MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Τελευταίο Σημείωμα

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 21.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ο Παντελής Βούλγαρης μετά από την «Μικρά Αγγλία» καταπιάνεται με ένα «αγνωστο» περιστατικό γύρω από την εκτέλεση των 200 ελλήνων κομμουνιστών από τους γερμανούς την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή.

Ο 34χρονος κομμουνιστής Ναπολέων Σουκατζίδης, κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936, την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελεί χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενων του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης που προκάλεσε το θάνατο του στρατιωτικό διοικητή Λακωνίας Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του. Ο Σουκατζίδης βρίσκεται στη λίστα των 200 μελλοθάνατων αλλά ο Φίσερ του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον.

Η ιστορική μνήμη, τα υπαρξιακά και ηθικά διλήμματα, η τερατόμορφη εξουσία, μια ιστορία αγάπης και στο κέντρο η πολιτική αντιπαράθεση δύο αντρών που συμβολίζουν δύο διαφορετικούς κόσμους.

Το «Σημείωμα» αυτό μπορεί να διαβαστεί με πολλούς τρόπους. Ως μια πράξη αντίστασης απέναντι σε δεινά που σκοπό έχουν να λυγίσουν μια ολόκληρη χώρα. Ως μια ερωτική εξομολόγηση που μετρά αντίστροφα το χρόνο (ύστερα από 8 χρόνια φυλακές και εξορία ο Ναπολέων ζητά από την αγαπημένη του λίγη υπομονή ακόμη αφού «το τέλος του πολέμου είναι κοντά»). Ως μια δήλωση περηφάνιας και αξιοπρέπειας κόντρα στις δυνάμεις εκείνες που ζητούν την οριστική παραίτηση… 

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/-IQ1Lg7JUaM” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b