MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Success Story: Η νέα ταινία του Νίκου Περάκη έρχεται στις αίθουσες

Η πολυαναμενόμενη “γκρίζα κωμωδία”, «Success Story», που σηματοδοτεί την επιστροφή του Νίκου Περάκη, ετοιμάζεται βγει στον “αέρα” στις 2 Νοεμβρίου από την Odeon.

Monopoli Team

Τι είναι το “Success Story”; Είναι ένα χρονικό προδοσίας, συνωμοσίας και ίντριγκας, μία «γκρίζα» κωμωδία στα πρώτα χρόνια της κρίσης, ένα σκοτεινό παιχνίδι με πανίσχυρους παίκτες. Και μαζί η επιστροφή του ασυμβίβαστου Νίκου Περάκη.

success story 2 noemvriou 2017 odeon 13

Με λίγα λόγια

Παναγής Πάνδωρας (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) ένας εύπορος ψυχίατρος, γιος μεγαλοεκδότη, γοητευτικός κι αδίστακτος. Τζορτζίνα Τσελέπη (Φιόνα Γεωργιάδη): μια άνεργη ηθοποιός, κόρη μικροαστών καλλιτεχνών, όμορφη και αποφασισμένη να πετύχει. Οι δυο τους, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται ξαφνικά, απερίσκεπτα και παράφορα και παντρεύονται. Η Τζορτζίνα, στην προσπάθειά της να ταιριάξει στο περιβάλλον του Παναγή, απαρνιέται τον εαυτό της. Το δημιουργικό της αδιέξοδο, σε συνδυασμό με μια δύσκολη εγκυμοσύνη, την μεταμορφώνουν, καθώς συνειδητοποιεί πως τίποτα δεν είναι όπως το φαντάστηκε στο γάμο της.

success story 2 noemvriou 2017 odeon 8

Η Κατερίνα Μπέη, σεναριογράφος της ταινίας, παραδέχεται ότι το σενάριο του Success Story γράφτηκε σε χρόνο dt. «Γενικά γράφω γρήγορα. Όταν έχω αποφασίσει το θέμα μου, ασχολούμαι στην αρχή αρκετά με τους χαρακτήρες κι όταν τους «ξεκαθαρίσω» πέφτω με τα μούτρα, μέρα νύχτα και το τελειώνω. Το συγκεκριμένο, ήταν ιδιαίτερη περίπτωση αφού το έγραφα για τον Νίκο Περάκη, που έχει πολύ συγκεκριμένη θεματολόγια και στίγμα κι έπρεπε λοιπόν να τηρεί κάποιες «προδιαγραφές». Όπως είναι φυσικό το σενάριο πέρασε και μια δεύτερη φάση- κριτικής κι αυτοκριτικής – όταν το διάβασε ο Νίκος Περάκης -, που έπρεπε να «απολογηθώ» για όλα όσα έγραψα, να αλλάξω κάποια πράγματα, να προσθέσω και να αφαιρέσω. Και βέβαια να γίνουν πιο αναλυτικές οι περιγραφές, δηλαδή να «σκηνοθετηθεί» κατά κάποιο τρόπο. Αυτή η φάση πήρε κάνα δίμηνο. Περίπου δηλαδή
όσο και η πρώτη φάση». Φαινομενικά μια ιστορία τρελού πάθους και πόθου ανάμεσα στον Παναγή Πάνδωρα και την Τζορτζίνα Τσελέπη, το Success
Story ξεδιπλώνει πολλές παράλληλες ιστορίες ίντριγκας και μισαλλοδοξίας. «Ήθελα να δείξω μέσα από μια ερωτική ιστορία, πώς αντιδρούν οι άνθρωποι όταν τους προδίδουν οι φιλοδοξίες τους, τους πιέζει το περιβάλλον κι απειλούνται τα κεκτημένα τους. Πώς βγάζουν τον χειρότερό τους εαυτό και γίνονται αδίστακτοι και ακραίοι. Πώς ο έρωτας αλλοιώνει τη κρίση και πώς η εξουσία τον χαρακτήρα», σχολιάζει η Κατερίνα Μπέη.

Ο Νίκος Περάκης προσθέτει: «Ήταν ιδέα της Κατερίνας Μπέη να γράψει το σενάριο για ένα διαταξικό ερωτικό θρίλερ, με όλα τα κοινωνικά στερεότυπα, που στην Ελλάδα μας, ίσως λόγω στασιμότητας, επαναλαμβάνονται κι έχουν γίνει σχεδόν κώδικες συμπεριφοράς κι επικοινωνίας. Κατά τα άλλα, της υποσχέθηκα να γυρίσω την ταινία, αν το σενάριο είναι κι αστείο. Μετά την απόφαση του ΕΚΚ και της ΕΡΤ να συμπράξουν, δεν μ΄έπαιρνε να κάνω τον δύσκολο».

success story 2 noemvriou 2017 odeon 9

Όσο για το υπόλοιπο cast; Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Πάνος Μουζουράκης, Τόνια Σωτηροπούλου, Τζένη Θεωνά, Αννίτα Κούλη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Βάσω Καβαλιεράτου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαρία Αλιφέρη. Πως μπορεί να φέρει κανείς κοντά τόσο ετερόκλητα, φαινομενικά, ταλέντα; Την απάντηση θα την πάρουμε 2 Νοεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.

success story 2 noemvriou 2017 odeon 2

Οι στίχοι και η μουσική του soundtrack της ταινίας, φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Κοντόπουλου, που χαρίζει το «άγγιγμα του Μίδα» (συμμετοχή σε 16 δίσκους που έχουν γίνει χρυσοί ή πλατινένιοι) σε άλλη μία ταινία του Νίκου Περάκη, μετά το soundtrack-ορόσημο «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο», την «Ψυχραιμία» και το «Η Λίζα και Όλοι οι Άλλοι». Το τραγούδι των τίτλων, «Στον Αέρα», ερμηνεύει το pop icon Demy. 

Με αφορμή την ταινία, λοπόν, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στο ZONARS, πραγματοποιήθηκε το Launch Press Party. Οι αφορμές ήταν κι άλλες εκτός από την ταινία: η παρουσίαση του βιβλίου της Κας Κατερίνας Μπέη, με τίτλο Success Story (εκδόσεις Σαββάλας), η κυκλοφορία του soundtrack της ταινίας, με τίτλο «Στον Αέρα», το οποίο ερμηνεύει η Demy (μουσική: Δημήτρης Κοντόπουλος, στίχοι: Νίκος Γρίτσης, δισκογραφική: Panik Records) και, φυσικά, η ευκαιρία να συνομιλήσει ο δημιουργός και σκηνοθέτης της ταινίας, Νίκος Περάκης, με δημοσιογράφους, φίλους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Τόνια Σωτηροπούλου, Τζένη Θεωνά, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Αννίτα Κούλη), καθώς και τους υπόλοιπους συντελεστές της ταινίας, μόλις δύο εβδομάδες πριν το επίσημο release της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Νοεμβρίου.

gnwkqpdjnk59e6173be3ad6

Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Δημήτρης Δανίκας, Δημήτρης Μπούρας, Πόλυ Λυκούργου, Λένα Κιτσοπούλου, Πέτρος Τατσόπουλος, Μαίρη Συνατσάκη, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Ηλίας Κοκκοτός, Γιάννης Κεντ, Εύα Νάθενα, Διονύσης Φωτόπουλος, Φωκάς Ευαγγελινός είναι μερικά μόνο από τα πιο γνωστά πρόσωπα της εγχώριας δημοσιογραφίας και showbiz που έδωσαν το παρόν στο χθεσινό get together.

Φυσικά, από το event, δεν έλειπε και το λαμπερό cast της ταινίας: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Τόνια Σωτηροπούλου, Τζένη Θεωνά, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Αννίτα Κούλη, όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν τον αγαπημένο τους σκηνοθέτη.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b