MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

To COSMOTE HISTORY τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το COSMOTE HISTORY τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου μέσα από το ντοκιμαντέρ «170 χρόνια Πολυτεχνείο», ένα αφιέρωμα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που αποτέλεσε σύμβολο της αντίστασης στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας των Συνταγματαρχών (Παρασκευή 17/11, 21.00). Την ίδια ημέρα και στο ίδιο πλαίσιο, προβάλλεται σε επανάληψη το επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου» σε παραγωγή COSMOTE TV, «Η δίκη του Πολυτεχνείου – Μαρτυρίες» (22.00). Η εκπομπή επανέρχεται, την Δευτέρα 20/11 στις 21.00 με το καινούριο επεισόδιο, «Η δίκη του Πολυτεχνείου – Η απόφαση», για το χρονικό της πολύκροτης δίκης του Πολυτεχνείου και την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Το τρίτο επεισόδιο της νέας εκπομπής σε παραγωγή COSMOTE TV, «Πρόσωπα της εποχής μας», μας συστήνει τον Σαράντο Καργάκο, έναν από τους σημαντικότερους εν ζωή ιστορικούς, φιλολόγους και δοκιμιογράφους της Ελλάδας, ο οποίος με τις γνώσεις, τις ιδέες και την πολιτική του στάση έχει επηρεάσει ολόκληρες γενιές (Τρίτη 21/11, 21.00). Την ίδια ημέρα στις 22.00, το όγδοο επεισόδιο της σειράς ΝΑΥΣ μας μεταφέρει στα τέλη του 19ου αιώνα, περίοδο ανάπτυξης για το λιμάνι του Πειραιά. Λίγο αργότερα, εμφανίζονται οι πρώτοι Έλληνες εφοπλιστές, ενώ στους μεγάλους πολέμους του 20ού αιώνα, πολεμικό κι εμπορικό ναυτικό ρίχνονται στη μάχη.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει επίσης το ντoκιμαντέρ “Πέρα από το τάγμα: Η κληρονομιά των Μάορι” (Σάββατο 18/11, 22.00), τελευταίο μέρος της τριλογίας του σκηνοθέτη Μάικλ Χάβας για τον ρόλο των Νεοζηλανδών Μάορι στη Μάχη της Κρήτης, η οποία διαμόρφωσε σημαντικά την ταυτότητα τόσο των ίδιων, όσο και των Κρητικών. Ένα ντοκιμαντέρ για τον ισχυρό δεσμό ανάμεσα στους δυο λαούς, αλλά και για το εύθραυστο της ανθρώπινης μνήμης.

Το αφιέρωμα «Μουσικές Διαδρομές» συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή 19/11 στις 21.00 με το ντοκιμαντέρ «Η ηχώ του χρόνου» να μας παρουσιάζει τον Ιρλανδό μουσικοσυνθέτη Ρος Ντέιλι, έναν ακούραστο ιχνηλάτη νέων μουσικών διαδρομών, που εδώ και 40 χρόνια ζει στην Κρήτη και μας ταξιδεύει στους ήχους και τους πολιτισμούς του κόσμου. Μαζί του, γνωστοί Έλληνες και ξένοι μουσικοί.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b