MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαν σήμερα, 26 Ιουλίου του 1943, γεννήθηκε ο Μικ Τζάγκερ

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μικ Τζάγκερ, γνωστός σε όλους μας σαν μέλος των Rolling Stone, οι οποίοι σημάδεψαν την κουλτούρα την δεκαετία του 70′ και 80′ με τον έρχομο του rock n’ roll.

Monopoli Team

Άγγλος στην καταγωγή, μουσικός, τραγουδιστής και στιχουργός επικρίθηκε από τη συντηρητική κοινωνία της εποχής και αγαπήθηκε από την εξοργισμένη νεολαία. Ο Τζάγκερ απέκτησε κακή φήμη στον Τύπο για την ομολογία του ότι έπαιρνε ναρκωτικά και είχε ρομαντικές περιπτύξεις. Συχνά απεικονιζόταν ως αντικομφορμιστής. 

Με τους Rolling Stones κατάφεραν να κερδίσουν τις καρδιές του κοινού τον Μάιο του 1968 αφότου κυκλοφόρησαν το σινγκλ “Jumpin’ Jack Flash” ανεβαίνοντας στο # 1 στην Βρετανία και το # 3 στις ΗΠΑ, με τον δίσκο “Beggars Banquet” να φτάνει στα ράφια των δισκοπωλείων τον Δεκέμβριο, μετά από πέντε μήνες καθυστέρησης. Το άλμπουμ θεωρήθηκε η καλύτερη κυκλοφορία των Rolling Stones μέχρι τότε και ξεκινούσε με το αμφιλεγόμενο “Sympathy for the Devil”, ενώ έφθασε στην κορυφή των γαλλικών τσαρτ. Από το σημείο αυτό και έπειτα, κάθε δίσκος των Rolling Stones βραβευόταν ως χρυσός και το “Let It Bleed”, που κυκλοφόρησε στα τέλη της χρονιάς, έγινε το πρώτο τους βρετανικό # 1 μετά το “Aftermath”. Το άλμπουμ περιείχε τις τελευταίες ηχογραφήσεις του Τζόουνς στα κομμάτια “Midnight Rambler” και “You Got the Silver”, αλλά και τις πρώτες ηχογραφήσεις του Τέιλορ με το συγκρότημα.

mick jagger

Όλα αυτά τα χρόνια σημαδεύτηκαν από χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, μνημειώδεις κριτικές αλλά και στοχοποίηση λόγω του τρόπου ζωής των μελών τους συγκροτήματος. Το 2012, το συγκρότημα γιόρτασε την πεντηκοστή επέτειο του με την κυκλοφορία του βιβλίου “50”. Ακολούθησε η συλλογή “GRRR!” που έγινε πλατινένια στην πατρίδα τους και κατά τους εορτασμούς των πενήντα χρόνων τους έδωσαν δύο συναυλίες στο “Hyde Park” του Λονδίνου, οι οποίες ηχογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν μέσω διαδικτύου με τίτλο “Hyde Park Live (Live 2013)”, τον Ιούλιο του 2013. Στις 6 Οκτωβρίου 2016, οι Rolling Stones ανακοίνωσαν ότι επιστρέφουν με νέο δίσκο, έντεκα έτη μετά την τελευταία δουλειά τους. Το καινούριο άλμπουμ του συγκροτήματος θα περιέχει διασκευές μπλουζ τραγουδιών και θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου 2016, έχοντας τον τίτλο “Blue & Lonesome”. Την ανακοίνωση του δίσκου συνόδευσε μία διασκευή των Rolling Stones στο τραγούδι “Just Your Fool”.

Η καριέρα του Τζάγγερ έχει διαρκέσει πάνω από 56 χρόνια και έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο δημοφιλείς και σημαντικούς πρωτοπόρους στην ιστορία του rock & roll.

“Το ροκ εντ ρολ δεν θα πεθάνει. Ένα πράγμα τελειώνει, όταν ένα νέο αρχίζει. Όπως όταν τα χαλάς με μία γυναίκα. Ξέρεις τι εννοώ”

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b