MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 9 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Νομισματικό Μουσείο Αθηνών
author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Δωρεάν Ξεναγήσεις σε Αρχαιολογικούς χώρους και Γειτονιές της Αθήνας

Οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι μία περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και στις ομορφιές της πόλης, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Δηλώστε συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ή μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού www.opanda.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν έως και δύο ξεναγήσεις το τρίμηνο. Για πληροφορίες και διευκρινήσεις στο [email protected] και στο τηλέφωνο 210 5151541, κα Ελένη Κονιτσιώτη.

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

13:00 |Βόρεια Κλίτυς Ακροπόλεως
Σημείο συγκέντρωσης: εκδοτήρια εισιτήριων θεάτρου Διονύσου
Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 50 άτομα)

Σάββατο 4 Νοεμβρίου

10:30 | Επιγραφικό Μουσείο

Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου (Τοσίτσα 1)
Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη (έως 35 άτομα)

11:00 | Αρχαία Αγορά 

Σημείο συγκέντρωσης: Αδριανού 25 (έναντι Ιερού Ναού Αγ. Φιλίππου) 

Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 50 άτομα)

• Κυριακή 5 Νοεμβρίου

ώρα 10:30 | Νομισματικό Μουσείο
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου (Πανεπιστημίου 12)
Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη (έως 35 άτομα)

ΕΚΘΕΣΗ

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Καστοριά – Αρχοντιά”

free weekend 2017 3 4 5 noemvriou 2017 2

Οι δύο Φωτογραφικές Ομάδες Φωτοστύλ “Φ.Υ.Γ.Ε.Σ.” με έδρα την Αθήνα και “ΦΩΤΟ.κύτταρο” με έδρα την πόλη της Λευκάδας πραγματοποιούν, το Σάββατο στις 4 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 (έως 22.00), τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο “Καστοριά – Αρχοντιά”, που θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” στο Θησείο. Την ημέρα των εγκαινίων θα κληρωθούν 2 λευκώματα για το κοινό.

Δεκαπέντε μέλη από τις 2 φωτογραφικές ομάδες, μετά από πρόσκληση του Δήμου Καστοριάς, τον Ιανουάριο του 2016 συνεργάστηκαν και αποτύπωσαν με το φωτογραφικό τους φακό το πνεύμα των Ραγκουτσαριών, ένα έθιμο που αποτελεί το πρώτο καρναβάλι της Ελλάδας, αφού πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιανουάριο 6, 7 & 8, καθώς και όλα τα αξιοθέατα της πόλης της Καστοριάς, με σκοπό να γνωρίσει το ευρύ κοινό μέσα από τα μάτια των φωτογράφων-εκθετών την πόλη της Καστοριάς και τις εορταστικές εκδηλώσεις των Ραγκουτσαριών, ένα καρναβαλικό έθιμο που η αρχή του χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Εκθέτες: Αντώνης Αθανασόπουλος, Βασιλική Αγγελακoπούλου, Κωνσταντίνος Βεργίνης, Διονυσία Βλάχου, Νίκος Βλαχόπουλος, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Αγάπη Κακλαμάνη, Αποστόλης Μαραγκός, Γιώργος Μπάξας, Αναστασία Μπόϊκου, Τατιάνα Σαΐνη, Ελένη Σαραντοπούλου, Κωνσταντίνος Σοφιανός, Βούλα Χόρτη, Ελένη Χόρτη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παρουσίαση Ντοκιμαντέρ από την Ερευνητική Πλατφόρμα Μουσικού θεάτρου RE-FUSE

free weekend 2017 3 4 5 noemvriou 2017 3

Η Ερευνητική Πλατφόρμα Μουσικού Θεάτρου RE-FUSΕ της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρουσιάζει ένα σκηνικό ντοκιμαντέρ, ως σύνοψη της διετούς πορείας της πλατφόρμας, στις 3 Νοεμβρίου και ώρα 20.30, στην Εναλλακτική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Πρόκειται για μια ανοιχτή διαδικτυακή Ερευνητική Πλατφόρμα Μουσικού Θεάτρου με σκοπό την εξερεύνηση της πορείας του μουσικού θεάτρου σήμερα. Ο στόχος της πλατφόρμας είναι να εντοπίσει, να συνδυάσει, να σχεδιάσει, να εξελίξει και να κάνει προσβάσιμα διακαλλιτεχνικά εργαλεία και μεθόδους προσέγγισης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη δημιουργία παραστάσεων μουσικού θεάτρου.

Ο πρώτος κύκλος λειτουργίας της Πλατφόρμας έχει τίτλο RE-FUSE και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής της Ουτρέχτης Gaudeamus Muziekweek, με τη συμμετοχή μίας ομάδας έντεκα καλλιτεχνών από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία (μουσική, θέατρο, χορός, σκηνογραφία, προγραμματισμός). 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αννέττα Σπανουδάκη εγκατάσταση / Performance “In – between”

free weekend 2017 3 4 5 noemvriou 2017 4

Η εγκατάσταση “in – between” είναι ένα έργο που επεξεργάζεται τον χώρο εννοιολογικά και κυριολεκτικά. Άξονας της “το εφήμερο” και “το ευτελές”, προτρέπει τον θεατή να μετακινηθεί από την ατομική του οπτική σε μια συνολική εικόνα. Η εικόνα αφηγείται, μπορεί να αναγνωσθεί ξανά και ξανά και προσδοκά από εικόνα περιορισμένη στο κάδρο της να μετατραπεί σε ερέθισμα διαλόγου με δυναμική ροή. Σήμερα όλο και πιο συχνά, όλο και πιο εύκολα γινόμαστε θεατές και μάρτυρες γεγονότων αδύναμοι να κατανοήσουμε. Γεγονότα που θα καταγραφούν ως ιστορικά. Τι καθιστά όμως ένα γεγονός ιστορικό; Πώς και από ποιόν καταγράφεται; Ποια είναι τα ίχνη που δεν διαγράφονται και που παραμένουν στον χρόνο;

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου (17:00 – 21:00) και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου (12:00 – 18:00) μπορείτε να δείτε την εγκατάσταση από κοντά στην Γκαλερί Cheapart. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της Ρένας Κυριακού

free weekend 2017 3 4 5 noemvriou 2017 6

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και ώρά 18.00, στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”, θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της σημαντικής ελληνίδας πιανίστα και συνθέτριας με έκθεση αρχειακού υλικού, ομιλίες, αλλά και μια συναυλία. Ομιλητές θα είναι η Καίτη Ρωμανού, ο Γιάννης Φούλιας, ο Νίκος Χριστοδούλου και η Χριστίνα Γιαννέλου, ενώ στην συναυλία που θα ακολουθήσει θα ερμηνεύσουν οι Δόμνα Ευνουχίδου, Βαλέριος Ισμαγκίλοφ, Αθηνά Φυτίκα και Χριστίνα Γιαννέλου.

ΔΙΑΛΕΞΗ

Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας σε δύσκολες εποχές: Διάλεξη στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

free weekend 2017 3 4 5 noemvriou 2017 7

Μια σειρά απο θέματα που σχετίζονται με την Ιστορία της Ψυχιατρικής στη χώρα μας, με τα προβλήματα ψυχικής υγείας στα παιδιά και τους εφήβους, με τα μέσα που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη ψυχιατρική για τη θεραπεία και πρόληψη των ψυχικών διαταραχών και με τις επιπτώσεις δύο επάλληλων κρίσεων (της οικονομικής κρίσης και της προσφυγικής κρίσης) στην ψυχική υγεία, πρόκειται να συζητηθούν στις ομιλίες που οργανώνονται από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, στις 4 και 5 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη.

Πιο συγκεκριμένα:

• Σάββατο 4 Νοεμβρίου, 12:00 – 14:00

“Οι καταβολές της Ψυχιατρικής στην Ελλάδα”, Δημήτρης Πλουμπίδης και Θανάσης Καράβατος

• Κυριακή 5 Νοεμβρίου, 11:00 – 13:00
“Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας στα παιδιά και τους εφήβους”, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Τζένη Σουμάκη και Αγγελική Χριστοδούλου

MΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία για την Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

free weekend 2017 3 4 5 noemvriou 2017 8

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μαζί με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και την Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ.) διοργανώνουν μια “Συναυλία για την Κύπρο” το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Α’ Μέρος

– Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Νικολάου Μαλιάρα. Στο πιάνο συνοδεύει ο Σάββας Ρακιντζάκης.
– Χορωδία της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων υπό τη διεύθυνση της κ. Μάρως Μήτσα. Στο πιάνο συνοδεύει ο Μάριος Ιωάννου.

 Β’ Μέρος 

– Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιτημίου Αθηνών υπό τη διεύθυνσηη του Καθηγητή Νικολάου Μαλιάρα. Στο πιάνο συνοδεύει ο Σάββας Ρακιντζάκης.
– Χορωδία της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων υπό τη διεύθυνση της κ. Μάρως Μήτσα. Στο πιάνο συνοδεύει ο Μάριος Ιωάννου.
– Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή κ. Νικολάου Μαλιάρα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017

free weekend 2017 3 4 5 noemvriou 2017 9

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12.00, διοργανώνει μια εκδήλωση – γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό. Ώρα προσέλευσης είναι στις 11.00, ώρα καταμέτρησης στις 12.00 και η ώρα λήξης είναι στις 14:00. Στην Αθήνα η γιορτή του θηλασμού θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο. 

Και φυσικά μην ξεχάσετε…

Δωρεάν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

free weekend 2017 3 4 5 noemvriou 2017 10

Από το πρωί μέχρι το βράδυ της Κυριακής 5 Νοεμβρίου, μπορείτε να επισκεφθείτε τα Μουσεία, τους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μνημεία χωρίς την καταβολή αντιτίμου, όπως ίσχύει για κάθε πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b