MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι κοινό έχουν ένας σολίστ κλαρινέτου με μία κορυφαία μπαλαρίνα;

Θα το μάθουμε στο 12ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Φάροι» που θα προβληθεί την Κυριακή 30 Απριλίου στις 23.00, στην COSMOTE TV.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ταλαντούχοι καλλιτέχνες, κάτω των 30 και οι δύο, διακρίνονται για το πάθος τους στην τέχνη, την ταπεινότητα με την οποία την υπηρετούν, τη σκληρή δουλειά και την πειθαρχία. Πίσω από τα φώτα της επιτυχίας, υπάρχει ένας διαρκής αγώνας εξέλιξης, ο οποίος και διαμορφώνει αυτές τις ενδιαφέρουσες προσωπικότητες.

dionusis grammenos solist klarinetou 3

O μαέστρος Διονύσης Γραμμένος έχει διευθύνει ορχήστρες σε τρεις ηπείρους. Και είναι μόλις 27 ετών.
Είναι ο πρώτος Έλληνας που συμμετείχε ως μαέστρος το καλοκαίρι στην Αμερικανική Ακαδημία Αρχιμουσικών στο Φεστιβάλ του Άσπεν, το μεγαλύτερο των ΗΠΑ, το οποίο φιλοξενεί ετησίως περισσότερες από 300 συναυλίες με τα σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διηύθυνε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μάλτας υπό την αιγίδα αλλά και την παρουσία της προέδρου της Μάλτας Μαρία Λουίζα Κολέιρο Πρέκα. Και αυτές είναι κάποιες από τις πρόσφατες επιτυχίες του.

Είναι ένας απίστευτος νέος, τρομερό ταλέντο, ένας στρατιώτης της νέας εποχής. Συγκροτημένος, πειθαρχημένος, κάνει την Ελλάδα περήφανη, όπου πηγαίνει. Ζει μια πολύ μοναχική ζωή, μακριά από την οικογένειά του που είναι στην Κέρκυρα και τους φίλους του, καθώς μονίμως είναι σε ένα αεροπλάνο για τον επόμενο προορισμό του, για ένα, ακόμη, κονσέρτο ενώ έχει κλείσει συναυλίες μέχρι και το 2018. Πολλές οι δυσκολίες στην πορεία του, μεγάλος ο ανταγωνισμός, απαιτείται συνεχής προσπάθεια και μελέτη.

eleana andreoudi mpalarina 3

“Μια από τις καλύτερες μπαλαρίνες στην Ελλάδα. Ένα αστέρι γεννιέται”. Έτσι κλείνουν όλες οι κριτικές που έχει λάβει η Ελεάνα Ανδρεούδη, μια από τις κορυφαίες μπαλαρίνες της Ελλάδος και μία εκ των 10 καλύτερων νεαρών χορευτών στην Ευρώπη. Είναι ένα κορίτσι από την Λάρισα που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. Η ζωή της πλούσια από χορό, πολλές παραστάσεις, διακρίσεις, υποτροφίες. Μαθήτευσε πλάι στον Γκες Μίχοφ, σπούδασε με υποτροφία στην Ακαδημία Μονάχου, είναι υπότροφος του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης” και σπούδασε με τριετή υποτροφία στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Ν. Κονταξάκη” και το 2014 έγινε κορυφαία χορεύτρια.

Aπό το 2013 ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί στις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει ερμηνεύσει ως πρωταγωνίστρια “Ταξίδι στην αιωνιότητα” (μουσική Ελένη Καραΐνδρου), “Λίμνη των Κύκνων” ως ο μαύρος κύκνος, “Καρυοθραύστης” & “Σταχτοπούτα” όλα σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα και πρόσφατα Ζιλέλ.

Κάθε επεισόδιο της εκπομπής “Φάροι” διαρκεί 50 λεπτά και προβάλλεται στο COSMOTE HISTORY κάθε Κυριακή βράδυ στις 23.00, ενώ κάθε Τετάρτη στις 17.00 πραγματοποιείται η δεύτερη προβολή.

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site της COSMOTE TV.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b