MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Λιπάσματα 2017: Φεστιβάλ στη θάλασσα με jazz βραδιά

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας – Πάρκο Εργατιάς γιορτάζεται ένα νέο πολιτιστικό Φεστιβάλ “Λιπάσματα 2017 – Φεστιβάλ στη θάλασσα” με μια βραδιά jazz και ελεύθερη είσοδο.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Μια ξεχωριστή βραδιά με σπουδαίους εκπροσώπους της ελληνικής jazz σκηνής, φιλοξενεί το φεστιβάλ «Λιπάσματα 2017 – Φεστιβάλ στη θάλασσα» και ο νέος πολυχώρος Λιπάσματα στη Δραπετσώνα, θα γεμίσει με τους ήχους από σημαντικούς μουσικούς και σχήματα που δραστηριοποιούνται στην jazz σκηνή. Με τους Stefanos Andreadis Flyin Jazz (Ανδρεάδης, Κοντραφούρης,Πολυζωγόπουλος,Κτιστάκης), Μichalis Katachanas quartet, Sugahspank! and the Swing Shoes. 

Το σχήμα του κιθαρίστα, συνθέτη και καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Στέφανου Ανδρεάδη περιλαμβάνει τον ίδιο αλλά και αναγνωρισμένους σολίστες και επί χρόνια φίλους και συνεργάτες, όπως οι Γιώργος Κοντραφούρης (πιάνο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα). Με τους Flying Jazz οδηγούν το κοινό σε υψηλές πτήσεις.

lipasmata 2017 festival sth thalassa 3

Το Μichalis Katachanas Quartet ερμηνεύει πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές από το σύγχρονο ρεπερτόριο της ευρωπαϊκής και αμερικάνικης jazz σκηνής. Οι πρωτότυπες συνθέσεις του κουαρτέτου είναι εμπνευσμένες από την μουσική παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων, σε συνδυασμό με στοιχεία του σύγχρονου ευρωπαϊκού ήχου της jazz.

Οι Swing Shoes καθιερώθηκαν παίζοντας ένα κράμα gypsy swing και παραδοσιακής μουσικής που άνοιξε δρόμους και δημιούργησε ρεύμα. Πριν 5 χρόνια συνάντησαν την Sugahspank!, μια φωνή κατευθείαν από το Χάρλεμ του Πειραιά, και μαζί έγιναν ένα από τα πιο περιζήτητα live σχήματα της αθηναϊκής σκηνής. Πολυσυλλεκτικοί και ανήσυχοι, καταπιάστηκαν με τα blues και τα gospel και σταδιακά αρχίζουν να συνθέτουν original υλικό. Μουσικά, οι αναφορές τους είναι ριζωμένες στην παράδοση αλλά οι εκτελέσεις τους είναι ανατρεπτικές.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b