MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο συγγραφέας John Connolly συζητά με τον δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη στη Στέγη

Στις 4 Ιουλίου 2018 η Στέγη παρουσιάζει τους John Connolly και Ηλία Μαγκλίνη σε μια συζήτηση για το νουάρ, το μεταφυσικό και τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Στις 4 Ιουλίου και ώρα 19:00, η Κεντρική Σκηνή της Στέγης υποδέχεται τον παγκοσμίου φήμης Ιρλανδό μυθιστοριογράφο John Connolly. Με πάνω από 20 βιβλία στην μέχρι τώρα πορεία του και ποικίλες διακρίσεις, έρχεται για να συζητήσει με τον αρχισυντάκτη της Καθημερινής Ηλία Μαγκλίνη, στα πλαίσια της συνδιοργάνωσης της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων και των εκδόσεων BELL, σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ιρλανδίας.

Χαρακτηριστική η πένα του “Δουβλινέζου που γράφει σαν Αμερικανός”, μιας και τοποθετεί τις ιστορίες του στις ΗΠΑ με αρκετή άνεση και αυθεντικότητα. Ιδιοφυής σκηνοθέτης της φρίκης, ξεχωρίζει από τους ομότεχνούς του για τη σύμπραξη του νουάρ και του μεταφυσικού, της αγωνιώδους πλοκής και της κατάδυσης στην ανθρώπινη ψυχή.

john con small

John Connolly

Λίγα λόγια για τον John Connolly:

Γεννιέται στα 1968 στο Δουβλίνο και αφού δούλεψε ως barman, κυβερνητικός εκπρόσωπος και δημοσιογράφος στις Irish Times, αποφάσισε να γράψει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Κάθε Νεκρό Πράγμα. Το βιβλίο εκδίδεται στα 1999, ενώ εδώ ο John Connolly εισάγει, για πρώτη φορά, τον Charlie Parker, τον βασικό χαρακτήρα των μυθιστορημάτων του. Πολύ γρήγορα η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια έγινε best seller, ενώ απέσπασε το αμερικανικό βραβείο Shamus, κάνοντάς τον τον πρώτο μη – Αμερικανό που κέρδισε τη συγκεκριμένη διάκριση.

Ακολούθησαν πολυάριθμα ακόμα μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων Το Δέντρο του Θανάτου και Το Φονικό Είδος, τα οποία έγιναν best seller σε εφημερίδες, όπως οι Sunday Times, οι Irish Times, καθώς και οι New York Times, ενώ μεταφράστηκαν σε 19 γλώσσες παγκοσμίως.

Τα βιβλία του John Connolly θα διατίθενται προς πώληση στο φουαγιέ του εισογείου της Στέγης. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία.

*Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία, καθώς και διερμηνεία στη νοηματική.

*Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου θα γίνει μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Free City: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στη γιορτινή Αθήνα
Εκδηλώσεις
Eορταστική βραδιά μπαρόκ μουσικής στο ΚΠΙΣΝ, ο Καρυοθραύστης στο Ολύμπια - και όσα άλλα μάς περιμένουν στην πόλη σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: 10 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Θέατρο και μουσική: Όσα θα κάνουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων στην πόλη
Εκδηλώσεις
Παραμονή Χριστουγέννων με τη Νεφέλη Φασούλη στον Σταυρό του Νότου Club – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ με λαμπερό show, μουσική και το πρώτο SNF Run της χρονιάς
Εκδηλώσεις
H ΚΟΑ ερμηνεύει τη «Σαλώμη» του Στράους, το Royal Classical Ballet με τη «Σταχτοπούτα» στο Ωδείο Αθηνών – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα
Εκδηλώσεις
Η «Ήμερη» του Ντοστογιέφσκι στο θέατρο, Φραγκούλης & Περρής σε Χmas εμφανίσεις - και όσα άλλα μάς περιμένουν στην πόλη σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, χορός συναυλίες, εκθέσεις: Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ