MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μια μικρή γεύση από την πολυαναμενόμενη ταινία “Καζαντζάκης”

Το πρώτο trailer από την ταινία με τίτλο “Καζαντζάκης” του Γιάννη Σμαραγδή είναι γεγονός κι έτσι μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το τι πρόκειται να δούμε τον Νοέμβριο στην μεγάλη οθόνη.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η πολυαναμενόμενη προσωπογραφία «Καζαντζάκης» θα προβληθεί στις αίθουσες τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους από την Audio Visual, μια χρονιά που έχει κηρυχθεί Έτος Νίκου Καζαντζάκη, αφού γιορτάζουμε τα 60 χρόνια απο τον θάνατό του.

Εξι μήνες διήρκησαν τα γυρίσματα σε Κρήτη, Αθήνα, Αίγινα, Νότια Γαλλία, Βερολίνο και Βιέννη και έφτασε επιτέλους η στιγμή που μπορούμε κι εμείς να πάρουμε, έστω μια μικρή πρώτη γεύση αυτού του ταξιδιού, που θα μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Άλλωστε σύμφωνα με τον Γιάννη Σμαραγδή, η ταινία «ακολούθησε» μια ρήση του Καζαντζάκη που έλεγε, πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια και τα όνειρά του.

kazantzakis tainia smaragdi 2017 3

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα «Αναφορά στον Γκρέκο», το οποίο παραχώρησαν οι Εκδόσεις Καζαντζάκη και η ταινία είναι γυρισμένη στα ελληνικά, «για να ακουστεί ο κρουστός ελληνικός λόγος του Καζαντζάκη». Βέβαια κάποιοι απο τους διαλόγους είναι στα γαλλικά και τα γερμανικά.

Τον κεντρικό χαρακτήρα του Νίκου Καζαντζάκη ενσαρκώνει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η Μαρίνα Καλογήρου υποδύεται την σύντροφό του Ελένη. Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής υποδύεται τον Νίκο Καζαντζάκη σε νεαρή ηλικία ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα στην ώριμη ηλικία.

kazantzakis tainia smaragdi 2017

Ένα πλήθος άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές. Ο Αργύρης Ξάφης υποδύεται τον πατέρα του Καζαντζάκη και η Μαρία Σκουλά τη μητέρα του. Τον Άγγελο Σικελιανό ενσαρκώνει ο Νίκος Καρδώνης, την σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ζιλ Ντασέν ο Alexandros Kollatos, τη Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα, τον Δρ. Χαϊλμάγιερ ο Adrian Frieling, στο ρόλο της «Καλής Μάγισσας» η Anthoula Katsimatides και στο ρόλο του Δρ. Στέκελ, ο Νίκος Μαρινάκος. Άλλοι ηθοποιοί που παίρνουν μέρος στην ταινία είναι η Όλγα Δαμάνη και η Έρση Μαλικένζου, ο Πάνος Σκουρολιάκος, ο Τάκης Παπαματθαίου, ενώ στο ρόλο του Γιώργη Ζορμπά είναι ο Θοδωρής Αθερίδης. Τέλος, ο Στάθης Ψάλτης υποδύεται τον Ηγούμενο της Μονής Σινά κι αυτός ήταν και ο τελευταίος του ρόλος, πριν πέσει η αυλαία της ζωής του.

Τέλος, απο τους βασικούς συντελεστές της ταινίας είναι ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος Γιάννης Σμαραγδής, οι παραγωγοί Ελένη και Αλέξανδρος Σμαραγδής, ο Γάλλος συμπαραγωγός Vincent Michaud, ο διευθυντής φωτογραφίας Άρις Σταύρου, ο μουσικοσυνθέτης Μίνως Μάτσας, ο ενδυματολόγος-σκηνογράφος Γιώργος Πάτσας, η μοντέρ Στέλλα Φιλιπποπούλου και ο ηχολήπτης Άρης Αθανασόπουλος.

{Vimeo}https://vimeo.com/215627722{/Vimeo}

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b