MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κυρίες και κύριοι, ο Bill Murray… στο Ηρώδειο και στην TV

Φοράει παντόφλες, βερμούδα και μια καρό ρόμπα από πάνω που ανεμίζει μισάνοιχτη, γκρίζα μαλλιά ανακατεμένα στιλ μόλις-σηκώθηκα-από το κρεβάτι- και αράζει σε μια πλαστική σεζ-λονγκ. Προηγουμένως έχει ανοίξει το ραδιοφωνάκι, έχει βάλει ακουστικά και ακούει, ας πούμε Bob Dylan, ενώ συνεχίζει να αράζει. Από τη Μαρία Μαρκουλή

author-image Μαρία Μαρκουλή

Θα μπορούσε κάτω από συνθήκες  και ανεξάρτητα από τους κιτς τόνους της περιγραφής,  ο τύπος να ήταν σχετικά cool, αν δεν ήταν the coolest man on earth. Κάνει ένα μορφασμό, που θα μεταφραζόταν  ταυτόχρονα σε κάτι σαν “καλά τώρα, ποιος νοιάζεται” και “what???” και συνεχίζει να μοιράζει αβίαστα,  χωρίς καν ελάχιστα να  προσπαθεί, την  σοφία του στον κόσμο. 

Κυρίες και κύριοι…ο  Bill Murray!

#Bill Murray -αμερικανός κωμικός, γνωστός σαν “Εξολοθρευτής Φαντασμάτων” και “διαφημιστής Ιαπωνικών ουϊσκι”, θαμώνας ονομαστού τηλεοπτικού σαββατιάτικου κλαμπ κωμωδίας, λάτρης φλοράλ ενδυματολογικών συνδυασμών μεταξύ άλλων και μια μοναδικότητα που διαχέεται στις  τέσσερις δεκαετίες  της καριέρας του και ξεχειλίζει από αυτή.

# Καθότι βάσιμες υποψίες _πλην όμως και βεβαιότητες πλέον_ υπάρχουν ότι ο Bill Murray κατέχει το νόημα της ζωής* και είναι πρόθυμος, δοθείσης ευκαιρίας, να το διαδώσει σαν σοφός γκουρού που, αν (λέμε αν τυχόν κάποια στιγμή) λαχταρούσε να τσιμπολογήσει ένα πατατάκι πάνω από το πιάτο σου, θα το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη και με τις ευλογίες της Ζεν ιδιοσυγκρασίας του.

#Χωρίς δεύτερη σκέψη, μπήκε πρώτος στην ουρά, αγόρασε εισιτήρια και τα μοίρασε σε όσους περίμεναν εκεί. True story.

#Mε άλλα λόγια “κάνε το καλό” και μην τα βάζεις με το “τυχαίο”. 

#Μια φορά (μπορεί να ήταν και στο Όστιν) πέρασε πίσω από την μπάρα ενός μπαρ και άρχισε να σερβίρει τεκίλες σε όλους ανεξάρτητα από το τι ήθελε ο καθένας να παραγγείλει. Οι πελάτες δεν πίστευαν την τύχη τους, εκτός από εκείνους που δεν μπορούσαν να πιουν τεκίλα με τίποτε. Αλλά δεν πιέστηκαν κιόλας.

#Αφού (κατά Μurray πάντα) δεν χρειάζεται να προσπαθείς πολύ (εκτός και αν είναι κάτι που πραγματικά αξίζει να προσπαθήσεις).

#Προσπάθησε να το καταλάβεις: Ο Μπιλ Μάρεϊ είναι ιδέα. Ιδέα που γίνεται πράξη. Σκάει μύτη λοιπόν ξαφνικά και τρυπώνει μέσα  σε φωτογραφίες. Αγνώστων. Κάθε selfie και μια ιστορία.

# Όπως οι άλλες ιστορίες όπου εμφανίζεται απρόσκλητος σε πάρτυ. Και φέρνει και παρέα. Μια άλλη φορά, έμεινε μέχρι που τέλειωσε το πάρτυ στο «ξένο σπίτι» και έπλυνε  τα πιάτα. 

#Σερβίρει τη σοφία του με χιούμορ. Αλλά και απόλυτα σοβαρά. Κανείς στον χώρο του θεάματος στο Χόλιγουντ δεν κυκλοφορεί χωρίς μάνατζερ. Κανείς εκτός από τον Bill Murray. Όποιος θέλει να τον βρει αφήνει μήνυμα. Και αυτό τον  γλυτώνει από ώρες ανούσιου και εξαντλητικού μπλα-μπλα γιατί έχει καλύτερα πράγματα να κάνει.

Bill Murray Jan Vogler New Worlds SITE 3 1

Όπως:

  • Να τραγουδήσει καραόκε. Του αρέσει το καραόκε και το youtube προσφέρει ανθολογία με τις καλύτερες στιγμές. 
  • Αν η μουσική είναι μεγάλη του αγάπη και τύχει κάτι τυχαίο (που τον γοητεύει επίσης) ενδέχεται να ευδοκιμήσει συνεργασία, μουσική συνύπαρξη, συναυλία.  Είναι αυτό ακριβώς που τον φέρνει στα μέρη μας  στις 19 Ιουνιου, στο Ηρώδειο, όπου μαζί με τον τσελίστα Jan Vogler _τον οποίο είχε συναντήσει όταν κάθισε κατά τύχη δίπλα του σε ένα ταξίδι στο αεροπλάνο _ την  Mira Wang και την Vanessa Perez παρουσιάζουν την μουσική παράσταση New Worlds.

#Και αν δεν είναι τώρα η στιγμή να  φρεσκάρεις κάπως  Bill Murray-ική σοφία και θρυλικές στιγμές του, πότε θα είναι;

Η COSMOTE TV  φροντίζει _με ειδικό Bill Murray αφιέρωμα στο πρόγραμμα και τέσσερις ταινίες του που προβάλλονται μέσα στον Ιούνιο.

Το αφιέρωμα ήδη ξεκίνησε και συνεχίζεται στο κανάλι COSMOTE CINEMA 2HD με:

  • Τhe Royal Tenenbaums του Wes Anderson (Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 20.00)
  • Lost in Translation της Sofia Coppola (Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 20.00)
  • Ed Wood του Tim Burton (Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 19.45)

Συντονίσου στην COSMOTE TV για να τον απολαύσεις!

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b