MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τίτλοι τέλους για την ταινία-χίμαιρα του Γκίλιαμ

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 6 – 12 Σεπτεμβρίου με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Αφού παιδεύτηκε για παραπάνω από 25 χρόνια ο Τέρι Γκίλιαμ ολοκλήρωσε το κινηματογραφικό απωθημένο του, μια ελεύθερη μεταφορά (στα δικά του μέτρα) του εμβληματικού «Δον Κιχώτη». Χωρίς να είναι καμιά σπουδαία ταινία, ο «Ανθρωπος που σκότωσε τον Δον Κιχώτη» είναι το γεγονός της βδομάδας, κυρίως για το σθένος και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο αμερικανός σκηνοθέτης μέχρι να φτάσει στη γραμμή τερματισμού αυτού του εμμονικού μαραθώνιου.

Ο πολύς κόσμος φυσικά θα σπεύσει να δει την σκοτεινή «Καλόγρια» που εξηγεί πολλά για το διάσημο franchise του του Τζέιμς Γουάν «Το κάλεσμα» αλλά δεν έχει την τρομακτική δεινότητα των υπόλοιπων φιλμ της σειράς.

Καλές πιθανότητες για να βρει το κοινό του έχει και το άρτιο live action με ανθρώπους και κούκλες της Ντίσνεϊ «Κρίστοφερ και Γουίνι» όπου αφηγείται την ιστορία του συγγραφέα που εμπνεύστηκε το αρκουδάκι Γουίνι.

Το «Πρόσκληση σε γάμο» με τους Κιάνου Ριβς και Γουινόνα Ράιντερ βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να κερδίσει τον τίτλο της πιο φλύαρης ρομαντικής κομεντί της σεζόν.

Η ιταλική κωμωδία «Γιατρέ μου κερατωθήκαμε» επίσης απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό – ναι είναι αυτοί που γελάνε δίπλα σου με κρυάδες που δεν μπορείς να διανοηθείς ποιος τις έγραψε- όπως και το συγκινητικό «Candelaria» που περιγράφει τη ζωή ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στην Κούβα μετά από την πτώση του κομμουνισμού.

Η επανέκδοση του μήνα είναι η πεντάστερη «Οδύσσεια του διαστήματος» του Κιούμπρικ, ίσως το κορυφαίο sci-fi movie στην ιστορία του κινηματογράφου, που προβάλλεται σε νέες ψηφιακές κόπιες με αφορμή τα 50α του γενέθλια.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b