MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η «διεθνής» Ελίνα Ψύκου και η avant-garde Κέιτ Μπλάνσετ

Άλλη μια ελληνική ταινία βγαίνει σήμερα στις αίθουσες, με σαφέστατα διαφορετικό- περισσότερο καλλιτεχνικό- προσανατολισμό από τα πιο εμπορικά ιστορικά αναγνώσματα των Παντελή Βούλγαρη («Το τελευταίο σημείωμα») και Γιάννη Σμαραγδή (ο «Καζαντζάκης» του μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κοινού το περασμένο τριήμερο αλλά η εμπορική του καριέρα μάλλον δεν θα φτάσει τα επίπεδα του «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»).

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ο «Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου έρχεται με τις δάφνες του νικητή από το φεστιβάλ της Tribeca και αφορά στη συνάντηση δύο πολιτισμών με φόντο την Αθήνα του 2004.

Το εικαστικό πόνημα «Μανιφέστο» ξεχωρίζει λόγω των 13 μεταμορφώσεων της Κέιτ Μπλάνσετ που σχολιάζουν τη μοντέρνα τέχνη, ενώ σε επίσης καλλιτεχνικά μονοπάτια κινείται η μινιμαλιστική και επίσης βραβευμένη σε πληθώρα φεστιβάλ «Λαίδη Μάκμπεθ».

Οι δραματικές εντάσεις του αντιπολεμικού «Thank you for your sercice» και του θλιβερού «Όλα από την αρχή» με τους Τζέι Κέι Σίμονς και Ζιλί Ντελπί δύσκολα θα τα βάλουν με τις κωμικές επιδόσεις του «Ο μπαμπάς ξαναγύρισε» ή τις νέες καλογραμμένες περιπέτειες του αρκούδου «Πάντινγκτον 2».

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b