MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

YOGA

3ο Yoga Spring Fair 2017

O Pepper 96,6 και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν το 3ο Υoga Spring Fair 2017! Μια διήμερη ανοιξιάτικη γιορτή στο καταπράσινο Αθλητικό κέντρο Γουδί* το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων γιόγκα σχολών της πόλης μας. Δίπλα στο τρεχούμενο νερό της πισίνας, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, θα διεξάγονται ταυτόχρονα σε δύο stages μαθήματα από κορυφαίους δασκάλους γιόγκα. Μπες στο κλίμα από την επιβίβασή σου στα βανάκια του Yoga Spring Fair που θα αναχωρούν κάθε 10’ από το μετρό Κατεχάκη και θα σε μεταφέρουν στο χώρο του φεστιβάλ. Χαλάρωσε στο γκαζόν ακούγοντας ζωντανή μουσική και διαβάζοντας ένα βιβλίο γιόγκα από την δανειστική βιβλιοθήκη. Απόλαυσε νόστιμο υγιεινό φαγητό από τους One Project με την Μακροβιοτική κουζίνα τους.



ΒΟΛΤΑ

Ανοιξιάτικη βόλτα σε 27 αυλές της Πλάκας
open walk athens dorean sk 2017

27 αυλές στην Πλάκα ανοίγουν για τον κοινό και σας προσκαλούν σε μια πρωινή, ανοιξιάτικη βόλτα την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 από τις 11.00 έως τις 15.00. Οι Atenistas σας προσκαλούν σε ένα ανοιξιάτικο OpenWalkAthens, σε μια μοναδική ευκαιρία να δείτε την πόλη αλλιώς και να ανακαλύψετε τον «από μέσα κόσμο» της παλιότερης συνοικίας της Αθήνας, τις γαλήνιες αυλές αθηναϊκών σπιτιών, εκκλησιών, μουσείων, σχολείων και οργανισμών. Επισκεφτείτε αυλές αρχοντικών και σπιτιών της οθωμανικής περιόδου, μεγαλοαστικών σπιτιών των πρώτων χρόνων της εποχής του Όθωνα, κατοικιών λαϊκής αρχιτεκτονικής, νεοκλασικών κτηρίων του 19ου και των αρχών του 20ου αι., αυλές εκκλησιών και σχολείων. Και όλα αυτά, δείτε τα την καλύτερη περιόδο του χρόνου, τώρα την Άνοιξη που οι αυλές τους είναι καταπράσινες και ανθισμένες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017: Εργασία και Χαρά στην Τεχνόπολη
diethnis imera mouseiwn ergasia kai xara stin texnopoli dorean sk

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει για ακόμη μια χρονιά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων! Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 που διοργανώνει το ICOM, με θέμα “Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται”, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζει μια σειρά δράσεων με τίτλο “Εργασία και… χαρά(;)”. Με αφετηρία τη “δύσκολη κληρονομιά” του παλιού εργοστασίου φωταερίου και τις σκληρές εργασιακές συνθήκες του τότε, επιχειρούμε να προσεγγίσουμε το ευαίσθητο θέμα του σύγχρονου εργασιακού stress αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του, μέσα από μια διαφορετική ιστορική ξενάγηση, ένα βιωματικό workshop αλλά κι ένα χαλαρωτικό μάθημα yoga με θέα σε όλη την πόλη.

ΧΟΡΟΣ

Social Ballroom: Samba στο ΚΠΙΣΝ
social ballroom kpisn dorean sk

Η επιτυχημένη σειρά των Social Ballrooms συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, από τις 11.00 το πρωί. Το Social Ballroom φέρνει χορούς και μουσικές από όλο τον κόσμο, ενώ δίνει την ευκαιρία σε όλους να τους δοκιμάσουν. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη έμπειρων δασκάλων, ενώ μετά το σεμινάριο, ακολουθεί πάρτυ στο οποίο όλοι οι χορευτές, ανεξαρτήτως επιπέδου, μπορούν να δοκιμάσουν τις κινήσεις τους. Το event θα ξεκινήσει με ένα ένα ανοιχτό workshop αφροβραζιλιάνικου χορού στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι-ες, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία ή το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης. Τρεις συντονίστριες-χορογράφοι αναλαμβάνουν να οδηγήσουν ένα ταξίδι στον πλούσιο χορευτικό και ρυθμικό κόσμο της Βραζιλίας. Θα ακολουθήσει ένα ξέφρενο πάρτυ με την μπάντα των Quilombo, κατά τη διάρκεια του οποίου, θα χορέψουμε.


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

FFF4: Phobiarama του Dries Verhoeven από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
phobiarama stegi dorean sk


Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει στο πλαίσιο του Fast Forward Festival 4, το “Phobiarama”, μια site-specific εγκατάσταση στην Πλατεία Συντάγματος, του διεθνώς διακεκριμένου Ολλανδού εικαστικού και σκηνοθέτη Dries Verhoeven, από τις 9 έως τις 14 Μαΐου 2017. Ένα αλλιώτικο «στοιχειωμένο σπίτι» ορθώνεται στην καρδιά της πόλης και ο πρωτοπόρος Ολλανδός δημιουργός του μας προτρέπει να το επισκεφθούμε για να ξορκίσουμε τη σύγχρονη κουλτούρα του φόβου, σε μια κοινωνία εμμονική με την ασφάλεια και την τελειότητα. Άραγε, είμαστε ακόμα ικανοί να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας;

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b