MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
22
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ξεκίνησε το 3ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου στους Δελφούς

Έως και τις 30 Ιουλίου 2018, το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, πραγματοποιεί το 3ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στους Δελφούς.

Monopoli Team

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κατερίνας Ευαγγελάτου και των συνεργατών της, Πατρίσιας Απέργη (χορογράφου) και Γιώργου Πούλιου (μουσικοσυνθέτη), πραγματοποιείται στους Δελφούς το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Με θέμα τον Ιππόλυτο του Ευρυπίδη ο θεσμός επιστρέφει, θέτοντας, και φέτος, ως στόχο τη διάδοση και τη μελέτη του αρχαίου δράματος, καθώς και την παροχή εξειδικευμένης και υψηλών επαγγελματικών απαιτήσεων γνώσης.

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς με εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, χορογράφους και γενικά σε πρακτικούς του θεάτρου που θέλουν να εστιάσουν και να εμβαθύνουν τη σπουδή τους πάνω στο αρχαίο δράμα.

arxaio theatro delfon

Αρχαίο Θέατρο Δελφών

Το πρόγραμμα για τους συμμετέχοντες είναι εντατικό και περιλαμβάνει σωματική και πνευματική άσκηση, μελέτη, θεωρία και πράξη, όλες τις ημέρες του Εργαστηρίου, πρωί και απόγευμα.

Το Εργαστήριο διαρθρώνεται σε δύο φάσεις:

Πρώτη φάση:

1. Εισαγωγή: Μελέτη του έργου (εισαγωγή στον κόσμο του έργου και του ποιητή, σχόλια, ιστορικά, δραματουργικά και φιλολογικά στοιχεία, ανάλυση των προσώπων, βασικοί θεματικοί  άξονες και δραματουργικοί μοχλοί, κλπ.)

2. Άσκηση: Σειρά ασκήσεων για τον ποιητικό Λόγο, το Σώμα και τη λειτουργία του ηθοποιού, πάντοτε με κύριο άξονα το έργο και τα ζητήματα που αυτό θέτει.

 

Δεύτερη φάση:

1. Άσκηση: Εξέλιξη των ασκήσεων με στόχευση και εφαρμογή σε συγκεκριμένα επεισόδια και στάσιμα του έργου.

2. Πρακτικές εργασίες – Σύνθεση σκηνών: Εστίαση σε ορισμένα επεισόδια και στάσιμα του έργου, επιχειρώντας μία σύνθεση των στοιχείων που οργανώθηκαν στο προηγούμενο διάστημα.

 
 
 
*Οι γλώσσες εργασίας είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά.
 
 
*Το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος που δημιούργησε, συντονίζει και ενισχύει οικονομικά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με στόχο την εκπαίδευση στο αρχαίο δράμα ανθρώπων του θεάτρου που ανήκουν σε διαφορετικές βαθμίδες και κατηγορίες, την εξοικείωση του ευρύτερου κοινού με το είδος και την ανάπτυξη συνθηκών συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων του θεάτρου από διαφορετικές χώρες.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Θέατρο ξανά, μαζί, παντού» με το ΚΘΒΕ και τις γιορτές: Το εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων
Εκδηλώσεις
Στέγη: Β’ φάση προπώλησης με Tilda Swinton, Λάνθιμο και τις πιο αναμενόμενες παραγωγές της σεζόν
Αφιέρωμα
Παραστάσεις για όλη την οικογένεια
Θεατρικά Νέα
50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο: Ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη σε Λάρισα και Αθήνα
Art & Culture
Έργα Ελλήνων συγγραφέων
Art & Culture
Έργα κλασικών & σύγχρονων ξένων δημιουργών
Art & Culture
Κωμωδίες, μιούζικαλ & μεγάλες παραγωγές
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
Art & Culture
Για τον Τζώνυ Θεοδωρίδη, η τρίτη ηλικία έχει άγχη που δεν έχουμε δει ποτέ σοβαρά
Θεατρικά Νέα
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, της Άλκης Ζέη για 3η σεζόν στο Θέατρο Μεταξουργείο
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Έργου: Τριήμερο αφιέρωμα στη μητρότητα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Art & Culture
Στο Studio Μαυρομιχάλη, μια γυναικοκτονία γίνεται ο "καθρέφτης" της κοινωνίας μας