην αρχή κάθε σεζόν, νέου προγράμματος και νέων πλάνων (καλή ώρα), -τσεκάρω COSMOTE TV και σημειώνω και έχω και την άνεση, βλέπεις, να βλέπω από παντού με COSMOTE TV GO*– και νοιώθω κάτι σαν ήρωας με υπερδυνάμεις να τεντώνω τον χρόνο, να δημιουργώ χρονικά διαστήματα εκεί που δε υπάρχουν ώστε να χωρέσει και η σειρά-έκπληξη που θα εμφανιστεί στο δρόμο και ιδέα δεν έχουμε ποια θα’ ναι.

houseofcards

Πώς να αδιαφορήσεις για το House of Cards ας πούμε, που επιστρέφει με την τελευταία του σεζόν; Εδώ που φτάσαμε; Και ποιος να το’ λεγε, κύριε Πρόεδρε; Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία; (κάτι που υποστηρίζω και για το Legion- θα το πούμε άλλη φορά αυτό). Και όλα τα στοιχήματα τώρα στην πρώτη κυρία, στην λυγερή Ρόμπιν Ράιτ– σωστά; Στιλιστικά άψογη και αποφασισμένη για όλα. (Ο 6ος κύκλος κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο στην COSMOTE TV).

final mr robot season

Για όλα πρέπει να αγωνίζεσαι. Ξεκίνησα να βλέπω Mr Robot (όταν ξεκίνησε να παίζεται, δεν θυμάμαι πότε) με μία χαλαρή διάθεση κυβερνο-περιπλάνησης που πολύ γρήγορα όμως άναψε τα λαμπάκια alert ‘not to miss’ σειράς, γιατί εκει έξω στα βάθη και στις σκοτεινιές γωνιές του Διαδικτύου υφαίνονται άγριες ιστορίες και πρέπει να έχει κανείς το νου του. Να οργανώνεται, να αντιστέκεται, να ακούει τους μίστερ ρόμποτς, να στέλνει τον μεγάλο αδελφό στον αγύριστο, να σκεπάζει τη μικρή κάμερα του λάπτοπ γιατί βλέπει ακόμη και στο off. Τι; Μήπως δεν έχουμε δει και το “Colony” με πρωταγωνιστή τον Josh Holloway, τον Σόγιερ του Lost; (και να’ το πάλι το Lost και να πώς συνδέονται όλα εκεί έξω). Εκεί έξω στο μεταξύ, ο εσωστρεφής Έλιοτ του Mr Robot μεταμορφώνεται σε Φρέντι Μέρκιουρι των Queen και τραγουδάει στη μεγάλη οθόνη Bohemian Rhapsody λίγο πριν χαθεί πάλι μέσα στο πλήθος.

Είναι ο κόσμος των σειρών και ζούμε πια μέσα σ΄αυτόν. Ψίθυροι στο σούπερμάρκετ, κουβέντες στο μετρό, λόγια στο δρόμο σκορπίζουν σπόιλερς και προδίδουν τη συνέχεια. Τι κάνεις; Τεντώνεις τ’ αυτιά να ακούσεις.

new amsterdam

Είναι καλό αυτό; Συχνά εμφανίζεται με ζαλάδες και άγχος. Να σε δει γιατρός, μου λέει ένας φίλος με νόημα και μου συστήνει τον δρ. Max Goodwin. Δεν τον γνωρίζω, του λέω και με παραπέμπει στη νέα σειρά New Amsterdam, σημειώνω όνομα, διεύθυνση, τα σχετικά, αχρείαστος να’ ναι, λέω, -μην το λες, λέει και χαμογελά – χειρότερος από μένα αυτός, καταλαβαίνετε, με σοβαρό εθισμό στις σειρές, όλα τα συμπτώματα τα έχει.

fbi series

Σε άλλη κατηγορία τώρα, το σκανδιναυβικό νουάρ μας κράτησε δροσερό καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν νεώτερα και οφείλω τώρα να κάνω τις απαραίτητες κυκλωτικές προγραμματικές κινήσεις. FBI, έτσι απλά λέγεται η νέα σειρά, που υπογράφει ο Dick Woolf ο βραβευμένος με Emmy μίστερ Γουλφ μαζί με την ομάδα του Law & Order και όπως λένε i rest my case εδώ καθώς το τιμ εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν περνά απαρατήρητο.

Peaky Blinders

Σαββατοκύριακα έτσι, σβήνουν σε ολόκληρους κύκλους και έχω δει ανθρώπους, κανονικούς ανθρώπους να καίνε το φαγητό _ωραίο φαγητό_ για το ποιος θα τραβήξει την σκανδάλη στο Peaky Blinders. Την πρώτη φορά που είπα ότι δεν είχα αρχίσει να παρακολουθώ τη σειρά, πήρα απάντηση του στιλ δεν το περίμενα από σένα. Ν’ ανησυχήσω λίγο;

  

 FARGO

Καθόλου. Καθόλου δεν ανησυχώ όσο υπάρχει εκεί έξω το Fargo και επιστρέφει το 2019 με νέο κύκλο! Γιατί ο κόσμος κατά βάθος είναι τόσο αλλόκοτος και άλλο τόσο συνηθισμένος, και στην επόμενη στροφή μπορεί να πάνε όλα στραβά, δηλαδή πιο στραβά και πιο τρελά δεν γίνεται να πάνε, αλλά αυτή είναι η γοητεία του Fargo και η μοναδικότητά του, που φύτεψαν μια μέρα στο χιόνι κινηματογραφικά οι αδελφοί Κοέν και τα υπόλοιπα είναι ιστορία, μ’ αυτό το μοναδικό απροσδιόριστο συστατικό μέσα της που πολλοί προσπάθησαν να μαντέψουν και να μιμηθούν αλλά δεν τα κατάφεραν- και μιλάω για φιλότιμες προσπάθειες, όχι αστεία.

Έτσι πάει και ενώ, ελπίζω, ότι θα έχω καταφέρει να διευρύνω τον χρόνο, θα έχω ανοίξει τρύπες που θα μου επιτρέπουν να βγαίνω και να πηγαίνω σινεμά και μεγάλες βόλτες στην πόλη, θα επιστρέφω με νεώτερα κύκλων και σεζόν και επεισόδια ξεχωριστά, γιατί το έργο συνεχίζεται και έχουν να γίνουν πολλλά.

Και να σας πω και την αλήθεια; Όλα είχαν ξεκινήσει πριν το Lost. Αλλά από εκεί και μετά ήταν που χαθήκαμε στις σειρές μια για πάντα.

Συνεχίζεται…

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b