MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
07
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο συγγραφέας John Connolly συζητά με τον δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη στη Στέγη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στις 4 Ιουλίου 2018 η Στέγη παρουσιάζει τους John Connolly και Ηλία Μαγκλίνη σε μια συζήτηση για το νουάρ, το μεταφυσικό και τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Στις 4 Ιουλίου και ώρα 19:00, η Κεντρική Σκηνή της Στέγης υποδέχεται τον παγκοσμίου φήμης Ιρλανδό μυθιστοριογράφο John Connolly. Με πάνω από 20 βιβλία στην μέχρι τώρα πορεία του και ποικίλες διακρίσεις, έρχεται για να συζητήσει με τον αρχισυντάκτη της Καθημερινής Ηλία Μαγκλίνη, στα πλαίσια της συνδιοργάνωσης της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων και των εκδόσεων BELL, σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ιρλανδίας.

Χαρακτηριστική η πένα του “Δουβλινέζου που γράφει σαν Αμερικανός”, μιας και τοποθετεί τις ιστορίες του στις ΗΠΑ με αρκετή άνεση και αυθεντικότητα. Ιδιοφυής σκηνοθέτης της φρίκης, ξεχωρίζει από τους ομότεχνούς του για τη σύμπραξη του νουάρ και του μεταφυσικού, της αγωνιώδους πλοκής και της κατάδυσης στην ανθρώπινη ψυχή.

john con small

John Connolly

Λίγα λόγια για τον John Connolly:

Γεννιέται στα 1968 στο Δουβλίνο και αφού δούλεψε ως barman, κυβερνητικός εκπρόσωπος και δημοσιογράφος στις Irish Times, αποφάσισε να γράψει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Κάθε Νεκρό Πράγμα. Το βιβλίο εκδίδεται στα 1999, ενώ εδώ ο John Connolly εισάγει, για πρώτη φορά, τον Charlie Parker, τον βασικό χαρακτήρα των μυθιστορημάτων του. Πολύ γρήγορα η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια έγινε best seller, ενώ απέσπασε το αμερικανικό βραβείο Shamus, κάνοντάς τον τον πρώτο μη – Αμερικανό που κέρδισε τη συγκεκριμένη διάκριση.

Ακολούθησαν πολυάριθμα ακόμα μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων Το Δέντρο του Θανάτου και Το Φονικό Είδος, τα οποία έγιναν best seller σε εφημερίδες, όπως οι Sunday Times, οι Irish Times, καθώς και οι New York Times, ενώ μεταφράστηκαν σε 19 γλώσσες παγκοσμίως.

Τα βιβλία του John Connolly θα διατίθενται προς πώληση στο φουαγιέ του εισογείου της Στέγης. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία.

*Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία, καθώς και διερμηνεία στη νοηματική.

*Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου θα γίνει μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ ο The Boy καταλαμβάνει τη Στέγη και το νέο αίμα του Φεστιβάλ Αθηνών ξετυλίγεται στην Πειραιώς 260
Εκδηλώσεις
Free City: 15 δωρεάν εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου
Εκδηλώσεις
Από τον Σταύρο Ξαρχάκο στη νέα γενιά δημιουργών της Πειραιώς 260 και την Αυστραλία του The Boy – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
attracted to trees: Η ΑΣΚΤ στην Πειραιώς 260 με μια βραδιά νέων περφορμανς
Cine News
Επί Κολωνώ: Το θερινό σινεμά επιστρέφει στην αυλή με επτά κλασικές ταινίες
Εκδηλώσεις
Από την καυστική επιθεώρηση «Εγώ θα σας τα πω!» έως το εμβληματικό σύμπαν του Blade Runner – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Βεάκειο: Μουσική και θέατρο με θέα τη θάλασσα στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων
Βιβλία
«Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά»: Επιστρέφει η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας
Εκδηλώσεις
Από τον Βίκινγκουρ Όλαφσον στο Ηρώδειο μέχρι τα 30 χρόνια του Θηβαίου στο Θέατρο Βράχων – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Βιβλία
Η 2η Έκθεση Ιστορικού Βιβλίου έρχεται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
Εικαστικά
5 λόγοι για να μη χάσεις το Cycladic Late Night στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Εκδηλώσεις
Από θερινό σινεμά μέχρι συναυλίες: Όσα κάνουμε δωρεάν την Παρασκευή 5 Ιουνίου