MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου

Ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement», υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου, που ξεκινά από 29 Οκτωβρίου (και θα διαρκέσει έως τις 5 Νοεμβρίου 2017) στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας Καλυψώ. Σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες διακίνησης ταινιών στο κόσμο θα πραγματοποιηθούν προβολές που θα αρχίζουν καθημερινά στις 17.00 και θα διαρκούν έως τις 23.30. Θα προβληθούν 134 ταινίες – μικρού και μεγάλου μήκους – από 36 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες τρόμου (horror), αστυνομικές (crime), φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας (fantasy & sci fi), κινουμένων σχεδίων (animation), πειραματικές (experimental), τεκμηρίωσης (documentary) και μουσικές/χορευτικές. Οι περισσότερες από αυτές είναι πανελλαδικές πρεμιέρες (ορισμένες και πανευρωπαϊκές ή παγκόσμιες) και έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΕΚΘΕΣΗ

Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης: To Μουσείο της Ακρόπολης τιμά την 28η Οκτωβρίου

free weekend 2017 27 28 29 oktwvriou

Μια χάλκινη τελετουργική λεκάνη και το ζωγραφικό έργο «Ταξιδεύοντας κατά μήκος του Διάφανου Ποταμού» θα αποτελέσουν τα έργα με τα οποία το Μουσείο της Ακρόπολης θα τιμήσει την 28η Οκτωβρίου. Τα δύο αντικείμενα αυτά που ανήκουν στην εκθεσιακή δράση «Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης» θα εκτίθενται στο ισόγειο του Μουσείου της Ακρόπολης, από αυτό το Σάββατο στις 28 Οκτωβρίου 2017, 08:00 – 20:00 και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, 08:00 – 20:00 (έως και τις 30 Απριλίου 2018).  Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Harris Lambrakis Quartet στο ΚΠΙΣΝ

free weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 2

H σειρά συναυλιών Jazz Διαχρονίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζει το αφιέρωμα στην ελληνική Jazz σκηνή και υποδέχεται το Harris Lambrakis Quartet, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 για μία συναυλία στον Φάρο στις 21.00. Στη συναυλία αυτή, το Harris Lambrakis Quartet θα μοιραστεί με το κοινό βιώματα από την ελληνική και την παγκόσμια μουσική παράδοση, έχοντας ως όχημα μουσικά όργανα όπως τα τύμπανα, το πιάνο, το μπάσο και το νάι. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΘΕΑΤΡΟ

Μέθοδος Γκρόνχολμ από την θεατρική ομάδα Ιλισός στο Θέατρο Έναστρον

free weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 3

Η θεατρική ομάδα «Ιλισός» παρουσιάζει τη «Μέθοδο Γκρόνχολμ» του Καταλανού συγγραφέα, Ζορντί Γκαλθεράν, για δύο παραστάσεις, στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2017 στο Θέατρο Έναστρον. Η «Μέθοδος Γκρόνχολμ» είναι ένα έργο σκληρό μα συνάμα κωμικό, που συναρπάζει δια μέσω των απανωτών ανατροπών και ψυχογραφικών στοιχείων των χαρακτήρων. Τέσσερις άνθρωποι, καθ΄όλα διαφορετικοί, συναντώνται σε ένα χώρο συνεδριάσεων προκειμένου να περάσουν την τελική φάση επιλογής για τη θέση του Γενικού Διευθυντή σε μια από τις σπουδαιότερες πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο. Είναι οι τελευταίοι τέσσερις υποψήφιοι για τη θέση. Δε γνωρίζουν, όμως τη μέθοδο επιλογής τους, τη μέθοδο Γκρόνχολμ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

To θέατρο Τέχνης γνωρίζεται με το κοινό του μέσα απο συζητήσεις

free weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 4

Μέσα από το ερώτημα “πώς και κατά πού προχωρούμε”, το Θέατρο Τέχνης επιθυμεί να γνωριστεί με το κοινό του και να ανοίξει μαζί του ουσιαστικό και δημιουργικό διάλογο. Σημείο εκκίνησης: οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν τη φετινή σεζόν. Στις 29 Οκτωβρίου και ώρα 22.00, θα πραγματοποιηθεί στο Υπόγειο, συζήτηση μετά την παράσταση «Η Λέσχη». Η σκηνοθετις Έφη Θεοδώρου, οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης, θα υποδεχθούν τη Χρύσα Προκοπάκη και τον Γιάννη Παπαθεοδώρου, καθηγητή νεοελληνικής φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδικό πάνω στον βίο και το έργο του Στρατή Τσίρκα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΕΚΘΕΣΗ

“Μέλλον”: έκθεση του Χρήστου Κεχαγιόγλου

free weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 6

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Χρήστου Κεχαγιόγλου με τίτλο “Μέλλον”, η οποία αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του εικαστικού. Η νέα ενότητα -πιο αφαιρετική από την προηγούμενη, με το στοιχείο του νερού να κυριαρχεί, ενότητα τοπίων ρευστών, μη ρεαλιστικών, που ‘αχνοφέγγουν’, αλλά που φέρουν κάτι γνώριμο- ενισχύει την ονειρική διάσταση της δουλειάς των τελευταίων χρόνων του Χρήστου Κεχαγιόγλου, διάσταση που εντείνεται και από την ολοένα και λιγότερο αισθητή παρουσία του χρώματος. Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση αυτή την Παρασκευή 27 (11:00 – 15:00 & 17:00 – 20:00) και το Σάββατο 28 Οκτωβρίου (11:00 – 14:00).

ΘΕΑΤΡΟ 

“SEX/PYRE ή ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία και μόνο παράσταση!” στο Δημοτικό Θέατρο Δάφνης – Υμηττού “Φάνης Χηνάς”

free weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 7

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο Δάφνης – Υμηττού “Φάνης Χηνάς”, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση “SEX/PYRE ή ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία και μόνο παράσταση!”. Σίγουρα μην περιμένετε να δείτε 38 θεατρικά έργα, 154 σονέτα και άφθονα ποιήματα σε μία και μόνο παράσταση, αλλά σίγουρα θα απολαύσετε αρκετό Σαίξπηρ σε μια διασκεδαστική παράσταση χωρίς όρια, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Γιαννακόπουλου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εισαγωγή στη μελισσοκομία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

free weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 8

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και από τις 11.00 έως τις 14.00 στο ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται εκδήλωση – σεμινάριο Εισαγωγής στην μελισσοκομία. Μελισσοκομία είναι η τέχνη της εκτροφής των μελισσών, είτε στατικά, με τις κυψέλες να παραμένουν σε ένα μέρος, είτε νομαδικά. Είναι από τις οικονομικές δραστηριότητες που συμβάλει σημαντικά στη διαχείριση των οικοσυστημάτων λόγω της συμβολής της στην επικονίαση των φυτών. Τα προϊόντα της ξεχωρίζουν για την ιδιαιτερότητά τους και τον πλούτο τους σε θρεπτικά συστατικά. Στις εισαγωγικές αυτές συναντήσεις θα ανακαλύψουμε τις βασικές αρχές που συνθέτουν τη δραστηριότητα της μελισσοκομίας. Θα γίνουν δεκτές έως 20 συμμετοχές.

ΕΚΘΕΣΗ

“Ισχύς μου η αγάπη του λαού”: Έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου

free weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 9

“Ισχύς μου η αγάπη του Λαού”, είναι ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στο Μουσείο Βορρέ. Ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος συνομιλεί με την παράδοση, με 25 έργα του που δημιουργήθηκαν ειδικά για να κρεμαστούν με μαεστρία, ανάμεσα σε βημόθυρα, φαγιάνς, μεταβυζαντινές εικόνες και αντικείμενα άλλοτε καθημερινής χρήσης, σήμερα εκθέματα υψηλής λαϊκής τέχνης, που απέκτησε σε βάθος δεκαετιών ο μεγάλος συλλέκτης. Στην έκθεση ο καλλιτέχνης απεικονίζεται άλλοτε ως εστεμμένος βασιλιάς, άλλοτε ως “σύντροφος” με στρατιωτική στολή και άλλοτε ως ταγός μπολιβαριανής χώρας. Τοποθετεί κουφάρια ψαριών ως πολεμικές μηχανές βγαλμένες από τον κόσμο του Ιερώνυμου Μπος δίπλα σε θωρηκτά του ελληνικού στόλου και εισάγει ντελικάτες ζωόμορφες “κυρίες της αυλής” και γκροτέσκες φιγούρες στρατιωτικών απέναντι στους ένδοξους ήρωες της εθνεγερσίας ή τα βασιλικά πρόσωπα, για να εντάξει το ιδιαίτερο βλέμμα του στην ελληνική παράδοση. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου 2018.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 

Παρουσίαση βιβλίου της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου “Η άλλη θάλασσα”

free weekend 2017 27 28 29 oktwvriou 10

Το Σπίτι της Κύπρου, οι Εκδόσεις Περισπωμένη και το Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου “Η άλλη θάλασσα” της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου, με υδατογραφίες της Κατερίνας Ατταλίδου. Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από έκθεση των υδατογραφιών που κοσμούν το βιβλίο, οι οποίες θα εκτίθενται στον χώρο της Οικίας, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και Κυριακή 29 Οκτωβρίου, 18:30 – 19:30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, κριτικός, φιλόλογος, συγγραφέας, μεταφραστής, η Άννα Μαραγκού, αρχαιολόγος, ιστορικός τέχνης, η Κατερίνα Ατταλίδου, εικαστικός, καθώς και η συγγραφέας, η οποία και θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b