MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Athens Digital Arts Festival 2017
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Athens Digital Arts Festival επιστρέφει στην Αθήνα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, επιστρέφει για 13η συνεχόμενη χρονιά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, από τις 18 έως τις 21 Μαΐου 2017, στην οδό Μητροπόλεως 23 και σας προσκαλεί σε μια μοναδική φουτουριστική εμπειρία. Με τη θεματική #PostFuture, το ADAF 2017 σας καλεί να φανταστείτε το μέλλον. Τα τελευταία χρόνια, η εικονική πραγματικότητα τείνει να αναμειγνύεται με την καθημερινότητα και να επηρεάζει κάθε πτυχή της. Πάνω από 250 καλλιτέχνες από 22 χώρες θα καταθέσουν τη δική τους οπτική σχετικά με το μετα-μέλλον. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Love Your Local Market 2017: Η μεγαλύτερη γιορτή των Αγορών
love your market 2017


Με μια ποικιλία διαφορετικών εκδηλώσεων, με εκπαιδευτικό και όχι μόνο χαρακτήρα, ο ΟΚΑΑ ΑΕ συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά, στον Πανευρωπαϊκό θεσμό «Αγαπώ την Αγορά μου» (Love Your Local Market) και γιορτάζει από τις 17 έως και 31 Μαΐου 2017. Η έναρξη θα γίνει στις 20-21 Μαΐου 2017, στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών στο Ρέντη, με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, με ελεύθερη είσοδο, που περιλαμβάνουν συναυλίες, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, γευστικές δοκιμές αλλά και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Νύχτα της Φιλοσοφίας 2017: Αισθητική
nuxta filosofias 2017 dorean

Η φετινή 4η διοργάνωση της Νύχτας της Φιλοσοφίας, που έχει θέμα την Αισθητική, διοργανώνεται από κοινού από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Goethe-Institut Αthen, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, από τις 18.00 ως τις 02.00 το πρωί του Σαββάτου. Πάνω από 3.000 άτομα συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να συζητήσουν, να στοχαστούν, να ανταλλάξουν ιδέες. Αυτή η Νύχτα της Φιλοσοφίας, νύχτα των ιδεών, θα βρεθεί στον αστερισμό της «αισθητικής», προσκαλώντας φιλοσόφους, κοινωνιολόγους, φοιτητές, επιμελητές και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Γαλλία με σκοπό να πειραματιστούν, να αφηγηθούν, να μοιραστούν. Η πρόκληση είναι αυτή η εκδήλωση να γίνει πολυσυμμετοχική και να δώσει τον λόγο σε όλους γιατί η αισθητική αποτελεί πάνω απ’ όλα έναν χώρο όπου μοιραζόμαστε εμπειρίες.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Μουσείο της Ακρόπολης
europaiki nuxta mouseion akropoli 2017

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8.00 έως τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο από τις 20.00 κι έπειτα. Στην Αίθουσα του Παρθενώνα θα πραγματοποιηθεί από τις 8.30 έως τις 23.00 ρεσιτάλ πιάνου από τον διακεκριμένο πιανίστα Θεόδωρο Οικονόμου, με θέμα «To Μουσείο Ακρόπολης στην δύση του ηλίου». Πρόκειται για ένα πολύχρωμο μουσικό και αισθητικό ταξίδι με σύνθεση ήχων από γνωστά ελληνικά μοτίβα, κλασικά και παραδοσιακά, ένα κονσέρτο που θα στηρίζεται αυτοσχεδιαστικά στην αλήθεια της στιγμής, την εμπειρία αλλά και την ελευθερία κινήσεων, προσφέροντας στους επισκέπτες που θα βρίσκονται εκεί μια βαθιά και ουσιαστική συγκίνηση.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

FFF4: Invisible City του Gregor Schneider
invisible city stegi omonoia 2017


To Fast Forward Festival, της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, κάλεσε τον Γερμανό εικαστικό και γλύπτη Γκρέγκορ Σνάιντερ, να «εξαφανίσει» την Πλατεία Ομονοίας. Αξιοποιώντας την τεχνική του καμουφλάζ, μεταμορφώνει την Ομόνοια σε καταφύγιο και ουδέτερη ζώνη, αόρατη από κάθε εισβολέα και από το άγρυπνο μάτι του Google maps. Από τις 8 έως τις 21 Μαΐου 2017. Χρησιμοποιώντας 4.600 μέτρα ύφασμα, ο Γκρέγκορ Σνάιντερ δημιούργησε την απεικόνιση μιας ακτής που φτάνουν οι πρόσφυγες από την Τουρκία. Από χαμηλά το έργο μοιάζει με ένα προσωρινό εργοτάξιο στην καρδιά της Αθήνας που καθιστά το κέντρο της σημείο συνάντησης του ορατού με το αόρατο, της τέχνης με την ψευδαίσθηση.


ΕΚΘΕΣΗ

Tomorrows: Η Έκθεση της Στέγης στη Διπλάρειο Σχολή
tomorrows ekthesi stegi diplareios sxoli 2017

Η έκθεση “Tomorrows”, που σχεδίασε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, φιλοξενείται στη Διπλάρειο Σχολή, από 16 Μαΐου έως 16 Ιουλίου 2017 και μιλάει σήμερα για το αύριο. Η έκθεση Tomorrows εστιάζει στις πολυδιάστατες πτυχές που παρουσιάζει το μέλλον σήμερα, μέσα από έργα καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και designers που αφηγούνται ιστορίες για πιθανούς αυριανούς κόσμους, καθώς και για τις αγωνίες και προσδοκίες των κατοίκων τους. Η έκθεση φιλοξενεί 33 συμμετοχές με ατομικά ή ομαδικά έργα, νέες παραγωγές, αλλά και σημαντικά έργα που εκτίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και έρχεται να απαντήσει σε ερωτήματα πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά με τον πλέον φυσικό τρόπο.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b