MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Ολυμπιονίκης ξιφομάχος Ibtihaj Muhammad, αποκτάει τη δική της “ιδιαίτερη” Barbie

Το 2016 η Ibtihaj Muhammad έγραψε ιστορία, ως η πρώτη Αμερικανίδα αθλήτρια που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φορώντας hijab (είδος μαντήλας). Σήμερα με την κυκλοφορία της πρώτης Barbie που φοράει hijab, σπάει και πάλι τους φραγμούς…

Monopoli Team

Η Ibtihaj Muhammad έγραψε στο Twitter ότι ένα παιδικό της όνειρο πραγματοποιήθηκε, δηλαδή να αποκτήσει μια Barbie που να μοιάζει στην ίδια. Μάλιστα αναφέρει, πως όταν ήταν μικρή δεν έβρισκε τέτοιου είδους κούκλες. Εξηγεί σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιοδικό, ότι η κυκλοφορία της συγκεκριμένης κούκλας είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για πολλά άλλα κορίτσια.

Επιπλέον, η κούκλα της Ibtihaj Muhammad, πέρα από τη hijab που φοράει, είναι ντυμένη με στολή ξιφομάχου, από την προστατευτική μάσκα μέχρι και τα αθλητικά παπούτσια, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τα φυσικά επιτεύγματα που εμπνέει η Ολυμπιακή αθλήτρια. 

 barbiedoll

Δεν ήταν εύκολο για την ίδια να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα. Εξομολογείται στο περιοδικό ότι κάποιοι από το χώρο της ξιφομαχίας την έκαναν να αισθάνεται ανεπιθύμητη. Η καταξιωμένη αθλήτρια βίωσε μάλιστα μια δυσάρεστη εμπειρία στο SXSW Φεστιβάλ, όταν ένας εθελοντής επέμενε να αφαιρέσει τη hijab, για να τη φωτογραφίσει για την κάρτα εισόδου της. 

Έτσι η εταιρία Barbie ελπίζει να κάνει τη διαφορά με την κυκλοφορία αυτής της καινούργιας κούκλας. Η αντιπρόεδρος της εταιρίας Sejal Shah Miller εξηγεί στη συνέντευξη τύπου που έδωσε: “H Barbie της Ibtihaj δημιουργήθηκε για να τιμήσει την κοπέλα, όχι μόνο για τις διακρίσεις της σαν Ολυμπιονίκη, αλλά και επειδή υποστιρίζει ότι την κάνει να ξεχωρίζει”. Επίσης προσθέτει ότι: “Η Ibtihaj αποτελεί έμπνευση για πολλά κορίτσια που δεν είδαν ποτέ τους εαυτούς τους να εκπροσωπούνται και τιμώντας την ιστορία της ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη κούκλα θα τους υπενθυμίζει ότι μπορούν να είναι και να πραγματοποιούν ότι θέλουν”. 

Η κούκλα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2018. 

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b