MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
02
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έφυγε από τη ζωή ο Στάθης Ψάλτης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Στάθης Ψάλτης, ένας απο τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς του, έφυγε απο την ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Απριλίου 2017, σε ηλικία 66 ετών, αφού δεν κατάφερε να γλιτώσει την μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα με τον καρκίνο.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το τελευταίο διάστημα, ο αγαπημένος ηθοποιός νοσηλευόταν με καρκίνο στους πνεύμονες στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Απο το βράδυ της Κυριακής είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στην κλινική, όπου και διαπιστώθηκε η ανάγκη να διασωληνωθεί άμεσα. Ωστόσο οι μεταστάσεις ήταν ανεξέλεγκτες, με αποτέλεσμα ο ηθοποιός να αφήσει την τελευταία του πνοή, έχοντας δίπλα του την οικογένεια του και τους καλούς του φίλους, οι οποίοι τον στήριζαν όλο το διάστημα αυτό της νοσηλείας του.

stathis psaltis collage

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη. Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια.

Είχε παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς. Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε τραγούδησε αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

stathis psaltis 2017 02

Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένα είδωλο της δεκαετίας του ’80. Οι ταινίες του γνώριζαν τεράστια επιτυχία και οι ατάκες του έχουν γράψει ιστορία. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσεις τις ατάκες «Κούλα πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος» ή «Βασικά καλησπέρα σας» που χάρισαν το γέλιο σε γενιές και γενιές. Οι ατάκες του Στάθη Ψάλτη τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει το YouTube συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views. Ο ίδιος έδινε σπάνια συνεντεύξεις και ακόμα σπανιότερα, αναφερόταν στις ταινίες της δεκαετίας του ΄80 που τον καθιέρωσε στο κοινό.

psaltis collage 02

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Η Στεφανία Γουλιώτη επιστρέφει ως «Ιζαμπέλα Μόλναρ» στην Πειραιώς 260
Εκδηλώσεις
Τώρα πια φυσάει μονάχα μες στις λέξεις: Το Εθνικό στο Μουσείο Αργυροτεχνίας με μια παράσταση για τον σπουδαίο Νίκο Χουλιαρά
Θεατρικά Νέα
Τα Ξύλινα Σπαθιά: Η παράσταση για όλη την οικογένεια ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Θεατρικά Νέα
Grand Ballet Gala στο Nasioutzik Mansion: Αστέρες των Bolshoi και Mariinsky σε μια μεγάλη βραδιά χορού
Art & Culture
Τι θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέχρι το τέλος του 2026
Θεατρικά Νέα
Η Κουζίνα: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία του Γιώργου Κουτλή για 2η σεζόν στο Θέατρο Κιβωτός
Θεατρικά Νέα
Ο έρωτας του Ανδρέα Εμπειρίκου με τη Μάτση Χατζηλαζάρου αναβιώνει στο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας
Θεατρικά Νέα
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Όλα όσα θα δούμε τον Σεπτέμβριο στις τρεις σκηνές του
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Σε ποια θέατρα θα δούμε την παράσταση των Καραθάνου-Δεληβοριά τον Σεπτέμβριο
Θεατρικά Νέα
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς υποδέχεται τον Σεπτέμβριο με μουσική, θέατρο, κινηματογράφο
Θεατρικά Νέα
Ο «Ίων» ετοιμάζεται να κατακτήσει την Επίδαυρο – Φωτογραφίες από την πρόβα τζενεράλε
Θεατρικά Νέα
Ο Πίνακας: Μια αιχμηρή πολιτική κωμωδία στο Θέατρο Ψυρρή