MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oι ταινίες της εβδομάδας: Ένας πολυβραβευμένος «Γίγαντας» από την Ισπανία

Με βάση τα 10 βραβεία Γκόγια που κέρδισε, ο «Γίγαντας» των Αϊτόρ Αρεγκί και Γιον Γκαράνιο είναι εκτός από ένα άρτιο ιστορικό δράμα (βασισμένο σε αληθινή ιστορία που συνέβη στη Βόρεια Ισπανία στα μέσα του 19ου αιώνα) και ένα από τα κορυφαία φιλμ της πρόσφατης ισπανικής σοδιάς, με τους ίβηρες να συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν με τα κινηματογραφικά τους κατορθώματα.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Πριν από τρία χρόνια το «Sicario, ο εκτελεστής» αποτέλεσε την ιδανική σύζευξη περιπετειώδους περιπέτειας και πολιτικού θρίλερ. Στο σίκουελ «Sicario 2, η μαχη των εκτελεστών» ο Ντενί Βιλνέβ (ο σκηνοθέτης του πρώτου φιλμ) και η πρωταγωνίστρια Έμιλι Μπλαντ απουσιάζουν αλλά ευτυχώς οι Τζος Μπρόλιν και Μπενίσιο ντελ Τόρο είναι στις θέσεις τους μαζί με τον σεναριογράφο Τέιλορ Σέρινταν.

Η γαλλική κωμωδία της εβδομάδας είναι ο «Καρδιοκατακτητής» με τον Ζαν Ντιζαρντέν («The Artist») στο κεντρικό ρόλο να μοιράζει υποσχέσεις σε όχι και τόσο αθώες γυναικείες υπάρξεις μέχρι να βρει το δάσκαλο του στο πρόσωπο της γοητευτικής Μελανί Λοράν («Άδοξη μπάσταρδοι»).

Το όνομα και μόνο της Άγκαθα Κρίστι αρκεί για να τραβήξει το ενδιαφέρον του σινεφίλ που τρέχει πίσω από αστυνομικά μυστήρια με δύσκολες λύσεις, ειδικά αν έχει και τέτοιο εκλεκτό καστ όπως οι Γκλεν Κλόουζ, Τζίλιαν Άντερσον, Τέρενς Σταμπ, Κριστίνα Χέντρικς κ..α. Αν βοηθούσε περισσότερο και η σκηνοθεσία του γάλλου Ζιλ Πακέ Μπρενέ, το «Δέκα ύποπτοι για φόνο» θα ήταν από τα χάιλαϊτ του καλοκαιριού.

Το «Πρόβατα εναντίον λύκων» είναι ένα καλοφτιαγμένο ρώσικο animation που απεθύνεται κυρίως σε παιδιά, ενώ στις επανεκδόσεις της εβδομάδας η «Ντάρλινγκ» και οσκαρούχα Τζούλι Κρίστι έρχεται με φόρα από το «Swinging London» κερδίζει με άνεση την ξεπερασμένη κάπως ηθογραφία του «Γάμος αλά ιταλικά».

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b