MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ξεκίνησε το 3ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου στους Δελφούς

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Έως και τις 30 Ιουλίου 2018, το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, πραγματοποιεί το 3ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στους Δελφούς.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κατερίνας Ευαγγελάτου και των συνεργατών της, Πατρίσιας Απέργη (χορογράφου) και Γιώργου Πούλιου (μουσικοσυνθέτη), πραγματοποιείται στους Δελφούς το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Με θέμα τον Ιππόλυτο του Ευρυπίδη ο θεσμός επιστρέφει, θέτοντας, και φέτος, ως στόχο τη διάδοση και τη μελέτη του αρχαίου δράματος, καθώς και την παροχή εξειδικευμένης και υψηλών επαγγελματικών απαιτήσεων γνώσης.

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς με εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, χορογράφους και γενικά σε πρακτικούς του θεάτρου που θέλουν να εστιάσουν και να εμβαθύνουν τη σπουδή τους πάνω στο αρχαίο δράμα.

arxaio theatro delfon

Αρχαίο Θέατρο Δελφών

Το πρόγραμμα για τους συμμετέχοντες είναι εντατικό και περιλαμβάνει σωματική και πνευματική άσκηση, μελέτη, θεωρία και πράξη, όλες τις ημέρες του Εργαστηρίου, πρωί και απόγευμα.

Το Εργαστήριο διαρθρώνεται σε δύο φάσεις:

Πρώτη φάση:

1. Εισαγωγή: Μελέτη του έργου (εισαγωγή στον κόσμο του έργου και του ποιητή, σχόλια, ιστορικά, δραματουργικά και φιλολογικά στοιχεία, ανάλυση των προσώπων, βασικοί θεματικοί  άξονες και δραματουργικοί μοχλοί, κλπ.)

2. Άσκηση: Σειρά ασκήσεων για τον ποιητικό Λόγο, το Σώμα και τη λειτουργία του ηθοποιού, πάντοτε με κύριο άξονα το έργο και τα ζητήματα που αυτό θέτει.

 

Δεύτερη φάση:

1. Άσκηση: Εξέλιξη των ασκήσεων με στόχευση και εφαρμογή σε συγκεκριμένα επεισόδια και στάσιμα του έργου.

2. Πρακτικές εργασίες – Σύνθεση σκηνών: Εστίαση σε ορισμένα επεισόδια και στάσιμα του έργου, επιχειρώντας μία σύνθεση των στοιχείων που οργανώθηκαν στο προηγούμενο διάστημα.

 
 
 
*Οι γλώσσες εργασίας είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά.
 
 
*Το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος που δημιούργησε, συντονίζει και ενισχύει οικονομικά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με στόχο την εκπαίδευση στο αρχαίο δράμα ανθρώπων του θεάτρου που ανήκουν σε διαφορετικές βαθμίδες και κατηγορίες, την εξοικείωση του ευρύτερου κοινού με το είδος και την ανάπτυξη συνθηκών συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων του θεάτρου από διαφορετικές χώρες.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Οι Κάλπηδες, του Μυριβήλη σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου στο Φεστιβάλ στο Πάρκο 2026
Θεατρικά Νέα
«Ο Αλέκος βγήκε απ’ τον παράδεισο»: Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της παράστασης
Θεατρικά Νέα
Εθνικό Θέατρο: Η «Παράσταση του μήνα» ζωντανεύει στο ραδιόφωνο μέσα από το πολύτιμο αρχείο του
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Νέος Ακάδημος: Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πρωταγωνιστεί τη νέα σεζόν στο «McNeal» του Ayad Akhtar
Θεατρικά Νέα
Οι κωμωδίες που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στα ανοιχτά θέατρα
Θεατρικά Νέα
«Στοιχειωμένοι»: Tο μουσικοθεατρικό έργο του Δημήτρη Μαραμή στο 35ο Φεστιβάλ Ναυπλίου
Θεατρικά Νέα
Φαέθων, του J. B. Lully σε σκηνοθεσία Σοφίας Αντωνίου στο 69ο Φεστιβάλ Φιλίππων
Art & Culture
Η Εναλλακτική Σκηνή περνάει σε μια νέα εποχή με το ρεπερτόριο 2026-2027
Εικαστικά
Στέγη: H νέα σεζόν ξεκινά με παγκόσμιες πρεμιέρες, μουσική, θέατρο και νέους χώρους
Θεατρικά Νέα
Ευτυχισμένες Μέρες: Πρεμιέρα στην Άνδρο για τη νέα παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου με την Αγλαΐα Παππά
Θεατρικά Νέα
Το «ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ» του Θανάση Δόβρη επιστρέφει στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Θεατρικά Νέα
Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου, της Φωτεινής Αθερίδου για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης