MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: O, κατά Σμαραγδή, Νίκος Καζαντζάκης

Ο μετρ της ελληνικής κινηματογραφικής ιστορικής προσωπογραφίας Γιάννης Σμαραγδής καταπιάνεται με το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ του αλλά αδυνατεί να «συλλάβει» καλλιτεχνικά το μεγάλης πνοής φιλοσοφικό και λογοτεχνικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

 Ο «Καζαντζάκης» του είναι μια ανούσια βιογραφία που χάνεται στα λημέρια της υπερβολής και της απλοϊκής γραφικότητας.

Η καλύτερη ταινία της εβδομάδας είναι το «Good time», μια νυχτερινή οδύσσεια στις φτωχές συνοικίες της Νέας Υόρκης με πρωταγωνιστή έναν εντυπωσιακό Ρόμπερτ Πάτινσον που δίνει σάρκα και οστά σε ένα «κασαβετικό» αντιήρωα που πασχίζει να αλλάξει τη μοίρα του.

Η συγκίνηση, ανάμεικτη με μια αύρα γλυκιάς μελαγχολίας, χαρακτηρίζει το «Lucky» που αποτελεί το κύκνειο άσμα του καρατερίστα αμερικανού ηθοποιού Χάρι Ντιν Στάντον.

Συγκινήσεις προσφέρει και το «Μυστικό των Μάρομποουν» αλλά από την ανάποδη αφού αφορά σε ένα καλοχτισμένο ισπανικό θρίλερ, σκηνοθετημένο από τον σεναριόγραφο του καλτ «Ορφανοτροφείου».

Δίχως ειδικό ενδιαφέρον το περιπετειώδες love story «Χωρίς διέξοδο» με καρέ αστέρων στους βασικούς ρόλους (Νίκολας Χουλτ, Φελίσιτι Τζόουνς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Άντονι Χόπκινς) ενώ η «Τελευταία οικογένεια» περιγράφει τη ζωή του Πολωνού ζωγράφου Ντζίζλαβ Μπεκσίνσκι.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b