MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

17ο Athens Technopolis Jazz Festival
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΜΟΥΣΙΚΗ


17o Athens Technopolis Jazz Festival
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες. Από τις 23 έως τις 28 Μαΐου 2017, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί για ακόμα μία χρονιά jazz τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη, με μουσικά συγκροτήματα που θα μας ταξιδέψουν σε απρόσμενα μελωδικά μονοπάτια από την πιο jazz σκηνή της πόλης. Καθ’ όλη τη διάρκεια των 6 ημερών θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τεχνόπολη στην πιο jazz εκδοχή της αφού, παράλληλα με το φεστιβάλ, ο χώρος θα γεμίσει με μοναδικές δημιουργίες από το μεγαλύτερο από ποτέ σε μέγεθος αλλά και διάρκεια Meet Market αλλά και την ετήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας METAPolis “Loss”.


ΘΕΑΤΡΟ

Mind the fact festival: Το νέο πολιτιστικό φεστιβάλ της Αθήνας
mind the fact festival 2017 dorean sk

Το mind the fact, ένα νέο φεστιβάλ της Αθήνας, έρχεται από 26 έως 29 Μαΐου, αναδεικνύοντας αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους ανθρώπους που τις έζησαν. Ένα καινοτόμο μοντέλο παραγωγής τέχνης και πολιτισμού, που μέσα από θεατρικές παραστάσεις, installations, performances και εικαστικές εκθέσεις φιλοδοξεί να στρέψει το βλέμμα μας στον Άλλον. Μια γιορτή πολιτισμού με ιστορίες και ανθρώπους που δεν είναι πάντα και δεδομένα ορατοί. Φιλοδοξία του φεστιβάλ είναι να λειτουργήσει ως πεδίο ανταλλαγής γνώσης, εμπειρίας και ιδεών, ως σημείο συνάντησης ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης, καθώς και να καθιερωθεί ως ένας ετήσιος καλλιτεχνικός θεσμός.


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Generations Family Festival: live και εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ
generations family festival dorean sk

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού, προσκαλεί γονείς και παιδιά να περάσουν μαζί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (27 και 28/5) στο Generations: A Family Festival, ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο. Φανταστείτε ένα φεστιβάλ όπου υπάρχει χώρος για όλους, μικρούς και μεγάλους, και για όλα: Μουσική, χορό, παιχνίδια και δραστηριότητες. Ένα φεστιβάλ κάπως διαφορετικό από αυτά που ξέρετε, καθώς συνδυάζει πράγματα που, αντί να απευθύνονται μόνο σε ενήλικές ή μόνο σε παιδιά, απευθύνονται σε όλους. Αυτό είναι το Generations.


ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

5ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Άλσος Περιστερίου
festival paramuthiou peristeri 2017 dorean sk

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου για 5η συνεχόμενη χρονιά με ενδιαφέρον και αγάπη προς τους μικρούς μας φίλους, αλλά και με ευθύνη απέναντι στην παιδαγωγική και ψυχαγωγική αξία του παραμυθιού, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιού Δήμου Περιστερίου. Είσοδος Ελεύθερη! Πρόκειται για την έκβαση του επιτυχημένου εκπαιδευτικού – πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη», που εδώ και τέσσερα χρόνια υλοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου στο χώρο της (Αδριανουπόλεως & Σκρα 62), κάθε Σάββατο 11:00-12:00, καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιού πραγματοποιείται στο Άλσος Περιστερίου από 22 έως 28 Μαΐου 2017.


ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ

Ποδηλατικές βόλτες στις γειτονιές της Αθήνας
podilatobolta dorean sk 28 may

Η άνοιξη έρχεται και τι πιο καλό από μια βόλτα στην πόλη με τα ποδήλατά μας. Ο οργανισμός “Πόλεις για Ποδήλατο” διοργανώνει μία σειρά από ποδηλατικές εκδηλώσεις τις ερχόμενες εβδομάδες στις κοινότητες του Δήμου Αθηναίων. Στόχος των εκδηλώσεων η δημιουργία μιας “ποδηλατικής βόλτας” σε κάθε μία από τις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν οι κάτοικοι της περιοχής με τα ποδήλατά τους αλλά και κάτοικοι άλλων περιοχών που θα ήθελαν να ανακαλύψουν την πόλη με το ποδήλατό τους. Μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση ο Δήμος Αθηναίων – μέσω του ΟΠΑΝΔΑ – υποστηρίζει την ιδέα της χρήσης του ποδηλάτου στη γειτονιά και προτείνει στους πολίτες να δοκιμάσουν, έστω και για μια μέρα, να κινηθούν με το ποδήλατο στη γειτονιά τους. Η πρώτη διαδρομή λαμβάνει χώρα την Κυριακή 28 Μαΐου στην 1η Δημοτική Κοινότητα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ημέρες Θάλασσας 2017
imeres thalasses 2017 dorean sk


Ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης, διοργανώνει και φέτος, για τρίτη χρονιά, τη μεγάλη γιορτή – θεσμό ώστε να γνωρίσουν οι Πειραιώτες, αλλά και οι κάτοικοι των γύρω πόλεων, μέσα από πλήθος δράσεων, τις διαδρομές, τους ανθρώπους, καθώς και όλο το εύρος δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται γύρω από και με αφετηρία τη θάλασσα του Πειραιά. Οι “Ημέρες Θάλασσας 2017” ξεκινούν στις 24 Μαΐου 2017 και θα ολοκληρωθούν στις 28 Μαΐου 2017. Περιλαμβάνουν περισσότερες από 50 εκδηλώσεις με επίκεντρο τη θάλασσα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και απευθύνονται σε δημότες του Δήμου Πειραιά αλλά και σε επισκέπτες του, όλων των ηλικιών. 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

“Πίσω δεν γυρνάω” της Φλώρας Πρησιμιντζή
piso den gurnao proboli tainias imk dorean sk

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2017, στις 20.30, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προβάλλει το ντοκιμαντέρ της Φλώρας Φλώρας Πρησιμιντζή “Πίσω δεν γυρνάω”. H Συριακή προσφυγιά έφερε στη μνήμη των Ελλήνων την προσφυγική κρίση που έζησε ο Ελληνισμός μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, όπου χιλιάδες Έλληνες της Μ. Ασίας βρήκαν καταφύγιο στη Συρία μέχρι να ολοκληρωθεί το οδοιπορικό προσφυγικό προς την Ελλάδα. Με αυτή την αφετηρία ξεκίνησε η δημιουργία του ντοκιμαντέρ “Πίσω δεν γυρνάω”, που καταγράφει το αγωνιώδες ταξίδι ανθρώπων με κοινή συνισταμένη τον φόβο του θανάτου και την αγωνία της ύπαρξης και της επιβίωσης. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ 63’ λεπτών με συνεντεύξεις προσφύγων μέσα σε διάφορους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα.

ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Pireos260Evi Fylaktou

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 ξεκινά μ’ ένα μγάλο πάρτυ το Σάββατο 26 Μαϊου στις 23.00 στην Πειραιώς 260. Μαζί με την έναρξη του φεστιβάλ θ’ αποχαιρετήσουμε το Βοb Theatre Festival και το Sound Acts Festival που ολοκληρώνουν τις εκδηλώσεις τους. Τη μουσική αναλαμβάνουν οι Djs του Βest 92,6.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b