MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Good Time

Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 2HD στις 22.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η ταινία που έπεσε σαν κομήτης το 2017 στις Κάνες (υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα) βάζοντας τους άγνωστους αδελφούς Σάφντι στο κέντρο του κινηματογραφικού χάρτη είναι μια δημιουργία που παρακολουθείται με κομμένη την ανάσα.

Βάζοντας φωτιά στην οθόνη, με φρενήρη ρυθμό και πρωτόγνωρη ένταση που ο ρυθμός της αυξομειώνεται με βάση το εκρηκτικό σάουντρακ (βραβείο στις Κάνες) κι έναν εντυπωσιακό Πάτινσον στο ρόλο του Κόνι που πασχίζει να σώσει τον αδελφό του- ο ένας εκ των σκηνοθετών- το «Good time» μετατρέπεται σε ένα αυθεντικό αστικό θρίλερ.

Ο τόπος δράσης είναι η νυχτερινή Νέα Υόρκη, μια πόλη που έχει μυθοποιηθεί άπειρες φορές στο σινεμά και κάποιες άλλες (σαφώς λιγότερες), έχει απομυθοποιηθεί με σκληρότητα. Ο Κόνι κατρακυλά στα γκέτο του Κουίνς και του Μπρούκλιν – όχι το Μανχάταν βρίσκεται πολύ μακριά για αυτόν- χωρίς πυξίδα διαφυγής. Όλα γύρω του δείχνουν ότι το τέλος είναι κοντά. Κι όσο πιο πολύ τον πλησιάζει τόσο εκείνος αντιδρά σπασμωδικά, με πράξεις βίας και πανικό.

Είναι μια κοινωνική αλληγορία το φιλμ με τον πεσιμιστικά ειρωνικό τίτλο «Good Time». Στην πραγματικότητα τίποτε δεν πάει καλά όχι μόνο στη ζωή του απελπισμένου Κόνι αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Σκηνοθεσία: Μπένι Σάφντι, Τζος Σάφντι

Παίζουν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Μπένι Σάφντι

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/akRDr_JpHw4″ frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b