MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έφυγε από τη ζωή ο Στάθης Ψάλτης

Ο Στάθης Ψάλτης, ένας απο τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς του, έφυγε απο την ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Απριλίου 2017, σε ηλικία 66 ετών, αφού δεν κατάφερε να γλιτώσει την μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα με τον καρκίνο.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Το τελευταίο διάστημα, ο αγαπημένος ηθοποιός νοσηλευόταν με καρκίνο στους πνεύμονες στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Απο το βράδυ της Κυριακής είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στην κλινική, όπου και διαπιστώθηκε η ανάγκη να διασωληνωθεί άμεσα. Ωστόσο οι μεταστάσεις ήταν ανεξέλεγκτες, με αποτέλεσμα ο ηθοποιός να αφήσει την τελευταία του πνοή, έχοντας δίπλα του την οικογένεια του και τους καλούς του φίλους, οι οποίοι τον στήριζαν όλο το διάστημα αυτό της νοσηλείας του.

stathis psaltis collage

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη. Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια.

Είχε παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς. Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε τραγούδησε αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

stathis psaltis 2017 02

Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένα είδωλο της δεκαετίας του ’80. Οι ταινίες του γνώριζαν τεράστια επιτυχία και οι ατάκες του έχουν γράψει ιστορία. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσεις τις ατάκες «Κούλα πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος» ή «Βασικά καλησπέρα σας» που χάρισαν το γέλιο σε γενιές και γενιές. Οι ατάκες του Στάθη Ψάλτη τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει το YouTube συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views. Ο ίδιος έδινε σπάνια συνεντεύξεις και ακόμα σπανιότερα, αναφερόταν στις ταινίες της δεκαετίας του ΄80 που τον καθιέρωσε στο κοινό.

psaltis collage 02

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «1984»
Θεατρικά Νέα
Ντάμα Πίκα: Η διάσημη νουβέλα του Πούσκιν σε σκηνοθεσία Λιβαθινού συνεχίζει μετά το Πάσχα
Art & Culture
Ένας φεστιβαλικός μήνας ακόμα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Art & Culture
Εδώ Εθνικό Θέατρο: Το ραδιόφωνο της πρώτης κρατικής σκηνής ξεκίνησε να εκπέμπει
Θεατρικά Νέα
«Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων»: Η Βάνα Πεφάνη σκηνοθετεί Αρκά για καλό σκοπό
Θεατρικά Νέα
Σιρόκος: Η νέα παράσταση των 4Frontal ρίχνει το βλέμμα στο προσφυγικό
Θεατρικά Νέα
Κάρμεν: Η ιστορική σκηνοθεσία του 1875 αναβιώνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Θεατρικά Νέα
Εχθρός του λαού: Η παράσταση του Τόμας Όστερμάιερ συνεχίζει μετά το Πάσχα
Θεατρικά Νέα
1984: Ο Γιώργος Παπαγεωργίου φέρνει ξανά την οργουελική δυστοπία τον Οκτώβριο
Θεατρικά Νέα
Ο Σώζων Εαυτόν Σωθήτω: Η κωμωδία του Ντε Φιλίππο σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Αστόρια: Παράταση παραστάσεων στο Θέατρο Παλλάς
Θεατρικά Νέα
Τέλος του Παιχνιδιού: Νέος κύκλος παραστάσεων τον Μάιο στο Θέατρο Ιλίσια