MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

The art of dying: επιπλέον παράσταση στην Πειραιώς 260

Η παράσταση χορού με τίτλο “The art of dying” της ομάδας Jukstapoz (Χριστίνα Γουζέλη και Paul Blackman), ανεβαίνει στον Χώρο Ε της Πειραιώς 260, 11 και 12 Ιουνίου 2018 στις 21.00. Λόγω sold out, ωστόσο, την Τρίτη 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μια επιπλέον παράσταση στις 19.00, πέρα από την ήδη προγραμματισμένη παράσταση στις 21.00.

Monopoli Team

Η ομάδα Jukstapoz ιδρύθηκε το 2010, με έδρα την Αθήνα και έχει διεθνή παρουσία σε φεστιβάλ και θέατρα ανά τον κόσμο. Το χορογραφικό ύφος της είναι έντονα κινηματογραφικό και διακρίνεται για τη δυναμική σωματική γλώσσα του (physical theatre).

Το έργο The Art of Dying, είναι ένα σόλο εμπνευσμένο από το τρίπτυχο του Ιερώνυμου Μπος, «Ο κήπος των επίγειων ηδονών», που με λεπτό χιούμορ και σουρρεαλισμό αποδίδει το εύθραυστο της ανθρώπινης ύπαρξης. Χορός, πολυμέσα και ζωντανή μουσική συνυπάρχουν σε μια παράσταση που εξετάζει τη διαδικασία του «ευ θνήσκειν», αποτυπώνοντας συγχρόνως την ομορφιά της στιγμής προτού επέλθει το τέλος της ζωής. Μέσα σε έναν κήπο στον οποίο κατοικούν τόσο η ζωή όσο και η φθορά, η ερμηνεύτρια συνθέτει ένα τοπίο από μικρόκοσμους σήψης και χαράς.

Η μουσική σύνθεση είναι του Jozef Van Wissem. Ο Van Wissem είναι Ολλανδός μινιμαλιστής μουσικός με έδρα τη Νέα Υόρκη. Το 2013 κέρδισε το Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία «Mόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί». Ωστόσο, εκτάκτως δεν θα μπορέσει να είναι στην παράσταση και να την ερμηνεύσει ζωντανά, για προσωπικούς λόγους.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b